Jump to content
PirateClub.hu

Forró csoki


Jenczy84
 Share

Recommended Posts

1. 6 evőkanál kakaóport 6 evőkanál cukorral és egy csipet sóval összekeversz. Hozzáadsz 2 és fél bögre tejet és melegíted, hogy felolvadjon a cukor. Aztán hozzáadsz 2 és fél bögre tejszínt, egy csipet fahéjat, és egy fél rúd vaníliát. Tovább melegíted, de nem forralod fel. És kész.

 

2. 2 dl tejet felteszünk a tűzhelyre melegedni. Beledobunk 2 szem szegfűszeget és késhegynyi fahéjat. Amikor már jó meleg (de még nem forr) a tej, beledobunk 1 teáskanál NEM cukrozott és 1 kávéskanál cukrozott kakaóport (utóbbi pl. Nesquick). Kell még bele kb 2 kockacukor és 1 kiskanál vaníliás cukor. És egy kis tejszín, kb 5 teáskanál. Ezt még főzzük kb 2 percig, utána leszűrve bögrébe öntjük.

 

3. 15 dkg csokit főzni 10 percig lassú tüzön, ezt ízesíteni fahéjjal, szegfűszeggel, erre jön a 0, 5l tej egy kicsit összefőzöd és kiöntöd a bögrébe, amibe előzőleg tettél kb ek tejszínt.

 

4. Ha 2 személyre csinálod, kb. 4 dl tejjel kezd. Tegyél bele 4 púpozott kanál holland kakaóport, kb 5 szegfűszeget, 4 nagyobb fahéjdarabkát, és kb. 2 vagy 3 púpozott kanál barna cukrot (ebben nem vagyok biztos, úgyhogy kóstold meg). Kezd el kevergetni, főzzed lassú tűzön, ne hagyd felforrni. Amikor forrna, vagy vedd mégkisebbre a lángot , vagy kicsit emeld meg az edényt, és a tűz felett kevergesd még kb. 5 percig. Ez azért fontos, mert a főzögetés alatt jól összeállnak az ízek. Nagyon figyeld az állagát, mert az se jó, ha nagyon besűrűsödik. Szerintem akkor tökéletes, ha csak picivel sűrűbb a kakaónál. Amikor kitöltöd, mindenképp szűrőn keresztül öntsd, mert a fűszerdarabkákat idegesítő kortyolgatni. Én néha teszek bele egy csipetnyi csilit is.

 

 

5. A la Jamie Olivier: Kell hozzá az üst, gőz fölött habverővel. Először a csokit olvasztod kavargatva, utána jöhet bele a jóminőségű sűrű tejszín, tojássárga, és a legvégén kis zsíros tejjel felengedve, de csak amennyire muszáj, megkapod a kívánt állagú forró csokit. Ízesítheted narancshéjjal, mentával, különböző likőrökkel, mézzel, ínyencek chillivel bolondítják.

 

6. Tejmentesen: Jó minőségű normális/nem cukrozott vagy instant/ kakaóporból cca. két púpos teáskanálnyit egy teás cukorral és pár cseppnyi forró vizzel krémesre keverem és felontöm 2 dl forró vizzel. Izlés szerint mehet bele a tejszin, de nem kell túlzásba vinni. Szerintem a kakaópor mennyisége a döntő az igazi izhatás kialakításában. Próbáljátok ki így, sok-sok kakaóval. Nagyon finom, krémes, testes, sűrű ital lesz belőle és teljesen más íze van mint a tejjel felengedett kakaószerű "forró csokinak".

 

7. Bögrénként 2 evőkanál főzőskakaót összekeverekek ugyanannyi kristálycukorral, és 1 kiskanál neszkávéval, hideg vizzel krémmé keverem, és felöntöm forró-habos tejjel.

 

8. Kb. 3-4 ek kakaót 3-4 ek. kristálycukorral összekeverek és a tűzön 1-2 percig karamellizálom. Majd teszek bele egy késhegynyi őrölt szerecsendiót, őrölt cardamom magot, és fahéjjat, majd fölöntöm kb 2 dl tejjel. Ezt jól összeforralom, majd hozzáöntök még 4 dl tejet. A tetejére tejszínhabot teszek, amit fahéjas porcukorral hintek meg.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

az sem mindegy ám, milyen porból csinálod...én többet kipróbáltam már, és csakis a l* fes** forrócsokija jött be. a többin furcsa utóízt érzek...

de az sem mindegy ám, hogy hogy csinálod meg... a forrócsoki készítése űvészet... én művészien el tudom készíteni...

pl a párom sosem szerette a forrócsokit... de amióta én csináltam neki, folyton azt inna... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...