sOnt Posted Július 23, 2009 Share Posted Július 23, 2009 Ramok: 4x 1gb -> pc2-6400 (400 mhz) Cpu: sima, nem black edition Táp: 400w Tudom a ramok nem túl jók, meg a táp sem, de még mindig jobb mint az előző gépem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTT Posted Július 24, 2009 Share Posted Július 24, 2009 nekem az alaplapom a gázos.. a többi jó szerintetek mire cseréljem ami tuningra jó? ami most van benne az egy Asus MS-7255.. olyan 15 ezer forint körül érdekelne. köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Július 24, 2009 Share Posted Július 24, 2009 Szia SupraTT ! Ez nem inkább egy MSI P4M890M-L alaplap ? /legalábbis a Google szerint/ Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTT Posted Július 25, 2009 Share Posted Július 25, 2009 De igazad van csak amikor írtam épp asus lapokat néztem tehát MSI MS-7255 ezt kéne vmire cserélni.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquir77 Posted Augusztus 1, 2009 Share Posted Augusztus 1, 2009 Szia Dadus! Azt nem tudom mikor állt vissza pontossan, de most vettem észre. Visszakerestem a beállításokat amit 2008-decemberében állítottunk be. Úgyanazokat beállítottam, majd másnap tesztelgettem, volt egy újrainditás, ami leállt majd újraindult és megint visszaállt alapra. Ezeket állítottam vissza: Robust Graphics Booster > Turbo CPU Clock Ratio > 9x CPU Host Clock Control > Enabled PCI Express Frequency (Mhz) > 100 C.I.A.2 > Disabled System Memory Multiplier > 3,00 igy Memory Frequency 800 1000 Normal CPU Vcore 1,2500V CPU Voltage Control 1,27500V DDR2 OverVoltage Control > +0,20V Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Augusztus 3, 2009 Share Posted Augusztus 3, 2009 Szia aquir77 ! A pontosítás kedvéért, tehát amikor beállítottad a BIOS-t majd mentetted és elindult a gép, akkor nem volt semmi baj, azaz felállt az op. rendszer, használtad, majd lekapcsoltad. A gond másnap jött elő. Mivel tesztelted a gépet, és konkréten mikor indult újra ? Még mindíg a 420W-os Enermax-od van ? Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Augusztus 3, 2009 Share Posted Augusztus 3, 2009 Szia SupraTT ! Pontosan milyen processzorod, memóriád van ? Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquir77 Posted Augusztus 5, 2009 Share Posted Augusztus 5, 2009 Szia Dadus! Igen most megint beállítotam. Indult minden 3Ghz, simán felált az Xp, semmi hiba, kikapcsoltam. Majd másnap valamilyen játékot feltettem, teszteltem, hogy elindul-e. Majd csináltam 1 újrainditást én windows-start-kikapcsolás-újrainditás. Ott LEÁLLT, és "leállásból" úgy indult újra. De elötte, hogy mikor állt át alapra (az első beállítások után) azt nem tudom megmondani, mert nem volt sok időm a gép elé ülni. Feltetem a Resident Evil 5 tesztjét és akkor vettem észre, hogy 2,4GHz-t ír ki és ránéztem a windows-ba, és tényleg alapon fut. Igen, még a 420W-os Enermax-om gondoskodik az áramellátásról. Üdv.: aquir77 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
..Rambo.. Posted Augusztus 11, 2009 Share Posted Augusztus 11, 2009 Sziasztok! Az miért van hogyha húzom a procit, és utána megnézem sajátgép --> tulajdonságoknál, és csak a 2. mag értéke növekszik? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted Augusztus 13, 2009 Share Posted Augusztus 13, 2009 ..Rambo.. : Ez lehetetlen, ugyanis ha biosban beállítod a magok frekvenciáját, akkor mind a két magot állítod. CPUZ-vel nézd meg, az értékeket! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csabicsekker Posted Augusztus 24, 2009 Share Posted Augusztus 24, 2009 Ajánlom minden Intel és tuningos figyelmébe ha akar egy olcsó és remekül húzható procit! Intel® Pentium® Processor E6500 (2M Cache, 2.93 GHz, 1066 FSB) ami egy szorzózármentes proci ,röhögve bírja a 4GHz-t ára kb 20 rugó http://ark.intel.com/Product.aspx?id=42805&processor=E6500&spec-codes=SLGUH Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Augusztus 24, 2009 Share Posted Augusztus 24, 2009 Szia ! Azért ilyet ne jelentsünk ki, ui. ha jól emlékszem egy E6300-ast húztak a PC GURU-sok, és 3,5GHz-ig tudták felhúzni, aminek az alap frekije 2,8GHz. Amit a képen látunk azt valószínűleg nem levegő hűtéssel érték el. Egyébként akinek nem áll rendelkezésére túl sok pénz, annak valóban meggondolandó befektetés. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csabicsekker Posted Augusztus 24, 2009 Share Posted Augusztus 24, 2009 De ez szorzózármentes direkt az AMD Black procik ellenében lett készítve a 6300 az még zárt volt,mindenesetre igazad van ,hogy mindenki saját felelősségére húzza fel a processzorát és tuningolja Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davedane Posted Augusztus 24, 2009 Share Posted Augusztus 24, 2009 Ezt a magas órajelet már én is csak Nitrogénes megoldással tudok elképzelni. De most elvileg az új AMD Athlon procikat is elég szépen lehet már húzni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csabicsekker Posted Augusztus 24, 2009 Share Posted Augusztus 24, 2009 Persze ,de azért írtam csak négyet a képen látható helyett,az AMD procik közül például van a AMD Athlon64 AM2x2 7750+ BOX Socket AM2 x2 Black Edition DC amely gyárilag egy négy magos processzor csak le van tiltva benne 2 mag valamilyen oknál fogva,(gyártáshiba,nagyobb áramfelvétel vagy valami miatt)nagyon veszik mostanában.Nagyon olcsó és nagyon jól viseli a húzást. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Augusztus 24, 2009 Share Posted Augusztus 24, 2009 Szia csabicsekker ! Valóban jó választás lehet az E6500, de ha valakinek nem sikerül 4GHz-re felhúzni, az nagyot fog csalódni, márpedig a 4GHz-et én nem merném garantálni, mert szoktak kevésbé tuningbarát egyedek készülni. Természetesen adtak egy plussz lehetőséget a multiplier felszabadításával. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csabicsekker Posted Augusztus 24, 2009 Share Posted Augusztus 24, 2009 Egy kis helyreigazítás rosszul írtam(elnézést) a 6500K ami szorzózármentes de van sima is ami le van zárva , 6500 Sajnos egyenlőre csak Kínában lehet kapni legjobb tudomásom szerint. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANÁL Posted Augusztus 28, 2009 Share Posted Augusztus 28, 2009 sziasztok, most cseréltem le a procimat új Q9550re, a régi Q9400 volt és tudnátok e abban segíteni? hogy: -q9400 3,2-3,4ghz-en fsb: 400, 425-ös fsb-n simán ment, alapba 36-39 fokon, terhelésnél 45-48 fokon -q9550 most 400-as fsb-n, 3,4ghzre felhúztam, alapba 55-58fok, terhelésnél 65-75is volt.. /tuning nélkül 2,83ghz-en is 10 fokkal több a proci, mint a q9400 volt, / -szerintem ideális esetbe nem lehet ennyi, vagy az érzékelőm rossz.. vagy nem is tudom... (közbe még mindig csinálja hogy a Cpu 110fokot mutat, a magok meg maradnak pl 50 fokon) Q9400, Q9550-nél tudna valaki hőmérsékleteket írni, amit tapasztal? -vagy a Q9400 nál mutatott túl alacsony hőfokot? -a házat most pucoltam ki, és a ventiket is, hyper tx2 van rajt, AEROCOOL ExtremeEngine 3T Ezüst a ház, jól szellőzik? bios legfrissebb -ezek normális hőfokok lehetnek a q9550nél? vagy nem lett rendesen bepasztázva,,,vagy rátéve? -vagy a tuninghpz nem értek még: biosba fsb: 400-ra, ddr2- ram 667re visszavettem fsb:ram 1:1, ram fesz: 1,9V, pci frek 100... a többi mind auton hagyva P5Q alaplapnál előre is köszi a segítséget Asus P5Q Gigabyte Superb 550w Intel Q9550@2,83ghz kingmax 4x2gb/800mhz dual channel Gigabyte 9800 GTX+1gb Hyper TX2+ 14cm elől, 25cm oldalt, 2x8cm hátul-ventik 2x500gb Samsung vinyó+2 dvd író, Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted Augusztus 28, 2009 Share Posted Augusztus 28, 2009 Szia! Mivel méred a hőmérségletet?? Mert a softveresnek nem nagyon lehet hinni! Én azt tanácsolom, hogy terheld a procid, majd indítsd újra a géped, és a BIOS-ban nézd meg a PC healt-t alatt, hogy mit mutat!!Igaz így pár fokot hűlik, amíg újraidul a gép. Bár szerintem a TX2 kevés egy quadra! Bár a 70 fok igy nem sok! Plusz feszt adtál neki??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANÁL Posted Augusztus 28, 2009 Share Posted Augusztus 28, 2009 szia! everest és pc wizard... /ugyanazt mutatják/ de sajna csinál olyanokat, hogy egy idő után , pl 30perc és 110 fokot mutat a cpu, a magok meg csak pl 50-et de az az érdekes, hogy a Q9400 alatt semmi baj nem volt...-10-15 fokkal volt jobb a hőmérséklet, mint most Q9550nél ekkora szerintem nem hiszem, hogy lehetne... de megnéztem úgy is...biosba, sokat mutat ott is hogy kell pluszt feszt adni? és mennyi legyen... ahhoz sajna nem értek... azt auton szoktam hagyni.. csináltam egy ilyent, hát ha segíteni tudsz így jobban, everst képek, normál 2,83ghz és 3,4ghz tuning állapotban: -mindkét esetben üresjáratban, terhelés nélküli hőmérsékletek... játszani tuningolva nem mertem... látva a 70fokot "http://addat.hu/5125f558/everest.kepek.rar.html" előre is köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Augusztus 28, 2009 Share Posted Augusztus 28, 2009 Szia KANÁL ! A legfrisebb Everestet használd, lehet, hogy a mostani verziód még nem jó a Q9550-hez. Egyébként én az ujjammal szoktam ellenőrizni a hőfokokat. A két processzor hőmérsékletével kapcsolatosan vedd figyelembe, hogy a Q9550-ben 6MB-al több cache memória van, ami szintén jelentős tényező. A BIOS is mutathat nem megfelelő értéket. Az elképzelhető, hogy az alaplapod az Auto Vcore beállításnál a biztonság kedvéért túl magas feszültséget állit be. A Manual beállítást magadnak kell megkeresni, vagy érdeklődj olyan emberkénél, aki már ezt lezongorázta. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANÁL Posted Augusztus 29, 2009 Share Posted Augusztus 29, 2009 köszi, illetve még azt tanácsolták, hogy a hyper tx2 kevés lenne a Q9550hez, tudtok tanácsolni jobb hűtőt? max 8-10,000Ft-ig? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulcsar1 Posted Augusztus 30, 2009 Share Posted Augusztus 30, 2009 Szia! COOLERMASTER Hyper 212 Plus 7.451Ft ipon.hu Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANÁL Posted Szeptember 8, 2009 Share Posted Szeptember 8, 2009 megvettem, qva jó..igaz nagy, mint az állat, de nem tudom megizzasztani, igaz csak 3,4ghz ig próbáltam, mert nem 1066, csak 800mhz-esek a ramok, és ez miatt nem tudom, még lehetne e rajta húzni? ebben kellene segítség: egyik haveromnak Q8200 2,33ghz van, és gyári hűtő volt rajta, és 55-60 fokot mutatott magok hőmérséklete, játék után 60-72 között, tuning nélkül, minden alapon most az én Hyper Tx2őm van rajt, és ugyezt mutatja, de a Cpu maga 43-46 fokott, míg a magok 65-70et mutattak.. (tuning nélkül, játék közbe) ez mitől lehet? most lett újrapasztázva és a Cpu nem sok, de a magok +25fok? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulcsar1 Posted Szeptember 19, 2009 Share Posted Szeptember 19, 2009 Sziasztok! Na szóval tuningoltam a gépemet. Konfig: e7300, ep43-ds3l, 2x2gb 800Mhz ram, ati 3870 A szorzót 9-re, fsb-t 333-ra tettem. Pci-e frekit fixáltam 100-ra, memóriákat 800-ra szoroztam, feszültségek normálon. Viszont a játékokban az élsimitás katasztrófa lett, aa nélkül, eddig nem volt ilyen. Vissza állítottam a tuningot defaultra, de ugyan ez a helyzet. Mitől van ez? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Október 5, 2009 Share Posted Október 5, 2009 Szia KANÁL ! CPU húzása: visszavetted a memóriákat (pl. 667-re vagy lejjebb, ha van rá mód) ? Egyébként a 800-as KingMax-okat simán hajthatod 900-on, amennyiben az időzítéseket auto-on hagyod, ill. 1,9- ha szükséges max. 2,0V-ot adsz a moduloknak. Q8200: A magok és a CPU hőérzékelője kölönböző helyeken van, ezért eltérő a hőfok. Én a hűtő cserét úgy csinálom, hogy miután levettem a régi hűtőt, a proci és a másik hűtő felületét letakarítom óvatosan denaturált szesszel. Ezután max. egy félborsónyi, de inkább még ennél is kevesebb, mennyiségű friss pasztát helyezek a proci felületére, és eloszlatom rajta IGEN VÉKONYAN, a fölösleget eltávolítom. A paszta arra szolgál, hogy a felületek egyenetlenségéből adódó érintkezési felület csökkenést kiküszöbölje. A paszta hőátadó képessége kisebb mint a fém-fém-é, tehát kerülendő a túl sok paszta használata. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Október 5, 2009 Share Posted Október 5, 2009 Szia kulcsar1 ! Próbáld ki egy másik, hasonló kaliberű ATI kártyával a gépedet. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulcsar1 Posted Október 5, 2009 Share Posted Október 5, 2009 Már gondoltam rá, de nem merem. Volt egy ugyan ilyen esetem, még agp-s korszakban. Nem tudom mért, de akkor is recés volt a kép, de sokkal jobban. Akkor átraktam a másik gépbe a recés vga-t, ott is olyan volt, és utána a másik gép saját vga-jával is recés maradt, tehát szerintem az agp foglalat is károsodott. Az oka ennek szerintem az, hogy a vga-t nagyon megtuningoltam ész nélkül (gyerek voltam.. ). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabbe Posted Október 13, 2009 Share Posted Október 13, 2009 Üdv! E2180-asom van, átállítottam az fsb-t 200-ról 250-re, minden rendben volt, ment ahogy akartam, de a következő újraindítás óta mindig visszaáll az alap értékekre, akárennyire is állítom az fsb-t. MI lehet a probléma? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Október 13, 2009 Share Posted Október 13, 2009 Szia gabbe ! Valószínűleg a VCore alacsony értéke. Amennyiben szeretnél hathatós segítséget, akkor add meg a pontos HW konfigodat. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts