Jump to content
PirateClub.hu

MotoGP


grabo
 Share

Recommended Posts

  • Replies 576
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Már csak másfél óra, és kezdődik a motoros show! :D A kis angol Smith nagy ellenfele lesz Talmának!

Hajrá Talma!

 

PONTOSÍTÁS!!!

A futam 17 óra 45 perckor kezdődik! Nem 6-kor kezdődik, hanem háromnegyed 6-tól kezdődik a 125-ös verseny!

Link to comment
Share on other sites

Hát biza csúnyán behalt. Az a legrosszabb, hogy első futam és már -21 pont :( . Persze, mondhatnámk, hogy messze még a bajnokság vége, de ezt nem lesz egyszerű behozni.

 

Az viszont jó hír, h legalább már van erő a blokkban. Az egyenesekben is végre tudott előzni ;)

Link to comment
Share on other sites

hát igen ,a megbízhatóságra minden technikai sportban figyelni kell ! Külön gratula Gadea-nak ,mert sérülten is jól versenyzett. :)

 

 

Katar, bemelegítő edzés:

1. Jorge Lorenzo SPA Fiat Yamaha Team (M) 1min 55.849

2. Casey Stoner AUS Ducati Marlboro Team (B) 1min 55.861

3. Valentino Rossi ITA Fiat Yamaha Team (B) 1min 56.000

4. John Hopkins USA Kawasaki Racing Team (B) 1min 56.161

5. Chris Vermeulen AUS Rizla Suzuki MotoGP (B) 1min 56.418

6. Loris Capirossi ITA Rizla Suzuki MotoGP (B) 1min 56.421

7. Colin Edwards USA Yamaha Tech 3 (M) 1min 56.456 secs

8. Alex de Angelis RSM San Carlo Honda Gresini (B) 1min 56.482

9. Dani Pedrosa SPA Repsol Honda Team (M) 1min 56.536

10. Randy de Puniet FRA LCR Honda MotoGP (M) 1min 56.547

11. Andrea Dovizioso ITA JiR Scot Team (M) 1min 56.829

12. Shinya Nakano JPN San Carlo Honda Gresini (B) 1min 56.834

13. Toni Elias SPA Alice Team (B) 1min 57.101

14. Nicky Hayden USA Repsol Honda Team (M) 1min 57.191

15. James Toseland GBR Yamaha Tech 3 (M) 1min 57.191

16. Sylvain Guintoli FRA Alice Team (B) 1min 57.669

17. Anthony West AUS Kawasaki Racing Team (B) 1min 57.914

18. Marco Melandri ITA Ducati Marlboro Team (B) 1min 58.212

Link to comment
Share on other sites

Hali!

Hát nem nagyon örülök, hogy Talma nem h nyerni nem tudott, hanem még dobogó közelébe se jutott! Motor besülése miatt lett csak 12.-dik! Gadeanak meg külön gratuláció, hogy pokoli fájdalmak ellenére meg tudta nyerni a futamot! Tavaly én kellemesen csalódtam Gadeában: a tavalyi ucsó futamon, az ucsó körben, az ucsó kanyarban nem a Faubelt segítette, mint spanyol a spanyolt, hanem Talmát! Az utolsó kanyarban simán letudta volna előzni talmát, de nem tette!

 

250-ben nagyon szép eredmény a Tóth csapattól egy második hely!

MotoGP-ben a sorrend:

 

1. Stoner

2. Lorenzo

3. Pedrosa

4. Dovizioso

5. Rossi

Rossi és Dovi nagyon nagyot csatáztak!

Link to comment
Share on other sites

Sajnáltam Talmát, de ezt tudomásul kell venni: technikai sport, benne van a pakliban! Ezért nem szabad előre toronymagas esélyesnek kikiáltani senkit (ez főleg a média munkatársainak szól), főleg a 125-ös kategóriában.

Szép dolog a villanyfényes motorverseny, de nekem nem jött be. Semmi hangulata nem volt számomra, lehet, hogy bennem van a bibi, de nem voltam elájulva a történések láttán. Talán majd az F1...

Link to comment
Share on other sites

A villanyfényes cucc nem volt nagy szám . 250-es futamot nem láttam de a másik két kategóriát igen .

 

Pedrosa nyilatkozata:

A versenyen elért eredmény egyszerűen hihetetlen, mivel nem gondoltuk, hogy a dobogóra tudunk állni. Ezért is vagyok ilyen boldog. A pár héttel ezelőtti teszteken épphogy nem voltunk utolsók, most pedig már itt tartunk. Az egész csapat keményen dolgozott ezért az eredményért. Véghez vittünk pár változtatást a 2008-as motoron és úgy tűnik bevált.

A kezem a vártnál rosszabbul bírta a futamot. A verseny közepe felé eléggé fájni kezdett és nem nagyon éreztem, így nem tudtam tökéletesen fékezni. Ennek ellenére mégis tudtam tartani a harmadik helyemet, ami most rengeteg önbizalmat és motivációt adott.

Sajnos Caseyvel és Jorgeval nem tudtam tartani a lépést, ami azt is jól mutatja, hogy kell még fejlődnünk.

A következő nagydíj helyszíne számomra igen kedves, mivel otthon versenyezhetek, így szeretnék jól szerepelni, hogy örömet okozhassak a szurkolóimnak.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Talma: a vb legnehezebb pályája következik

 

"A következő futam helyszíne, Jerez az egész világbajnoki sorozat legnehezebb pályája, mégis az egyik kedvencem - elvégre nyertem is itt, és az én nevemhez fűződik a pályacsúcs" - jelentette ki Talmácsi Gábor kedd délután Fóton, a MOL Tehetségtámogató program rendezvényén.

"Jerez az egész világbajnoki sorozat legnehezebb pályája, mégis az egyik kedvencem - elvégre nyertem is itt, és az én nevemhez fűződik a pályacsúcs. Attól olyan nehéz, mert itt minden egyes kanyar számít, teljes harmóniában kell lennie a motornak és a pályának" - kezdte a 125 köbcentisek világbajnoki címvédője.

 

"Máshol megtehetjük, hogy a gyorsabb részekre koncentrálunk és nem olyan nagy baj, ha a lassabb szakaszokon veszítünk kicsit, itt minden kanyar számít, és ha az egyikben veszítünk valamennyit, akkor esélyünk sincs. Egy kört még talán könnyű jól teljesíteni, de egy komplett versenytávon gyorsnak maradni nagyon nehéz" - elemzett Talma.

 

A katari motorhibáról a Bancaja Aspar versenyzője elmondta: "Alapvetően az okozta, hogy nagyon túlbiztosítottak a ezek a motorok, de mélyebb technikai részletekbe nem mennék bele. Megszorult a motor, de mivel korábban volt ilyen tapasztalatom, tudtam, hogy tovább lehet menni így is. Aztán egyszer ismét megakadt, ehhez képest a tizenkettedik hely tűrhető."

 

"Múlt héten jártam az Aprilia-gyárban és hihetetlen volt látni, mennyien dolgoznak a motor minden egyes alkotóelemén, a hengereken, mindenen. Furcsa, mert mi, versenyzők néha csak annyit mondunk: 'hát, ez alkalmatlan', pedig rengeteg munka van egy új blokk tervezésében, gyártásában. Még nem vagyunk kész, Jerezbe újabb alkatrészek és ötletek érkeznek, hogy hogyan variáljuk át a motort" - közölte Talma.

 

"Jók a fiatalok, de nem lehet megmondani előre, kik lesznek az ellenfeleim. Egy nevet mondok: Sergio Gadea, aki biztosan jó lesz, de végtére is ez egy világbajnokság, nem lehet tudni előre semmit. Bradley Smith jónak tűnik, de ki tudja, végig versenyben marad-e" - mondta óvatosan a világbajnok.

 

A rendezvényen meghirdették a MOL Tehetségtámogató program sport kategóriájának pályázati felhívását. A vállalat környezetvédelem iránti elkötelezettségét is hangsúlyozta, Talmácsi Gábor például facsemetét ültetett.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hát mindent bele kell majd adni ! ;)

 

Sumi hazánkban járt !

 

A MotoGP-vel kacérkodó német pilóta egy órát motorozott az Ostffyasszonyfa közelében található versenypályán. Szerda délután Magyarországon járt Michael Schumacher, a már visszavonult, korábbi hétszeres világbajnok Formula�1-es pilóta. A 39 éves német legenda, aki a hírek szerint a jövőben a gyorsasági motorban is kipróbálná magát, tegnap délután öt és hat óra között tett néhány kört egy motorral az Ostffyasszonyfa közelében lévő Pannónia-ringen. A versenypálya egyik munkatársa a Nemzetisport érdeklődésére megerősítette az információt, további részletekről azonban nem tudott beszámolni. Sajtóértesülések szerint az idősebb Schumacher fivér kacérkodik a gondolattal, hogy motorra üljön a gyorsasági motoros világbajnokság olaszországi, mugellói futamán. Először a L�Équipe szellőztette meg a témát, a francia sportnapilap tudni vélte, hogy a német pilóta szabadkártyával indulna a királykategória mezőnyében. Michael Schumacher egyébként nagy szerelmese a motoroknak, a Ducatit már kétszer is tesztelte, és az eredményei nem is voltak rosszak. Nem tudni biztosan, de lehet, hogy az ostffyasszonyfai körözés is egy lépés volt a felkészülése során.

 

A Moto GP mugellói futamát június 1-én rendezik.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

holnap meglátjuk mi lesz .4. helyről egy jó rajt és már első is lehet :D 250-ben bautista indul az élről míg a nagyoknál lorenzo de a lényeg hogy pedrosa 2. ! Remélem most már bírja végig a motor is normálisan meg már teljesen jó a keze állítólag ! :)

Link to comment
Share on other sites

Hali!

 

Szerintem ez az eset kisértetiesen hasonlít tavaly Pazinni motorhibáira!

De olyan ciki, a világ legjobb csapata kiesett a 125-be, meg a 250-be is! Igaz itt baleset volt! És ugye csak Talma megy ezzel a frissen új géppel, és én azt veszem észre, hogy nem igazán gyorsabb a tavalyi gépeknél! És egyáltalán nem megbízható! Miért nem kaphatja meg a tavalyi RSA-t?

 

250-be tök egyértelmű volt, hogy Simoncelli ki fogja lökni Bautistát! Ez egy ilyen gyerek! És lám be is következett! :D

 

MotoGP: végre nem Stoner nyert, és nem is volt a dobogó közelébe! :D Nagyon béna volt! Pedrosa szépen megnyerte, Rossi uccsó körben azthitte, hgy vége a versenynek! :lol: Haydent sajnálom, hogy nem állhatott föl a dobogóra!

Link to comment
Share on other sites

Hali!

125:sajnáltam talmát és utána gadea-nak szurkoltam de ő is kiesett <_<

 

250:Reménykedtem benne hogy a Bautista Simoncelli sorrend megmarad a végére is mert bírom őket .Erre mnid2 kiesett <_<

 

Motogp:Végre! Pedrosa nyert hazai közönség elött ! Frankó!!!! ;)B):D

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...