Jump to content
PirateClub.hu

Rap vs. Rock


LACKA0670
 Share

Rap vs. Rock  

1,638 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Te melyiket szereted jobban?

    • Rap
      685
    • Rock
      952


Recommended Posts

nekünk? ezt hogy érted?nincs hivatalosan vége amúgy, csak olyan stílusba mentek át amit nem vagyok hajlandó hallgatni.

végülis majdnem minden amit hallgatok minimum 20 éves... jó lenne vmi mai igényes jó zenét hallgatni.Akad pár sőt még hazai is...de nem elég.Mármint nem hogy nem elég, hanem nagyon is kevés.

Link to comment
Share on other sites

Jimi Hendrix filmet rendez Tarantino, habár nem tom mennyire fog érdekelni, mert ha megnézzük elég sok embernek volt hasonló, sőt rosszabb élettörténete is...pl. általam fent említett rapos arc!

Link to comment
Share on other sites

Az a baj, hogy emberek olyanokat mondanak másokról, ami nem is úgy van, tehát sokan engem is le rock-ereznek, holott kikérem magamnak, hogy rocker-nek hívjanak. Az egy dolog, hogy lehet jobban ismerem a rock és metal műfajt, mint egy rockernek kinevezett ember vagy aki annak vallja magát, de én nem vagyok rocker. Sokan rapernek vagy rockernek érzik magukat, mert felvesznek egy Metallica vagy 50Cent pólót (ami elég égő :P) és máris el vannak szállva, hogy milyen kemények, isznak, cigiznek stb, közben közük nincs az adott stílushoz magyarul nincs ismerettségük, 2-3 bandán nem ér túl az érdeklődésük, azt hallgatnak, amit megmutatnak neki. Sőt, olyan dolgokat neveznek ki rock-nak, ami metal vagy rosszabb esetben nu-metal vagy punk és bár a rap zenéhez nem nagyon értek, de rappernek hívja magát az, aki 50Cent-et és társait szereti, holott olvastam ebben a topic-ban igazi rap szakavatottaktól, hogy pl 50Cent a rapnek a divat változata.

Nagyjából érthető? :D

Link to comment
Share on other sites

Érdekes dolog, szó volt a műfaj szerinti megkülönböztetésről, de itt is akad egy-két ember, aki mondjuk tök rap rajongó és szerető mégis úgy gondolom megértjük egymást és normálisan tudunk kommunikálni egymással, ebből is látszik, hogy velem lehetne normálisan is beszélgetni, de ez nagyban függ a beszélgetőpartnertől. Nem mondok konkrét nevet/neveket, de sztem van olyan ember, aki magáraismer. :D

Link to comment
Share on other sites

Nálunk majdnem a fél osztály rockernak érzi magát, de szerintem csak 1 gyerek tudna igazi rocker lenni. A többi pont olyan, amilyennek mondtátok: "felvesznek egy Metallica vagy 50Cent pólót (ami elég égő) és máris el vannak szállva, hogy milyen kemények, isznak, cigiznek stb, közben közük nincs az adott stílushoz magyarul nincs ismerettségük". Akikről az előbb beszéltem, ők még bunkók is, meg nagyon nagyképűek (nem azt mondom, hogy a rockerek bunkók, én is ismerek tényleg rockert, aki nem bunkó, és nincsenek elszállva), de hát ők nem fognak változni.

Link to comment
Share on other sites

Olyan nagy dolgot csináltok ebből a rocker, rapper dologból. Ez nem egy tisztség, vagy rang. Az emberek szeretnek tartozni valahova, sokaknak szinte szükségük van rá. Lehet, hogy rappernek vagy rockernek mondja magát pedig ismer két bandát és 50 cent pólót hord. De ezt én nem ítélem el, ezzel még nincs baj szerintem. Inkább azzal, ami itt már kezd kirajzolódni, hogy leginkább ezekből vannak a bunkó, paraszt, én vagyok a raj emberek akik megmondják a frankót (és fikáznak minden mást). Na ez már elszomorítóbb.

 

Az ivásnak, ciginek, drognak meg szerintem egyik műfajhoz sincs köze. Ezeknek a mértéktelen élvezete inkább az erkölcsi hanyatlásnak tudható be véleményem szerint.

Link to comment
Share on other sites

Osztom a véleményed Dation. Szerintem sem rang, sőt ha egy kicsit jobban megnézzük, úgy érzem inkább negatív reakciót vált ki az emberekből, ha valaki rocker. A hosszú hajam miatt ha szóba kerül, engem is lerockereznek, de én inkább rock orientált zenehallgatónak vallom magam. Csak akkor mondanám, hogy rocker, ha mindenképp zenei stílus szerint akar valaki beskatulyázni. A rapről ilyen szinten nem tudok igazán véleményt formálni, de gyanítom ha valaki rapper, az egy átlag ember szemében nem jelent túl sok jót. Ha azt nézzük, akkor a médiában annyit lehet többnyire hallani a zenei elóadókról, hogy verekedtek, lelőtték őket/egymást, túllőtték magukat, alkoholmérgezésben meghaltak, vagy bármi más olyan tevékenységet folytattak, amivel botrányba keveredtek, tehát a lényeg a balhé a nézettségszám növelése ezáltal. Szerintem ezért is alakulnak ki ostoba sztereotípiák.

Azon csodálkozom, hogy kivégzéseket még nem közvetítenek, akár élőben is.

Visszakanyarodva. Nem baj, hogy Metallicás pólóban flangálnak, de miért divatból? Talán mert nincs kialakult ízlésük és ahogy mondtad, próbálnak valahová tartozni ezáltal, szerintem nem ez a legmegfelelőbb módja.

Kíváncsi leszek a többiek hogy látják a dolgot.

Link to comment
Share on other sites

Én úgy látom, hogy sokan csak azért vesznek fel ilyen pólókat, mert azt hiszik, hogy ettől nagymenők, holott egy ilyen kis nyápic emberkék. Közben meg át sem tudják rezni a lényegét.

 

Én osztom mindkettőtök véleményét.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...