Jump to content
PirateClub.hu

Átlátszó aranyhalat tenyésztettek ki japán kutatók


bikas
 Share

Recommended Posts

Sikeresen tenyésztettek ki japán kutatók olyan aranyhalat, amelynek átlátszó pikkelyein és bőrén keresztül látható szívverése.

 

Az áttetsző teremtmény segítségével elhagyható az állatok boncolása, amely különösen az iskolákban szül ellentmondásos érzéseket.

 

Tamaru Jutaka, a Mie Egyetem munkatársa elmondta, hogy a hal bőre és pikkelyei nem tartalmaznak pigmenteket, ezért látható az élő szív, valamint más belső szervek működése. Az aranyhal fekete szemei fölött pici agya is megfigyelhető.

 

A Miei Egyetem és a Nagojai Egyetem kutatói közösen tenyésztették ki az új változatot haltenyészetekben fellelt mutáns aranyhalakból. A hal akár 20 évig is élhet, hosszúsága elérheti a 25 centimétert, tömege pedig a két kilogrammot. Ennek azért van jelentősége, mert az elsősorban genetikai kísérletekhez használt zebrahal és medaka mérete jóval kisebb.

 

Időközben egy másik kutatócsoport - amely átlátszó békát fejlesztett ki 2007-ben - bejelentette, hogy árulni fogja a négylábú teremtményeket. "Valószínűleg a jövő évben kerülnek piacra" - közölte Szumida Maszajuki, a Hirosimai Egyetem professzora, aki a kétéltűek biológiájával foglalkozik. Az átlátszó ebihalak és kifejlett békák darabját húszezer forint körüli áron kínálják majd laboratóriumoknak, iskoláknak, valamint háziállatként is.

 

Forrás: InfoRádió / MTI

 

 

Bocsánat de képet nem találtam róla, kíváncsi lettem volna rá.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...