Jump to content
PirateClub.hu

Call of Duty : A film


hankock
 Share

Recommended Posts

Call of Duty mozifilm a láthatáron?

 

Még májusban volt szó arról, hogy talán el fog készülni a Call of Duty: The Movie, ami az Activision first person shooter második világháborús játéksorozatán alapulna. Azóta nem sok történt, azonban nemrég az Activision levédette a Call of Duty védjegyet, így rajtuk kívül senki nem készíthet vígjáték, dráma, akció, kaland, animációs, zenés műfajű filmeket ezzel a címmel, ezen kívül még a színházban sem mutathat be senki hasonló néven színdarabot.

 

Ezek szerint az Activision keményen töri a fejét azon, hogy tényleg mozifilmet kreáljanak az egyik legjobban fogyó termékükből, legalábbis az után, hogy levédették a címet ez lenne a következő ésszerű lépés, hogy nekilássanak összehozni valami forgatókönyvet. Persze az is lehetséges, hogy egyszerűen csak nem akarják, hogy esetleg egy stúdió felhasználja a Call of Duty címét valamelyik filmhez és így tegyenek szert plusz bevételre. Szerintem egy másfél-két órás epikus csatákkal tarkított háborús filmet lehetne ebből összehozni, amelyben egy katona végigharcolja a a második világháborút. Vagy ez így összecsapott lenne? Inkább úgy kellene, hogy egy csatatér-egy film? Aztán a folytatásban a következő ütközetet mutatnák be?

 

McKidd benne lenne a Call of Duty filmben

mckidd.jpg

 

Kinn van a piacon az új Call of Duty rész, amit mindenki agyon istenít. A New York Postnak sikerült beszélnie Kevin McKidd színésszel, aki "Soap" McTavish kapitánynak kölcsönzi a hangját a Modern Warefare-ben.

 

McKidd elárulta, hogy egy kemény, skót színészt kerestek Hollywoodban, de úgy tűnik nem sikerült megegyezni Gerard Butlerrel, így a No. 2 Gerard Butlerhez kellett fordulniuk, azaz hozzá. Megkérdezték azt is, hogy eljátszaná-e Soap kapitányt a mozifilmben, amire a színész azt mondta, ha a forgatókönyv jó és Butler nem vállalja a szerepet, akkor szivesen benne lenne.

(filmdroid)

 

Link to comment
Share on other sites

Friss:

 

Elkészülhet a Call of Duty-film

 

Ki hitte volna 2003-ban, amikor az Activision kiadta a Call of Duty-t, hogy a sorozat ekkora karriert fut be videójátékként? A kérdés persze költői, azonban biztosan többen voltak azok, akik arra számítottak, hogy valamikor film készülhet a CoD-ból.

 

 

Az utóbbi másfél évben elég sok háborús film szerepelt gyengén a mozikban, s amikor Hollywoodban éppen kezdték temetni a műfajt, jött Tarantino és a Becstelen brigantyk, mely megmutatta, hogy még bőségesen van kakaó a harctéri vagy arcvonalak mögötti kalandokban.

 

Remélhetőleg a film majd 300 milliós világbevétele arra fogja sarkallni a producereket, hogy újabb jó alapanyagokat kutassanak fel potenciális filmjeikhez, azonban a stúdióknak nyilván könnyebb lenne a dolguk, ha nem kéne gondolkodni a sztorin, mindössze egy meglévő franchise megfilmesítését kéne megtámogatni.

 

 

Ilyen (lehetséges) franchise lehetne a Call of Duty, melynek a mostanában megjelent és rekorddöntögetőnek számító epizódja, a Call of Dury: Modern Warfare 2, melyben Kevin McKidd, a Rómából és a Grace klinikából ismert skót színész szinkronizálja Soap McTavish-t. Ő nyilatkozta, hogy mozifilmet terveznek a nagysikerű játékból, s a készítők informálisan fel is tették neki a kérdést, hogy eljátszaná-e Soapot egy filmben is, mire McKidd azt válaszolta, hogy ha jó a forgatókönyv és Gerald Butler nem ér rá, akkor nagyon szívesen.

 

(SG)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Eleve a COD első része a Ryan közlegény egyes részeire épült, és később az Ellenség a kapuknál-ból merített, ha jól emlékszem, régen játszottam már vele. Ez az egész arról szól hogy csinálnak egy újabb világháborús filmet, az Activision odaadja Call Of Duty nevet, és sok kis kocka elmegy és megnézi (persze én is :) ) és jól jár a játékgyár

Link to comment
Share on other sites

A CoD mint játéksorozat elsőosztályú, de szerintem egy ilyen játékadaptációból nem lehet, vagy legalábbis nem fognak tudni igazán jó világháborús filmet csinálni. Az gondolom már most mindenki előtt tiszta, hogy a műfaj nagy klasszikusaival nem érhet fel, tipikusan olyan alkotás, ami a nevétől várhatja majd a bevételt. Aztán majd meglátjuk, maga a film mit tud... :huh:

Link to comment
Share on other sites

Énmár láttam egy filmet,amely -úgy mint ez- szintén játék alapján készült, mégpedig a címe:Hitman-A Bérgyilkos

Eleve nemtartom túl jó ötletnek ezt, hogy

néhány, játék alapján (amelyeknek nagy az eladási mutatójuk) készített filmnek nagy legyen a sikere.

Ilyen jellegű filmeket a legszánalmasabb, és leginkább ötlethiányában szenvedő forgatókönyvírók írnak.

Ezt nem tartom jónak, hogy a múlt alkotásaiból építkezzen valaki.

 

Link to comment
Share on other sites

hát ha már mindenképp neki akarnak állni akkor szerintem a Modern Warfare szálhoz kellene hozzányúlni. ha még a játék is halad egy kicsit előre az időben akkor elég látványos és élvezetes filmet tudnának összerakni egy jó történettel. ha mégis a 2. világháborúba mennek bele akkor nehéz dolguk lesz. bár ebből is kisülhet jó. minden esetre várom nagyon

Link to comment
Share on other sites

Még egy 2. VH-s film?Annyi van már, mint a szemét.A dragonballból lehet filmet csinálni akkor ebből is... világos.Mindenből lehet filmet csinálni, a Micimackóból is csinálhatnának egy live action moviet, csak nem biztos hogy jó lenne.Úgy már érdekesebb lenne, ha nem az amcsik lennének hősnek beállítva, hanem most az egyszer ők lennének a csúnya gonosz bácsik, de akkor már az nem CoD lenne. :)

Ki akarná még egy filmben végignézni, ahogy a hős amerikaiak megmentik a világot a pusztulástól? :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...