somewho Posted Augusztus 14, 2008 Share Posted Augusztus 14, 2008 Sziasztok! A Windóz Visztát szeretném feltelepíteni a gépre, csakhogy nem nagyon akar elindulni a bootolás. Ez egy All-In-One Vista verzió lenne. A BIOS Phoenix-Award, verzió ismeretlen (kb 6-os). Hogy tudom megoldani a dvd-bootolást? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
McKane Posted Augusztus 16, 2008 Share Posted Augusztus 16, 2008 Hali! Kiejtés szerint leírni az op.rsz-t.. Nah, viccet félretéve, elméletileg-legalábbis amelyik Windows Vista DVD-vel találkoztam, probléma nélkül elindul a telepítő.. Persze a BIOS-ban be kell állítani egy ún.: boot -sorrendet. Nálam ez igy néz ki:CD/DVD meghajtó, floppi , végül a merevlemez.. A BIOS-t a gép elindulása után tudod előhívni vagy F2 gombbal, vagy a Delete billentyűvel.. Itt pedig a Boot options, vagy valami hasonló menüt kell keresned.. Ha esetleg nem sikerülne irj akár ide, akár PM-et.. Üdv.: McKane Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pörköltszaft Posted Augusztus 16, 2008 Share Posted Augusztus 16, 2008 Ha nem tévedek, ez egy NForce2-es chipkészlettel szerelt lap, amihez nehéz lesz drivert keríteni Vista alá (az Nvidia ezekhez már nem készítette el a Vistás drivert)! Meg lehet oldani, mert nekem is sikerült összevadászni (ilyen-olyan buherált NForce3-mas driverek, meg XP-s Nforce2-esek), de az integrált hangkártya nem fog normálisan működni (csak sztereóban fog menni, viszont a digitális kimenet működik, ha jól láttam - viszont nekem ez igy nem volt buli, szóval visszakerült az XP, ahol normálisan működik minden). Paradox féle crack-et pedig ne tedd fel, mert NForce2-őn BSOD-al elszáll boot közben, és csak a reinstall segít!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
somewho Posted Augusztus 16, 2008 Author Share Posted Augusztus 16, 2008 Azt nem tudom, hogy számít-e, de a boot sorrendet beállítottam, próbáltam bootolni cd, othet lehetőséggel, de nem jött össze. Más értelmes beállítás nincs. és mondjuk a pendrive bootot hogy lehet megoldani? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
McKane Posted Augusztus 16, 2008 Share Posted Augusztus 16, 2008 Hali! Kedves somewho! Esetleg meg tudnád adni a géped paramétereit? CPU, alaplap /márka,chipset/ memória,ilyenek.. mert így biztos többet tudnánk segíteni.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
somewho Posted Augusztus 17, 2008 Author Share Posted Augusztus 17, 2008 A pc-m: Bios: Phoenix-Award Bios V6.00PG Alaplap: Abit NF7-S nForce2 chipsettel ellátott alaplap Memória: 512 MB típus ismeretlen Processor: AMD Athlon XP 2600+, 2100mHz MMX, 3DNow DVD olvasó: HL-DT-ST DVD-ROM GDR8163B LG DVD író: _NEC DVD_RW ND-3520A Sata vezérlő: Silicon Image Sil3112 VGA kártya: nVidia GeForce FX 5200, 128 MB Merevlemez: Hitachi 320GB Sata Erre tennék Home Premiumot. Szerintetek elbírná? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bohoc71 Posted Augusztus 17, 2008 Share Posted Augusztus 17, 2008 Hali! A Vista alapból kér 1 Gb memóriát,tehát már itt megfogott a géped...Használj Xp-t, sokkal hamarabb sikerül a telepítés,a játékok jobban futnak rajta stb... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
somewho Posted Augusztus 17, 2008 Author Share Posted Augusztus 17, 2008 fogok bele 2gb ram-ot venni... tervezem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
McKane Posted Augusztus 17, 2008 Share Posted Augusztus 17, 2008 Hali! Itt vannak driverek az alaplaphoz, de ahogy nézegettem, nincsen Vista driver.. Szóval, lehet hogy igaza lesz Pörköltszaft - nak.. Így már én is tanácstalan vagyok.. De amint előttem már írták, maradhatsz az XP-nél.. Nekem sem tetszik nagyon a Vista, megnyugtatlak.. És ahogy olvasgattam a különböző fórumokon, másoknak sem tetszik.. Bár embere válogatja.. Ha esetleg meglesz a memória gépbe, sok sikert! Üdv.:McKane Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
buffoon Posted December 22, 2008 Share Posted December 22, 2008 somewho: Neked már bizonyára nincsen szükséged a segítségre ezzel a problémával kapcsolatban, de ha a biosban a bootolás sorrendje úgy van beállítva, hogy a CD-t DVD-t olvassa először, és mégsem reagál a gép rá, akkor felmerül az emberben a gyanú, hogy esetleg rosszul kiírt telepítővel van dolgunk, és hiányzik a boot rész a teleptő lemezről. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts