Jump to content
PirateClub.hu

somewho

Veterán
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Semleges

About somewho

 • Rank
  Feltörekvő

Contact Methods

 • Website URL
  http://tomisoft.site90.net

Profile Information

 • Neme
  Férfi
 1. somewho

  Dátum ellenőrző

  Használható a Microsoft .NET Framework 4?
 2. somewho

  C# fájlkezelés

  Dávidrock: A .NET többféle Stream osztályt biztosít neked. Van olyan, ami a memóriában tud adatot tárolni (pl. MemoryStream), olyan is van, ami a fájlokat kezeli (pl. BinaryReader, BinaryWriter, FileStream). Én a FileStream osztályt javaslom neked. A típusok közötti konverzióra pedig a Convert osztályt tudod használni.
 3. somewho

  A világ LEGPOCSÉKABB és LEGSZÁNALMASABB viccei

  - Hogy zavarják el a kólát ivó macskát? - ??? - Pepsicc!
 4. somewho

  Pascal lépegetős menü

  Ezt úgy tudod megcsinálni, hogy a menü első elemének hátterét kiemelném TextBackground-dal, alá pedig kiírnám az összes többi menüpontot. Létrehoznék egy integer változót, amiben eltárolom, hogy hol áll a kurzor jelenleg. Ennek a menü kiírása után rögtön 1 értéket adnék. Ezután egy repeat-until ciklussal ellenőrizném a billentyűlenyomásokat. Bevezetnék egy char típusú változót, amibe mindig beolvasom a lenyomott karaktert. Ha a lenyomott karakter kódja 72, akkor csökkentem az integer változót, és újraírom a menüt, de ezúttal az integer változóban megadott menüpontot jelölöm ki. Ha a 80-as kódú billentyű (le nyíl) lett megnyomva, akkor növelem az integer változó értékét, és ennek megfelelően újraírom a menüt. A ciklus until záradékában ellenőrzöd a 13-as kódú billentyűt is (Enter). Az integer változó értéke alapján pedig elugorsz a kért menüpontba. A menü kiírását tedd egy eljárásba (procedure). Paramétere legyen az integer változó értéke. Így elég lesz ezt meghívnod, és sok írástól megkíméled magad. Az alábbi program bemutatja hogyan készíthetünk egy egyszerű menüt az eddig tanultak alapján, melyben a felfelé ill. lefelé nyilak segítségével mozoghatunk, Enter-rel aktiválhatjuk a kiválasztott menüpontot és Esc-el léphetünk ki a programból: program Pelda19; uses crt; var k:integer; { ebben fogjuk tarolni, hogy eppen melyik menuponton vagyunk } c:char; begin clrscr; k:=1; { kiirja a menut } textbackground(red); textcolor(white); gotoxy(10,10); write(' Elso '); textbackground(blue); textcolor(yellow); gotoxy(10,11); write(' Masodik '); gotoxy(10,12); write(' Harmadik '); { a kurzort beallitjuk a jobb also sarokba } gotoxy(80,25); { beolvas egy billentyut es a menut ettol fuggoen atrajzolja } repeat c:=readkey; { ha valamelyik nyil lett megnyomva } if c=#0 then begin { atfestjuk a kivalasztottat kekre } textbackground(blue); textcolor(yellow); gotoxy(10,9+k); case k of 1: write(' Elso '); 2: write(' Masodik '); 3: write(' Harmadik '); end; { megnezzuk melyik billentyut nyomta meg a felhasznalo es ettol fuggoen megvaltoztatjuk a k erteket } c:=readkey; case c of #72: if k>1 then dec(k); { #72 = felfele nyil } #80: if k<3 then inc(k); { #80 = lefele nyil } end; { atfestjuk az uj kivalasztottat pirosra } textbackground(red); textcolor(white); gotoxy(10,9+k); case k of 1: write(' Elso '); 2: write(' Masodik '); 3: write(' Harmadik '); end; { a kurzort beallitjuk a jobb also sarokba } gotoxy(80,25); end; { ha #13 = Enter lett megnyomva } if c=#13 then begin gotoxy(10,15); textbackground(0); textcolor(7); writeln('Kivalaszottad a(z) ',k,'. menupontot!'); gotoxy(80,25); end; until c=#27; end. [Hidden Content]
 5. Angol. Programozási nyelvekből a PHP
 6. somewho

  Hol szeretitek/szeretnétek a legjobban csinálni?

  Csak nehogy a háztetőn akció közben jöjjön a Google Earth fényképezgetni.
 7. somewho

  Kedvenc Sorozatod

  Nekem az SG:A, SG:U
 8. somewho

  Te hiszel a szellemekben?

  Én alapjában véve nem hiszek bennük, de ha a Csillagkaput nézem, elképzelhetőnek tartom.
 9. somewho

  Japán szóképző játék

  Arimorinkumeirimo
 10. somewho

  Robotzsaru vs Terminátor

  Mit hall a terminátor utoljára? Dicsák Gazsi! Színesfém!!! Amúgy Terminátor.
 11. somewho

  Tenga tojás

  Ez 14.000 FT-ba kerül?
 12. somewho

  Ablak helyett itt az átlátszó napelem!

  Majd jön egy jégeső...
 13. Csak nehogy "elélvezzen" menet közben
 14. somewho

  Beszélgessünk angolul

  This is nem boring téma here és whole jó things-ról maybe beszélgetni. And miért not lehet swear?
 15. somewho

  A mindent tudó T(ré)-Gomb

  -T---Button: Vegyél Del' Cat'-ot, azt öntsd bele forró vízbe és a vonalkódot add fel postán. Ezalatt a vízben lévő alkatrészek maguktól összeszerelik magukat. Tényleg minden fehér és csak a szemünk teszi színessé a dolgokat?
×