Jump to content
PirateClub.hu

Rubik-kockával vizsgálják a polip stressztűrő képességét


BOBI90
 Share

Recommended Posts

Rubik-kockával vizsgálják a polip stressztűrő képességét

Többek között a Rubik-kocka bevetésével vizsgálják a polipokat a brit Sea Life Centre tengerbiológusai az angliai Weymouth állatkertjének akváriumában. Azt próbálják kideríteni, hogy a polip ugyanúgy használja-e a nyolc karját, vagy van közülük kitüntetett, a többinél ügyesebb, ahogyan az emberek nagy részénél a jobb kéz ügyesebb a balnál, a balkezeseknél meg éppen fordítva.

polip.jpg

25 polippal vágnak bele az egy hónapig tartó kísérletsorozatba, amivel megvizsgálják, hogy a polipok melyik karjukkal nyúlnak az élelemért illetve az érdeklődésüket felkeltő színes tárgyakért (itt jön a képbe a Rubik-kocka, amit imádnak). A polipok idegrendszerének több mint fele a csápjaikban van, és részben azokkal gondolkodnak. Az állatok reakcióiból a tudósok megpróbálnak következtetéseket levonni az általános közérzetükkel kapcsolatban is – a polipok ugyanis nagyon érzékenyek a stresszre. Ezt lehetne azzal csökkenteni, hogy kiderítik, melyik a polip kedvenc csápja, majd úgy etetik, hogy kényelmesen tudjon azzal az élelemhez férni, mondta a kutatás vezetője, Claire Little a Daily Mailnek.
Link to comment
Share on other sites

meg eleve nem is A magyarok csinálták a rubik kockát, hanem csak Rubik Ernő, szval ez lényegtelen most, mint ez az egész milyen csápos ez a polip...és már egyből tudtam h csak britek lehetnek, el is találtam, biztos megint unatkoztak, mint a sajtos szendvicsnél. Bár nagyon dícséretes dolog, a polipok stresszét csökkenteni, de sztem azért kicsit sok

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...