Jump to content
PirateClub.hu

Beszélgessünk parasztosan


Gospel
 Share

Recommended Posts

Na volt ez a téma ami nekem nagyon tetszett :lol: csak a ma történtek miatt elveszett, úgyhogy újra.

 

No aggyisten pályinkás szépjó reggöltöt, itt ülök a Pestával aki nagyon mívelt ember mint a telköm mer a Pesta az ám kijárta a 4 elemit, a Bözske volt a tanítója oszt hohoho mindög mögpedrem a bájszom amikó a Bözske lehajolá a réten ahová én viszem kifele a tehenet meg a disznajakat szaratni e tépni egy szíp szál virágot. Mondom te Bözske e nagyon szíp lyán vagyol e gyüssz e a bokorba pájzánkodni e.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Aggyon az isten szomszéd! Hát most látom csak, hogy eltűnt a témám valami teknológi probléma miatt. Ejj, ezekkel a mai gépekkel mindig csak gondok vannak, biztos ezért veszett el a témám. Ejj, ha én érteném is, hogy mi-hogyan működik ezeken a számítógépeken.. Ejj, de jó lenne az !

A mai világ meg van bolondúva sajnos ! Mindent csak kitalálnak, de használati útmutató már nem írnak melléjük. Bezzeg a fiatalok használati útmutató nékül is tuggyák kezelni ezeket !

Link to comment
Share on other sites

Aggyon isten jóreggöltöt! Nem ríg gyüttem haza a mezőrül, és mit látok? Egy büdös kis suhanc ott kiáltja, hogy "Sanyi!Sanyikám!" Bezzeg az én időmbe nem voltak ilyen embörök! Mi hazaértünk a mezőrül, megettük a jó tál levest, osztan takarodó vót! Nem vót ilyen teknő zene, vagy tudom is én mi a kender! Leültem most erre a számológéphez vagy mi a kender ez, osztan megkerestem ezt abban a gógléban, vagy hogy kell ejteni, ezt az ódat!! Végre egy normánis ódal, ahun lehet beszígetni mindenrűl! Hát morze barátom, milyen az ideji termés? Nálunk megy a vetés, de nálunk a faluba, minden hétvégin csűrdöngölőt tartanak a fiatalok. Olyan hangok vannak, hogy még a vén remete is meghallja a falu végirűl, ahun van a folyó! Na megyök, lehúzok egy jó tavalyi pálinkát! Mindenkinök további kóbászos csípős húrkás szíp jó napot! :D

Link to comment
Share on other sites

Magának is jó napot Rathel úrfi ! Hát magának biz isten naggyon jó kerte löhet, ha megy a vetés. Ínnálam minden masodik nap esik az eső, de jígeső ám ! Már a fél vetésemet everte ez a fránya jígeső, ejjj... A vígín még az lösz, hogy eköll mönnem a piacra. Az idei év bizony nem jó a termésnek... !

Link to comment
Share on other sites

Ne is tudom, hugyan neim talatam meg ídáig eztet a topiktot vagy mi a kínkeserves kengyelit neki. Kípzeljítek, ma ahugy fűkeltem a mezőn a déltáni alvásbúl, fut felim az asszony, hogy mi a francot tsinalok! Mondom: Büzsi ne ugassá, mert letépem a szájad! Erre Ő: kossojjá öreg. Erre én: kossojjá asszony!...

Délután már kettű bűrűnddel hasítottam a traktoromon 20-al, csak úgy sűvített a pödrött bajszum. Aztán gyütt szemembe az egyik ivós cimboroám, és elmeséltem nekije a törtínteket. Aszonta ő ketté hasította vulna ja zasszonyt. Erre én: barátom szerinted mi van ebben ja két böründben?

Nuh mindegy megyek tovabb, mert itten vagyok a parkolóba a 6-os főjutón, aztán valami lapszámítógépről írok, ami kamu műholddon továbbítja jaz üzenetemetet és mennem kéne elassni jaz asszonyt.

Tehénszarosjoestít kivanok tovabb!

Link to comment
Share on other sites

Na, meggyüttem a kapálásbó. Az asszony most veti el a paprikákat én meg most vacsorázok füstőt sonkát meg jó kis házi kenyeret. Aztán majd vacsora után ki kő menne bezárni a tikokat. Tegnap rám támadt a kakas, alig tudtam leszedni magamrú. Remélem, hogy ma nem fog megint agyon karmolni az a a kakas.

Link to comment
Share on other sites

Áj nem jól van az úgy e, há most gyüvök a fonóbúl, kombájnnal mentem oszt a lyányok rögtön el is szégyellették magukat e mer még egy ilyen derék lögény nem akad ezen vidéken e. No megyek hejj pedrem bájszom kintekunta megtapasam a disznajak alatt a szart oszt belefekszöm.

 

:lol:

Link to comment
Share on other sites

(Vmiért ti páran azt hiszitek, hogy a parasztos beszéd az ilyen össze-vissza van, pedig sok helyen van ilyen és ez nem feltétlen n helyett ny meg ilyenek. 1szerűen csak ö-vel beszélnek és ehhez hasonlók, megmutatom :D )

 

Most pedig léírok valami netrül szödött szövegöt, oszt beírom tanyasi másnévön parasztos módon:

A PirateClub égy magyar internetös fórum, mely 2004. október 10-én kezdte mög működésit.

 

Korlátlan, reklámmentes, gyors tárhely képeidnek, regisztráció nékül, ingyen!

 

Wikipédia: Ez égy korábbi mögbeszélésöket tartalmazó archív közösségi lap. Né változtassál rajta. Ha föl akarsz éleszteni égy itt szereplő mögbeszélést, vitát, az aktuális lapon tögyed! :lol:

Link to comment
Share on other sites

OFF: crazy girl99, amiről te beszél az a tájszólás, ami tájegységenként változik. A parasztos beszéd igazából az igazi magyar nyelvet jelöli, ahogyan a középkori magyar jobbágyok megőrizték. A ma elismert beszédforma az úrias, nemesei, művelt körök nyelvezete, ez már sok-sok változáson ment át, visznyulva az éppen akkori nagyhatalmi helyzethez. A parasztoknak nem volt érdeke hogy változtasson a nyelvén, még örült is hogy legalább azt megtarthatta.

Link to comment
Share on other sites

Hinnye de míveltek vágytok vala. Mint a Pesta akinek megvan a 4 elemije.

Vótam ma falu diszkajba kombájnnal hát az vót ám a mulaccság e olyat ocsúdtam is a padlajára a diszkajnak hogy a szomszéd tehenész lyány a Bözske is megirigyölte.

 

Tök mind1, a topik lényege hogy tájszólásosan, furcsán és általában egyes népcsoportokra emlékeztető módon írjunk, törve a magyart, ezáltal lesz a téma vicces. Lényeg a szórakoztatás és a szórakozás, nem kell ezt jobban elmélyíteni. A gumiszoba azért van hogy leereszd a fáradt gőzt, mert nem rendelkezik mindenki gumiszobával ahol kedvére ordibálhat és zúzhatja a falat. :D

Link to comment
Share on other sites

No látom a távollítemben sok jó és rossz dolog ehangzott ittön ! Há kípzeljítek e, hogy a T onlájn szógátatónak elopták a vezéküket vagy miket e. Osztán 3napig nem vót intőnet vagy mi a fenének monják ezt. Na jó van ennyit akaatam csak, további jaó munkát mindenkinek. Osztán a disznajokat etessétök meg !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...