naposcsibe Posted Március 26, 2008 Share Posted Március 26, 2008 Bővítik az Eiffel-tornyot Kibővítik a párizsi Eiffel-torony legfelső kilátószintjét. A jövőre 120 éves szegecselt öntöttvas szerkezet csúcsára szénszálas kevlárból készült pihekönnyű, de rendkívül szilárd teraszt "akasztanak" 276 méter magasságban. Így a kilátó hasznos felülete több mint kétszeresére, a jelenlegi 280 négyzetméterről 580 négyzetméterre nő. Az Eiffel-tornyot üzemeltető párizsi vállalat megrendelését a Serero Architects elnevezésű párizsi építész csapat nyerte el. Mint a Serero honlapján olvasható, az 1200 kilós műanyag szerkezetet csak csavarozzák a toronyra, így az eredeti struktúrán nem kell maradandó változtatást végrehajtani. A napraforgótányérra vagy gombakalapra emlékeztető műanyag rácsszerkezetet a torony struktúrájának számítógépes elemzésével hozták létre. Az alkotók szóhasználatával az eredeti Eiffel-féle rács "DNS-ét" használták fel. A legfelső terasz bővítésére azért van szükség, mert az Eiffel-torony látogatóinak sokszor több mint egy órát kell sorban állniuk. Az évi csaknem 7 milliós tömeg mozgatása nem kis gond, mert a kilátószintek felülete feljebb jutva egyre csökken, a legfelső a legkisebb. A tervet máris sokan támadják. Ugyanúgy, ahogy annak idején is a párizsiak többsége utálkozással fogadta Jean Eiffel tornyát, amely azóta a világ legnépszerűbb fizetős turistalátványossága lett. Az építész csapat szerint a műanyag terasz csak ideiglenesen kerül a toronyra. Annak idején Eiffel szintén csak ideiglenes attrakciónak szánta a tornyot az 1889-es párizsi világkiállításra. (FH) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DriftKing Posted Március 26, 2008 Share Posted Március 26, 2008 hát nemtudom, szerintem az emberek már nagyon hozzá vannak szokva, én nem tartom jó ötletnek az átalakítást... átmeneti átalakításra meg nem írnak ki (sztem) pályázatot, szóval ha ez lesz, akkor maradandó lesz... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
N^aTy Posted Április 5, 2008 Share Posted Április 5, 2008 nekem azzal van a gondom hogy a szerkezet lehet hogy pehelykonnyu de a dupla embertomegnek a sulya nem lessz pehelykonnyu amit a torony el kell birjon s a terasz is egyben... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbelam Posted Április 7, 2008 Share Posted Április 7, 2008 Az lett volna a legjobb, ha Adolf bácsi elviszi vasnak (tervbe volt véve, csak nem lett mégse kivitelezve) és akkor nincsnen gond a sok turistával De akkor miként ábrázolják Párizst? Egy nagy épülettömeg? Esetleg a Louvre? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vakond93 Posted Május 2, 2008 Share Posted Május 2, 2008 Csak kell a több lé, ennyi az egész, sztem elég hülyén fog majd kinézni, de akiknek a pénz kell nem nagyon érdekli őket, mert ugyanúgy fognak menni az emberek, mert ze az Eiffel-torony. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Destro Posted Május 5, 2008 Share Posted Május 5, 2008 Ne hülyéskedjünk emberek, így jó ahogy van, nem kell elrontani..... Nem tartom jó ötletnek, lehet hogy én gondolkodom rosszul az ilyen csodálatos építményeket nem kée bántani, csak olyan átalakítást csinálni ami meghosszabítja az életét. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Május 5, 2008 Share Posted Május 5, 2008 Szerintem le fog szakadni. Átlagban lehet 5x nagyobb súly is akár, szerintem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiscsirke Posted Május 5, 2008 Share Posted Május 5, 2008 sztem csinálják...most nem mindegy egy rakat vaskupac közé betesznek még egykis vasat? csiinálják ha nekik jó lesz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximo Posted Május 11, 2008 Share Posted Május 11, 2008 Szerintem meg hagyják úgy, ahogy eddig volt. Csakis azért nagyobbítják meg, h több ember mehessen fel, megvegyék a drágább jegyet, több pénzt kölcsenek. Én voltam mind a 3 szinten, szerintem eddig is elég nagy volt a terasz! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
larive Posted Május 12, 2008 Share Posted Május 12, 2008 azzal már ne csináljanak semmit, így jó ahogy van Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
.LACKA0670. Posted Május 12, 2008 Share Posted Május 12, 2008 jó az úgy ahogy most van, nem kell bővíteni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thundertibor-alexei Posted Május 13, 2008 Share Posted Május 13, 2008 szerintem meg túl sok a szabadidejük Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts