Jump to content
PirateClub.hu

Simogató gép


Szipi
 Share

Recommended Posts

Simogató gép

 

Miért csábít egy cica bundája a simogatásra? Miért kellemesebb érzés megfogni egy porceláncsészét, mint egy műanyag poharat? Bármennyire furcsa, erre nincs tudományos válasz. Nemsokára azonban többet is megtudhatunk a tapintóérzékünk működéséről.

 

Az angol Cathy Barnes és munkatársai szilikongumiból életnagyságú ujjat készítettek. A kutatók az eszközzel különféle méréseket végeznek. Az ujj alatt egy nyomásérzékelő lemezre helyezik a mintadarabot, majd a szerkezet motorhajtással simogatja végig a felületet. A készülékhez kapcsolt számítógép programja méri a súrlódási erőt, amennyivel ellenáll az alaplemez a haladó ujjbegynek.

Erről a grafikonról leolvasható a felület érdessége és súrlódási együtthatója. Ugyanakkor a számítógép azt is megmutatja, mekkora nyomóerőt nyel el az anyag ahhoz képest, amekkora erővel az ujj nyomja az alaplemezt. A lágyabb anyagok természetesen kisebb ellenállást tanúsítanak.Közben az érzékelő az ujj hegyen a hőmérsékletet is méri, amely a felület simaságától függően a súrlódás miatt ingadozik.

A kutatók remélik, hogy ilyen módon újfajta csomagolóanyagokat adhatnak az iparnak. A vásárló például a hamvas, bolyhos dobozfelületről máris következtethet arra, hogy őszibaracklét rejt a csomagolás.

Link to comment
Share on other sites

Jesszus! A római birodalom is akkor kezdett összeomlani, amikor hamvas, bolyhos dobozból itták az őszibarack(utánzat) levet. Esetleg nem próbálnának meg gyümölcsöt tenni bele? Hátha úgy kívánatosabb lesz.

Még egy módszer az átverésünkre.

Link to comment
Share on other sites

én a papír csomagolóizéket utálom, elég ha azt kicserélik :D

 

amúgymeg, a cicasimogatás biztos az agyunk miatt van :D

Link to comment
Share on other sites

Jah, egy-két cicát én is megsímogatnék... :) Amúgy meg az érintésnek nálam nagy szerepe van, főleg, ha szerelmes vagyok, szinte ég olyankor a bőröm, talán azért mert nagyon kívánom az illetőt...persze nem csak testileg! :)

Link to comment
Share on other sites

nekem speciel kellemesebb egy műanyag pohár mint egy porcelán. a porcelán hidegséget, ridegséget sugároz ránézésre, és tapintásra is. ez olyan számomra mint a hideg és melegburkolatok. a hidegburkolat lehet szép és látványos, de tapintásra nem! szipi

Link to comment
Share on other sites

komolyan mondom, ha nem akadnék ilyen cikkekre, sosem tudnám meg, hogy ilyen kutatás is folyik a világban. amúgy így akarnak a jobb eladhatóságra is törekedni, de kérdés az, hogy nekünk egy imageváltás mennyibe fog kerülni. <_< szipi

Link to comment
Share on other sites

A Tescos cuccok, azok maradnak a régiek, szóval ebben az esetben nem kell az imageváltás okozta gondoktól félni! :)

Amúgy meg én sem szeretem a porcelánt, maradok a műanyagnál, nem törik és sok vicces alakzatot is kihoznak, a porcelán olyan kimért számomra!

Link to comment
Share on other sites

eszembe jutott egy extrém dolog is. B) mi van akkor ha a csajok beszereznek egy ilyen simogató ujjat a fiúk helyett? :lol: már minden olyan új, és arra sarkallják az embereket, hogy haladjanak a korral. szipi

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...