Jump to content
PirateClub.hu

Net megosztás 2 gép között!


Recommended Posts

Elvileg van rajta 1db USB és 1db 100mbites ethernet csatlakozás. Az egyik gépet bedugod az USB-be, a másikat pedig az ethernetbe, a modemet pedig beállítod, hogy routerként működjön.

 

Az erősebbet rakd az USB csatlakozóba, h ki tudja használni a sebességét (mondjuk az USB 1.1 csak 12mbit/s, de akkor is számít).

A másik kérdésedre pl. a Google-on keress választ.

Módosította Dadus
Link to comment
Share on other sites

Felismeri a modemet? Ha igen, akkor csak annyit kell tenned, h a modemet átállítod h routerként működjön. Nem ismerem konkrétan ezt a típust. De általában a beállításaiban ott ahol DSL bridge van, állítsd át PPPOE-re, írd be a felhasználónevedet és jelszavadat és kész is.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 1 month later...

Üdw mindenkinek!

 

Elkelne a segítség, ugyanis T-com-os ADSL internet hozzáférést kellene megosztani 2 gépre.Mindent a medfelelő módon csatlakoztatok, indítom a gépet, telepítés indul, aztán az egyik lépésnél a modem telepítő(Netgear RP614v4 web safe router) azt kéri, h hozzak létre aktív internet kapcsolatot.De nem tudok, mert a modemből nem jön át a jel a routerre.És emiatt kilép a telepítő és nem fejezi be a telepítést.Egyébként magától beállítja az elsődleges és másodlagos DNS kiszolgálót és bekapcsolja a DHCP-t automatikusan.De ennyi... Írjatok nyugodtan, ha kihagytam vmit, vagy kellene vmi plusz infó.

 

Előre is köszönöm a segítséget, ha tud vki!

easyrider

Link to comment
Share on other sites

mert a modemből nem jön át a jel a routerre

Tehát modem -> router -> 2 gép?

Ha ez a helyzet, akkor csak annyi a teendő, hogy a gépeket összedugod a routerrel, a routeren beállítod a PPPoE-t (megadod a T-Online ADSL-hez tartozó felhasználónevedet és jelszavadat) és kész (ha nem állítottál el semmit a gépeken, mert alapból mennie kell, ha felismerte a hálókártyát).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Routerben, valószínűleg a WAN részben állítsd PPPoE-re, ott add meg a felhasználónevet/jelszót. Dugd össze, indítsd be a gépet és kb 99%, h menni fog elsőre, ha nem állítgattál össze-vissza mindent korábban (azaz nem szúrtad el :))

Link to comment
Share on other sites

Szia !

 

Szerintem a két PC-n az Internet Explorert az Internet varázslóval állítsd be úgy, hogy szélessávon LAN-on keresztül menjen, és állandóan legyen rajta. Ezután az egyik PC-vel lépj bele a router-be, ne használj telepítő lemezt, és válaszd a WAN beállításoknál a PPPoE-t, add meg a felhasználó nevet és jelszót. Amennyiben ezt megtetted, használhatónak kell lennie, de további beállításokat is tehetsz a router-en.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!Az lenne a gond hogy van egy asztali gépem - laptopom-és egy TP-LINK routerem!Meg akarom osztani az asztali gép merevlemezét!Windows Otthoni vagy kissebb munkahelyi hálózat beállítása varázslót elindítom ezt lefuttatom mind a 2 gépen azután Sajátgép "D" jobb klikk Megosztás,ugyanezt megcsinálom a laptopon,újraindítom a 2 gépet!Mikor bekapcsoltak azt látom hogy a laptop merevlemezét látja az asztal,tudok is róla cuccokat áthúzni,de az asztali merevlemezét nem látja a laptop!Már a windowst is újraraktam de semmi!A segítségeket előre is köszönöm!Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!!

Link to comment
Share on other sites

Mindkét gépnek ugyanabba a csoportba kell lennie MSHOME és adjál meg felhasználói fiókot mindkét gépen jelszóval nálam is ez volt a gond a két XP-s gép gond nélkül látta egymást de viszont a Vistás gépet már nem látták amig be nem állitottam a felhasználói fiókokat.

Link to comment
Share on other sites

en ugy szoktam hogy egyszeruen pl TC alatt megosztom a vincsit majd szinten Tc alatt Halozat fu``lnel halozati kapcsolatok es ott add meg (pl 192.168.1 a routered), most az asztaligeped cime a 2 laptop 3,) h \\192.168.10.2\mappa <-- ide az jon a mappa helyett amit te osztottal meg es forditva is szinten igy ha valami nem jo nyugottan kerdezz.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 weeks later...

Hello! Van 2 gépünk és routerrel van megosztva a net de sajnos nagyon kicsi , 1megabit és így mindeketten elvesszük egymástól mikor használjuk de ha 512 jönne az egyiken és ugyanennyi a másikon az nagy segítség lenne számomra!Méga ha nagyon kicsi ez a sebesség akkor is!Álítólag programmal lehet azt beálitani hogy egy 1 megabites net esetében a letöltési sebsesség és a net sebessége megfelezödjön és ne lépjen túl egy általunk beálítot értéket!Talán még a routeren is lehet ilyet álítani!Aki tudna segíteni ez ügyben annak várom és köszönöm válaszát!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...