Jump to content
PirateClub.hu

Smurf

Veterán
  • Pontszám

    521
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: Smurf

  1. Smurf

    A Nagy Linux Téma

    1: Bőven jó neki. 2: ps aux a parancssorba, nézd meg, melyik folyamat fogja nagyon a gépet 3: Nem árt a swap, kb 1 GB jó lesz 4: a Hardy Heron a kódneve 4.10: Warty Warthog 5.04: Hoary Hedgehog 5.10: Breezy Badger 6.06 LTS: Dapper Drake 6.10: Edgy Eft 7.04: Feisty Fawn 7.10: Gutsy Gibbon 8.04 LTS: Hardy Heron (8.10: Intrepid Ibex) Az LTS a Long Term Support rövidítése, a 6.06 desktopnak 2009-ig, a szervernek 2011ig van supportja, a 7.04-esnek meg már lejárt, pedig később jött ki, a 8.04et 2011ig ill 2013ig támogatják, a 8.10-é pedig le fog járni 2010-ben.
  2. Smurf

    Fekete-fehér,igen-nem

    Nekem tetszik, akkor ezekszerint sikerült végre felraknod az Ubuntut?
  3. Smurf

    Ubuntu

    Tyűha, rég volt olyen linuxos hír, ami ennyire felrázta az IT világot. Mindenhol erről beszélnek, ennyi hogy-váltottam-Linuxra cikket se olvastam még. Szeretik az emberek az Ubuntut @tmarkee: csak a szerverváltozat maradt ki. Jelenleg kisvállalatoknak, iskoláknak, otthonra az a legegyszerűbb, legolcsóbb megoldás. És akik nem hszik el, hogy Linuxon játszani is lehet, néhány játék, ami platinum (gyakorlatilag plug'n'play) besorolást kapott WINE alatt: http://www.vgpro.com/article/5_killer_pc_games_playable_on_ub
  4. Smurf

    Juventus

    H tépázták meg? Visszasorolták őket, a többi bűnöst nem, a Juve elküldte az akkori vezetőket, a többi érintett csapat nem. El lehet felejteni a tavalyelőtti botrányt, a Juve feljutott és az élbolyban van. Nekem ez ami leginkább tekintélyt parancsoló, nem ha valaki a visszasorolások miatt bajnoki címet tud nyerni vagy megkapja a zöldasztalnál, ráadásul úgy, h büszke is rá. Igazi sportemberek ilyennek nem tudnának örülni.
  5. Smurf

    uhu linux

    Legalább azt mondd el, h miben mennyit ér? Ha el akarod adni és bolti DVD, minden mellékelt cuccal együtt, akkor max ennyit: https://bolt.uhulinux.hu/home.php Ha saját CD/DVD-re írod a letöltöttet, akkor az üres CD/DVD ára. Ha fel akarod rakni, akkor sztem nemsokat, de ez saját vélemény. Örülök, h magyar disztró, de ott van bármelyik Ubuntu, Fedora, Debian, CentOS, Suse, Gentoo, stbstb.
  6. Smurf

    Magyar Jégkorong(válogatott)

    Mert nekik van tehetségük és szeretik a sportágukat. Ha csak fele annyi anyagi támogatást kapna a vízilabda, a kézilabda, a kosárlabda vagy a jégkorong annak, amit a foci kap, akkor rég nem itt tartanánk.
  7. Smurf

    Melyik Típusú Telefont Szereted?

    Normál, könnyen sérül a kinyitható és a szétcsúsztatható, pont a mozgó alkatrészek (pl csapok) mennek benne tönkre először.
  8. Smurf

    Magyar Jégkorong(válogatott)

    Én is gratulálok a csapatnak 2002 óta nézem őket a VB-ken. Az akkori és a tavalyi 2. hely után nagyon megérdemelték már ezt a feljutást. Látszik, hogy az osztrák bajnokságban is játszanak, az Euroliga is jót tett nekik, Pat Cortina összerakta ezt a csapatot és a "sztárok" (Vas János, Palkovics, Ladányi, Ocskay, Szuper, Holeczy) is hozzátették a magukét Ha meg tudnánk kapaszkodni az A csoportban, akkor hihetetlen népszerűségnek örvendene itthon a jégkorong, gyerekek százai-ezrei kezdenének el játszani, ami hihetetlen lendületet adhatna a sportágnak.
  9. Smurf

    java

    Remélem, még nem késő. int[] iArray = new int[5]; Létrehoz egy 5 elemű, integerekből (egész számok) álló tömböt iArray néven for (int i=0; i<iArray.length; i++) iArray[i] = i*10; Végiglépked a tömb elemein és minden elemet beállít az indexének (i) tízszeresére. Tehát iArray[5] = 50, iArrany[0] = 0, iArray[2] = 20, stb. double[] dArray = new double[20]; Létrehoz egy 20 elemű duplapontosságú lebegőpontos számokból (double) álló tömböt dArray néven. for (int i=0; i<dArray.length; i++) dArray[i] = Console.readDouble(); Végiglépked a tömb elemein, és mindegyiket beállítja a konzolról (standard szöveges input) beolvasott számra. Két elem beírása közt inputra (enter) vár, azaz a program addig nem lép át a következő tömbelem beállítására amíg az előző nem kapott értéket.
  10. Smurf

    Ubuntu

    http://www.winehq.org/ http://www.transgaming.com/
  11. Google: ftp server site:hu Kezdésnek jó lesz ez, alul vannak az ftp szerverek: http://www.tutorial.hu/cimke/szoftver+szerver/
  12. Smurf

    Skype vs MSN

    Tényleg jobb beszélgetésben? Miben jobb mint bármi más? Ha valaki tud egy elfogadható indokot, akkor jövök neki egy sörrel (ha elmúlt 18 ). Objektíven. Az, h ezen vannak a barátai az nem objektív indok, az csordaeffekt. Vagy nevezzétek át a topikot: ki melyiket hasznája: msn v skype?-ra.
  13. Smurf

    Te fizetnél a fájlcserélésért?

    Ha ezután nem kriminalizálnák a fájlcserét, tehát lehetne feltölteni is, akkor ez egy elfogadható lehetőség, simán fizetnék.
  14. Smurf

    Juventus

    Jah, be kellett volna rúgni a helyzeteket a 2. félidőben. 2-5-nél meg nyugodtan rúghatott volna ilyen gólt
  15. Smurf

    dobozos vs csapolt vs üveges

    1. üveges 2. csapolt 3. dobozos De a fesztiválos csapoltnak van egy hangulata, olyankor sokkal jobban ízlik, mint az üveges.
  16. Smurf

    Windows XP-vel kapcsolatos kérdések

    Nem, csak ha a gépen nem ugyanazokat a beállításokat csinálod, pl változik a helyi (LAN) IP címe, stb.
  17. Smurf

    Skype vs MSN

    A kérdés az, h melyik a jobb, nem az, h melyik a népszerű Technológiában, kép- és hangminőségben egyértelműen a Skype (főleg mert P2P és nem kliens-szerver), megbízhatósában az IRC (és ez adja a "bonyolultabb, nem outofthebox, de pontosan azt csinálja amit te akarsz" hacker érzést ). Az MSN meg itthon a legelterjedtebb, ezért ha olyanod van, akkor nagy valószínűséggel tudsz beszélni más magyarokkal. De igazából csoportja válogatja. Mo-n is vannak olyan baráti társaságok, akik ICQ-t használnak vagy Google Talkot v egyéb Jabber klienst, Lengyelországban a Gadu-Gadu a legelterjedtebb. Viszont hatalmas baromságnak tartom a MS részéről ezt a zárt protokollt, de minden más zárt IM hálózat részéről is. Legyen nyílt, email cím alapú és olyan klienssel kapcsolódjak hozzá amilyennel csak akarok és tudjak bárkivel beszélgetni függetlenül a klienstől. Ezt legjobban a Jabber/XMPP közelíti meg. A zárt IM kliensek amúgy sem illenek az internet filozófiájába (több szolgáltató, hiszen nem mindenkinek ugyanott van az email fiókja, mégis tudunk egymásnak levelet küldeni, a webet is sok százezer szerver szolgálja ki, nem egy kézben van központosítva). Olvasnivaló a témában: http://webisztan.blog.hu/2007/08/13/miert_pont_jabber Szerk.: és kéne valami közös voip/webcam protokoll is köztük
  18. Smurf

    Töltenél le HD filmeket?

    Szoktam ilyeneket nézni, rendes tft-n már kijön a különbség, oda még a dvd is bélyegméretű.
  19. Smurf

    A Nagy Linux Téma

    Jepp, jó az open source.
  20. Smurf

    Milyen op. rendszered van?

    Hát, most már felsorolni is nehéz. Az asztali gépemen Windows XP és FreeBSD, de utóbbi ugrani fog, mert kell a hely. A laptopon Ubuntu Linux az elsődleges és mellette van egy Vista (itt meg a Vista-t fogom törölni) és van még egy gép amit nem egyedül használok, azon Windows 2000 fut. Nem feltelepítve még változatosabb: UHU Linuxtól kezdve több BSD UNIX-on (FreeBSD, OpenBSD, PC-BSD) át az Ubuntu összes verziójáig (5.04-től 7.10-ig, desktop, szerver és alternate install verziók, 1-2 Kubuntu meg Xubuntu is), kallódik még a fiókomban 1-1 (eredeti) Windows 95 és 98 CD is.
  21. Smurf

    A Nagy Linux Téma

    GNOME alatt nem szívesen használok QT-s (KDE) programokat, mert nem illik bele az összképbe. Szerencsére Ubuntunál még ennyi se kell, ha beraksz egy üres lemezt, rögtön elindul az alapértelmezett CD író programja. Minden gyakori művelethez van GUI-s megoldás, ha valakinek ez fontos, egyedül a Blue-ray íráshoz nem https://help.ubuntu.com/community/CdDvdBurning
  22. Smurf

    Ötletek A Fórumhoz

    Szerintem nagyon elaprózódott a fórum, főleg a segítségben és a kérésekben. Elég lenne oda pár nagy téma, mint az sg vagy a hwsw fórumán és abban lehetne visszakeresni. Aki nem hajlandó visszaolvasni, nem tud kérdezni és a google-höz sem veszi a fáradtságot annak meg mehetne két irgalmatlan nagy virtuális pofon Pl 2 oldalnyi wow téma, ipari mennyiségű portforward, mivel tudom megnyitni típusú kérdés
  23. Smurf

    Ötletek A Fórumhoz

    paland3: sehol nincs megmondva, h csak a rapidshare-re lehet tölteni, a felhasználók oda töltenek, ennyi. A staffnak semmi köze a feltöltött anyagokhoz, nem mondják azt, h töltsenek fel a felhasználók, azt se hogy hova és legfőképp azt nem mondják, h jogvédett anyagokat osszanak meg. Ha azt akarod, h mindenki aki feltölt válasszon mást a rapidshare helyett, lehet próbálkozni meggyőzni 100e felhasználót, de nem hiszem, hogy sok sikerrel járnál. [Dani]: ha Firefoxot használsz, nem kell toolbar, van hozzá ext, keress rá a megauploadra a kiterjesztések közt
  24. Smurf

    Windows Vista

    Nem pont így, tudja használni memória cache-ként (nem memóriaként, hanem inkább a swaphez hasonló vmiként), de felesleges. 1: a merevlemezek olcsók, azokat is ugyanígy swapnek lehet használni, ráadásul gyorsabbak mint az usb-s flash meghajtó 2: a flash meghajtókat nem arra találták ki, h akár percenként GB-okat írjanak rájuk 3: nem javítja lényegesen a rendszer teljesítményét, mert nem memória, csak cache/swap. Arról, h a memóriával egyenértékű legyen, ne is álmodjon senki. Az USB 2.0 max sebessége 480mbit/s (60MB/s), a rendszermemória pedig akár 12GB/s sebességgel írható/olvasható (DDR3 - 1600)
×
×
  • Create New...