Jump to content
PirateClub.hu

Manchester United


Marcus Bent
 Share

Recommended Posts

  • Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Manchester United-Newcastle 6-0 (Ronaldo 49., 70., 88., Tévez 54., 90+1., Ferdinand 85.)

 

 

Newcastle elleni győzelmével újra a Manchester a tabella élén

 

Minden a várakozásoknak megfelelően alakult a Manchester United-Newcastle találkozón a Premier League 22. fordulójában, ugyanis a hazaiak Ronaldo mesterhármasával, illetve Tévez és Ferdinand góljával 6-0-ra nyertek az Old Traffordon. A MU kétszer is beköszönt a második játékrész elején, és már ekkor eldőlt az összecsapás végkimenetele. A ?vörös ördögök? ezzel a diadallal újra az élre kerültek, azonos pontszámmal az Arsenallal, és négy egységgel a Chelsea előtt.

 

 

A Manchester abban a tudatban léphetett pályára a ?szarkák? ellen, hogy egy esetleges győzelemmel visszavehette volna az első helyet a tabellán, ugyanis a délutáni mérkőzésen az Arsenal az Emiratesben csak döntetlent ért el a Birmingham ellen.

 

A Newcastle a találkozó előtt mindössze a 11. helyen szerénykedett, és már egy ponttal is megelégedett volna az Old Traffordon.

 

Már csak azért sem várták jó előjelekkel a találkozót a fekete-fehérek, mivel a héten állt fel a kispadról Sam Allardyce. Helyét ideiglenesen volt segítője, Nigel Pearson vette át.

 

Az összecsapás hazai fölénnyel indult: Rooney többször is nagyon közel állt a gólszerzéshez, de Shay Given eszén egyszer sem tudott túljárni.

 

A másik agilis manchesteri Cristiano Ronaldo volt, aki rövid időn belül kétszer is gyanús körülmények között esett el a büntetőterületen belül, de Styles nem ítélt egyik esetben sem tizenegyest.

 

A hazai fölény ellenére a ?Castle is vezetést szerezhetett volna, ugyanis Milner kiugratását Owen lőtte a ?vörös ördögök? kapujába, de a játékvezető tévesen érvénytelenítette a találatot.

 

Fordulás után lerohanta a MU a ?szarkákat?, és kétszer is a gólvonalról mentettek a vendégvédők.

 

A 49. percben Ronaldo lábát húzták el a kaputól 18 méterre, a sértett pedig a sorfal alatt lőtte el a labdát, amely bár középre tartott, Given csak beljebb ütni tudta a játékszert.

 

Az 54. percben úgy tűnt, a manchesteri győzelmet semmi sem akadályozhatja meg: Given rúgta bele a labdát védőjébe, Cacapába, majd a játékszer odapattant Giggshez, aki visszagurított a középen érkező Téveznek. Az argentinnak már csak az üres kapuba kellett gurítania.

 

Ez után a demoralizáló gól után némileg összeszedték magukat a szarkák, de Van der Sar jó napot fogott ki, és mindent védett, ami csak a kapuja felé tartott.

 

A 70. percben végleg padlóra küldték a Newcastle-t a manchesteriek: Ronaldo gurított laposan a kapu bal alsó sarkába.

 

A 85. percben Ferdinand is feliratkozott a góllövők közé, közelről pörgetett a vendégek hálójába, a végén pedig Ronaldo harmadszor is betalált.

 

A kegyelemdöfést Tévez vitte be, az argentin támadó lőtte a mérkőzés hatodik gólját.

 

Közvetlenül a lefújás előtt még az ex-manchesteri Alan Smith állíttatta ki magát; a bíró szövegelésért mutatta fel a piros lapot a válogatott támadónak.

 

 

Statisztika

54.7%-- Possession------ 45.3%

29------ Shots--------------9

16------ Shots on target--2

0-------- Saves------------ -5

16------ Corners -----------1

10------ Fouls---------------7

2-------- Offsides -----------3

1-------- Yellow cards------1

0-------- Red cards---------1

31-------Tackles------------17

372------Accurate passes-298

61--------Bad passes-------55

 

 

 

És egy összefoglaló video

http://www.dailymotion.com/search/manchester+united+v+newcastle+united/video/x416zu_manchester-united-v-newcastle-unite_sport?from=rss

Módosította Gabi89
Link to comment
Share on other sites

Nyolcszázadik meccsére készül a holland kapus, Edwin van der Sar

 

Komoly jubileumra készül Edwin van der Sar, aki a vasárnapi, Tottenham elleni FA-kupa-találkozón léphet pályára 800. alkalommal hivatalos mérkőzésen profi pályafutása alatt. Hollandiában korábban csak négyen érték el ezt a bűvös számot.

 

A 37 éves Edwin van der Sar pályafutásának szép állomásához érkezett, ugyanis ő lehet az ötödik holland futballista, aki profi pályafutása alatt a 800. hivatalos mérkőzését játssza.

 

A jelenleg a Manchester United hálóját védő rutinos futballista vasárnap, a Tottenham elleni FA-kupa-meccsen érheti el ezt a bűvös számot. Korábban ez csak Philip Cocunek, Frank de Boernak, Dennis Bergkampnak és Pim Doesburgnak sikerült.

 

Van der Sar az eddigi 799 meccse közül 675-öt játszott klubszínekben, és 124-et a válogatottban. A felnőtt nemzeti csapatban 122 alkalommal kapott szerepet, míg az olimpiai csapatba kétszer került be.

 

A kapus a legtöbbször az Ajax színeiben játszott hivatalos meccset, 312 alkalommal került be a csapatba.

Link to comment
Share on other sites

Glory MU!

Én is láttam a meccset, sztem jó volt, bár az elején izgultam. Szerintem az idei év C. Ronaldo éve, és behozhatja Best rekordját is, ami 32 gól a bajnokságban! Nagyon mérges vagyok, hogy az Arsenalt kaptuk, a Chelsea meg a Huddlestone-t (3. osztály), a Pool meg a Barnsley-t asszem.

Azzal fejezem be amivel kezdtem: Glory MU!

Link to comment
Share on other sites

Premier League: az FA 25 ezer fontra megbüntette a MU-t

 

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) 25 ezer fontra büntette a Manchester Unitedet, mert hét labdarúgója is sárga lapot kapott a Tottenham Hotspur elleni szombati bajnoki mérkőzésen.

 

Azokat a csapatokat sújtják pénzbírsággal a Premier League-ben, amelyek egy találkozón hat vagy annál több sárga kártyát gyűjtenek össze.

 

A „vörös ördögöknél” Edwin van der Sar, Wes Brown, Nemanja Vidics, Wayne Rooney, Carlos Tévez, Luis Nani és Cristiano Ronaldo kapott lapos figyelmeztést.

 

Az összecsapás egyébként 1-1-es döntetlent hozott, az első félidőben szerzett Dimitar Berbatov találatot a mérkőzés hosszabbításában Carlos Tévez egyenlítette ki, így a Manchester az utolsó pillanatokban tudott pontot rabolni londoni riválisától.

Link to comment
Share on other sites

Ezt épp most találtam a gépemen, a 99es BL győzelem után költött szurkolói dal :)

 

Barcelona '99

 

We went down to Barça one fine day in May,

With all the fans drinking to Busby's birthday,

And when it was over, and when it was done,

We'd defeated Bayern Munich by two goals to one.

 

The first was by Teddy, he out-foxed the rest,

The second by !Ole!, to finish our quest,

We could have scored 4 and we could have scored 9,

But we didn't start playing 'til injury time!.

 

The Germans they thought that they had it sewn up,

Their ribbons were already tied on the Cup,

But Teddy said "Hang on, it's not over yet",

As he steered the ball into the back of the net.

 

From Beckham's next corner, Teddy got the first touch,

And !Ole! Gunnar Solskjaer said "Thanks very much",

The Bayern defenders fell down to the floor,

As from round the Nou Camp came an almighty roar!

 

If they'd asked the Scousers or Juventus Turin,

They'd have known it's not over 'til the fat lady sings,

When you're playing United, as they found to their cost,

One minute you're winning and the next you have lost!

 

United keep fighting and never give up,

That's why we're the Champions and we've won the Cup,

We're Champions of Europe too, we've won them all,

We're Manchester United, the Kings of Football.

Link to comment
Share on other sites

1958. február 6.: a legszomorúbb nap a Man United történetében

 

Vannak olyan napok, amelyek kitörölhetetlenül vésődnek az emberek emlékezetébe, vannak olyan események, amelyek örökre emlékezetesek maradnak a futballszurkolók számára. A drukkerek elsősorban a sikerekre gondolnak vissza szívesen, de előfordul, amikor egy szomorú esemény okán is erősítik elkötelezettségüket kedvenc klubjukkal. A Manchester United hívei számára 1958. február 6- mindig is az együttes történetének legszomorúbb napja lesz, hiszen akkor tört ketté – képletesen és szó szerint is – a csapat egyik legtehetségesebb generációjának sikersorozata.

 

d0004FADC9855cf1017aa.jpg

 

A „vörös ördögöket” akkoriban Európa egyik legígéretesebb gárdájaként tartották számon, rutinos és csiszolatlan gyémántok alkottak egységes csoportot. Akkoriban már javában pallérozódtak a Busby-békik (Busby Babes) néven híressé vált futballisták, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy 1957-ben csak a végső győztes Real Madrid állította meg őket a BEK elődöntőjében, egy évvel később már nagyobb eséllyel várhatták a végkifejletet.

 

A Manchester United ötven évvel ezelőtt az idegenbeli 3-3 után 5-4-es összesítéssel búcsúztatta a Crvena zvezdát a legjobb nyolc között, így vidám társaság utazott hazafelé. A küldöttséget a British European Airwaves Elizabethan 609-es számú gépe szállította volna Angliába, előtte azonban üzemanyag-felvétel céljából megállt Münchenben. Napra pontosan ötven évvel ezelőtt a repülő rossz időjárási körülmények között próbálkozott az út folytatásával a bajor városban, de az első és a második kísérletet is félbe kellett szakítani.

 

A korabeli beszámolók szerint 16 óra 3 perc 6 mp volt, amikor harmadszorra is próbálkozott a gép személyzete. A repülő azonban ismét sikertelenül kísérletezett, 45 mp-cel be is fejezte földi „pályafutását”. Az irányíthatatlanná vált Elizabethan 609-es mintegy 200 km/ó-s sebességgel hagyta el a kifutópályát, majd maga előtt mindent letarolva a közeli lakóháznak csapódott.

 

A borzalmas balesetben huszonhárman veszítették életüket, köztük az MU nyolc játékosa. Heten a helyszínen hunytak el, míg a korszak legtehetségesebb futballistái közé tartozó, mindmáig a manchesteri drukkerek egyik legkedvesebb játékosának számít Duncan Edwards szervezete tizenöt nappal később adta fel a harcot.

 

A halálos áldozatok között volt a Manchester City egykori kapusa, az akkor már újságíróként tevékenykedő Frank Swift és a magyar származású Miklós Béla utazási ügynök is.

 

A később lovaggá ütött menedzser, Matt Busby csodával határos módon túlélte a tragédiát, hetvenkét napig küzdött az életéért az orvosokkal együtt, kétszer is feladták neki az utolsó kenetet. Szintén a túlélők közé tartozott Bobby Charlton is, aki napjainkban a klub tiszteletbeli nagyköveteként járja a világot.

 

A müncheni katasztrófa ellenére az MU pályára lépett tizenhárom nappal később a Sheffield Wednesday elleni FA Kupa ötödik fordulójában és később a döntőbe is bejutott. A hatalmas csapás miatt más kluboktól próbáltak játékost igazolni, komolyan felvetődött annak a lehetősége, hogy a nemzetközi eltiltás miatt csapat nélkül tengődő Czibor Zoltán, Kocsis Sándor és Puskás Ferenc is az együtteshez kerül. Ez végül nem valósult meg.

 

Matt Busby vezérletével a Manchester United kilábalt a tragédia okozta hatalmas sokkból és a sok éves kemény munka eredményeként 1968-ban első angol csapatként elhódította a Bajnokcsapatok Európa Kupáját.

Link to comment
Share on other sites

Az biztos, hogy ez a február 6-a a Mu fekete napja.

A hétvégi bajnoki meccsen is természetesen megemlékeztek a tragédiáról. A meccs előtt a united és city drukkerek is énekeltek. Nem tudja valaki, hogy mit énekeltek? Ha megírnátok megköszönném.

Link to comment
Share on other sites

Lézersugárral próbálták megzavarni Cristiano Ronaldót Lyonban

 

A Manchester United az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) segítségét kérte abban az ügyben, hogy a szerda esti Lyon elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén a francia szurkolók Cristiano Ronaldót lézersugárral zavarták. A szervezet előbb megnézi a meccsről készült felvételeket, és csak aztán dönt, hogy indít-e vizsgálatot.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...