Jump to content
PirateClub.hu

A.C. Milan


etooo
 Share

Recommended Posts

vassadi: Ember, azért mert valaki nem Milan szurkoló, nem lehet véleménye, a klubbal kapcsolatos dolgokról?? Ne legyél már nevetsége, ez nem az óvoda ...

Én sem vagyok Milan drukker, sőt Inter közelebb áll hozzám, de épp annyi jogom van ide írni, mint másnak.

A topic címe: A.C. Milan, mindent a Milanról.... , nem pedig az, hogy csak Milan szurkolók ....

Ha OFF-ra sikeredett Sorry, csak a tisztánlátás kedvéért ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jaire, olvasd el mégegyszer a hsz.-emet, és akkor talán majd feltűnik, hogy azzal kezdtem, hogy "de, lehet véleményed". Én utána csupán megjegyeztem egy tényt, hogy az Interesek többet írnak a Milan-os topikba, mint a saját csapatukéba. Holott ha valakinek van egy kedvenc csapata, az általában annak a csapatnak a témájába ír, legalábbis én így vettem észre. A Manchesteres témát se Liverpool-os és Chelsea-s "kollégák" hsz.-ei töltik meg.

 

Ui.: Szerintem egyáltalán nem volt off. ;)

Link to comment
Share on other sites

A csapat vezetői -nagyrészt a gazdasági világválság miatt- a klub jelenlegi, 120 millió eurós bérkiadásait 85 milliósra szeretnék csökkenteni, ami ugyebár a játékosok fizetésének csökkentését jelenti. Állítólag a Milan már meg is szüntette a tárgyalásokat a Liverpool-lal, akik 8 millió euróért kínálják Daniel Agger-t, valamint 3 kerettagtól szeretnének megválni. Az elsőszámú eladandó játékos állítólag Dida, aki évi 8 millió eurót keres a kispadon. További részletek:

http://www.nemzetisport.hu/olaszfoci/drasztikusan-csokkenti-a-fizeteseket-a-milan-mehetnek-a-perememberek-224595.html

 

 

Link to comment
Share on other sites

Egyetértek, és az edzővel, Ancelotti-val is hasonló a helyzet; annyira jó a viszony közte és a vezetőség (főleg Berlusconi és Galliani) között, hogy nem lehet csak úgy elküldeni, mint mondjuk tette azt nemrég Abramovics Scolari-val (bármekkora edző is, nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt az orosz vezér szerette volna, és hopp, Felipe papa már nem is ült többet a kispadon) Ancelotti-nak pedig nem csak egy-két meccses rossz szériája van, mint ahogy a brazil mesternek volt a londoni kékeknél. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy rúgják ki Ancelotti-t (!!), ez csupán egy tény, egy viszonyítás.

Link to comment
Share on other sites

Milannál a fél keretet ki lehetne rúgni! Nem lehet állandóan azzal takarózni, hogy mennyit tettek ők a clubért és nem lehet őket csak úgy elküldeni! Dida 8 milláért padozik? Úristen!!!

 

ez az igazság

 

a vezetőség sokkal hibásabb a jelenlegi helyzetért Ancelottinál. Berlusconi meg Galliani teszi magát, hogy hoztak 2 aranylabdást meg egy hiperszupersztárt és azt hiszik ettől jobb lesz, hát nem. többet ártanak a csapatnak, mint amennyit segítenek. Ronaldihno is csak az első pár hónapban játszott jól, majd visszaesés.Beckhamnél is ez lesz.

nem sztárok kellenek ide, hanem egy CSAPAT kell és olyan játékosok, akik méltóak a Milan mezre.

Link to comment
Share on other sites

Maldini: Mourinho maradjon csöndben, még semmit sem nyert az Interrel

 

José Mourinho a héten kis túlzással az egész olasz labdarúgás ellen éles kirohanást intézett. Nem kímélve a rivális csapatokat, azok edzőit, a játékvezetőket és az újságírókat sem. Mourinho a szórásból természetesen nem hagyta ki a városi rivális Milant sem.

 

„Maguk, újságírók miért nem beszélnek a Milanról, amely tizenkét ponttal van mögöttünk a tabellán, és cím nélkül fejezi be ezt a szezont, pedig tele van klasszisokkal” – nyilatkozta Mourinho. Ez volt az a mondat, amit Maldini nem hagyhatott szó nélkül.

 

„Én nem akarok konfliktust Mourinhóval, de nem szabadna ilyeneket nyilatkoznia, amíg ő maga még semmit sem nyert az Interrel” – kezdte Maldini.

 

„Tudom, hogy Mourinhónak az idén nagy esélye van arra, hogy címeket szerezzen az Interrel, de én már ötször annyi címet nyertem a Milannal, mint amennyi neki van, mégsem beszélek úgy az ellenfelekről, ahogyan ő teszi” – fogalmazott a 40 éves védő.

 

---------------------------------------------

 

Mekkora osztás! Huhhhúúúúúúúúúúúúúú!!!! :P:P:P

Link to comment
Share on other sites

Mourinho ugyan a kedvenc csapataim legnagyobb riválisainak edzője volt / jelenleg is az (Chelsea, Inter), ezt nem szeretem benne, a stílusát viszont én személy szerint bírom. Mégis igaza van Maldini-nek, van egy határ amit nem kellene átlépni (bár azért olyan óriási túlzásba nem esett a portugál edző), mellesleg Mourinho nyilatkozatai nem csak a Milan-ra nézve voltak sértőek; nem csak őket kritizálta.

Link to comment
Share on other sites

Hát Paolo rendesen visszaszólt az öreg Zsozénak!!Nem akarok itt most senkit megbántani, de az Internél most eben a szezonban nagyon el vannak szálva maguktól :S Pedig azért annyira nem kellene!

Példa ezekre: Murinho nyilatkozatai, és az Inter-Milan rangadó után (amit sajan az Inter nyert) Massimo Moratti nyilatkozata miszerint az Internek 7-0-ra kellett volna nyerni, mivel annyival jobban játszottak!!

 

Hát én nem tudom, de szerintem egy két embernek magába kellene néznie, mielőtt nyilatkozna midenféle hülységet!

(Persze ez az én privát vléeményem!!)

Link to comment
Share on other sites

AC Milan - Atalanta (Olasz bajnokság, 27. forduló) - 2009. március 8., vasárnap, 15:00 (Élő közvetítés: Sport1)

 

Hát, a csapat gyalázatosan gyenge formája, illetve az alapján, hogy az Atalanta a tavaszi szezonban az Intert is megverte (ráadásul nem is kicsit, 3-0-ra), a hazai pálya ellenére bármit (azaz vereséget is) el tudok képzelni. Ha jól tudom Kaká és Ronaldinho továbbra sem bevethető, és amíg ez így van, addig talán egyetlen csapat ellen sem leszünk igazi nagy esélyesek, bárki képes ellenünk egy döntetlenre. :(

Link to comment
Share on other sites

Várható kezdők:

 

Milan: (4-3-1-2)

Abbiati - Zambrotta, Bonera, Maldini, Jankulovski - Beckham, Pirlo, Flamini - Seedorf - Inzaghi, Pato.

 

Atalanta: (4-3-1-2)

Coppola - Garics, Talamonti, Capelli, Bellini - Cigarini, De Ascentis, Pinto - Doni - Floccari, Vieri.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jobb is, hogy két csatárral kezdünk, úgy tűnik Ancelotti tanult az előző meccsek hibáiból (legalábbis néhányból) Az Atalantánál engem igencsak aggaszt az a Doni - Floccari kettős (többek között ők verték meg az Intert is ugyebár), Vieri már évek óta nem az igazi, szóval szerintem ő nem fog túl sok gondot okozni.

Link to comment
Share on other sites

Változott a helyzet, mivel kiderült, hogy Seedorf is megsérült ::S :S ezért úgy tűnik hogy rá sem számíthat Ancelottti mester!!!

Ezért a holnapra meghirdetett keret erre mődosul:

 

Kapusok: Abbiati, Dida, Perucchini

Védők: Antonini, Bonera, Darmian, Jankulovski, Maldini, Mattioni, Senderos, Zambrotta

Középpályások: Beckham, Cardacio, Emerson, Flamini, Pirlo

Csatárok: Inzaghi, Pato, Shevchenko, Viudez.

Sérültek: Kalac, Kaladze, Nesta, Ambrosini, Gattuso, Seedorf, Kakà, Ronaldinho, Borriello.

Eltiltott: Favalli.

Link to comment
Share on other sites

Ahogy így elnézem a bevethető és a sérült játékosok listáját, komolyan mondom, lassan a sérültekből jobb csapatot lehet kiállítani, mint a rendelkezésre álló játékosokból. :) Seedorf kiesése nagyon nem hiányzott, Pirlo-n kívül nem maradt igazi irányító játékos, ráadásul már jó ideje ő is hátravontabban játszik (köszönhetően ugyebár annak, hogy itt van Kaká, Ronaldinho, és Seedorf, három remek irányító-típusú játékos), ki tudja, mit tud majd mutatni ezen a poszton.

 

Szerintem valami ilyesmi kezdőcsapatra számíthatunk: Abbiati - Antonini, Bonera, Maldini, Zambrotta - Beckham, Flamini, Jankulovski - Pirlo - Pato, Inzaghi. Ancelotti szerintem Jankulovski-t a középpályára fogja állítani, a balhátvéd posztján Zambrotta lesz, és a védelem jobb szélére marad Antonini (vagy ha esetleg középen Senderos kezd, akkor Bonera-t ki lehet ide tolni) Emerson-t nem dobhatja be kezdőként, mert akkor nézzük csak meg, hogy ki maradna az egyetlen középpályás-csere: Cardacio :mellow:

Link to comment
Share on other sites

AC Milan 3-0 Atalanta (Inzaghi 7., 71., 74.)

 

Végre! Szép győzelem volt, még akkor is, ha szinte az egész meccs folyamán egyenrangú ellenfél volt az Atalanta, sőt, több szakaszban jobb is volt nálunk. A második félidő felénél járva azt hittem, ez is egy olyan meccs lesz, hogy 1-1-re adjuk az egy gólos előnyünket, de a legkritikusabb periódusban jött Super Pippo, és még két góllal bebiztosította a győzelmünket!

Link to comment
Share on other sites

Egyetértek veled Vassadi!

Tényleg szép győzelem volt, és Pippo Inzaghi ma bombaformában volt!!!Még szerintem külön dícséretet érdemel Beckham is, mivel végig míg pályán volt hajtott, küzdött és remek passzokat osztogatott, sztem Pippo után ő volt a 2. legjobb játékos a meccsen!! Csak így tovább fiúk jó lesz ez!! Forza Rossoneri!!

Link to comment
Share on other sites

Szerintem is jó volt Beckham játéka, bizonyára pluszmotivációt jelentett számára, hogy maradhatott a csapatnál. Én csak azt a fiatal játékot (a nevére már nem emlékszem) sajnálom, aki a 90. percben lépett pályára Beckham cseréjeként, és a játékvezető nem hosszabbított, pár másodperc múlva lefújta a meccset. :unsure: Néhány másodperces bemutatkozás a nagycsapatban, szerintem nem erről álmodott, bár mi beszélünk... :) Nekünk még az a pár mp se jön össze... :)

Link to comment
Share on other sites

Igen Viudes-re gondolsz. Hát kíváncsi lettem volna hogy mit tud, de ha marad a sok sérült és Inzaghi meg Pato szerzi a gólokat, akkor lesz esélyük bemutatkozni a fiataloknak is. Mellesleg már játszott barátságos meccseken. Ancelottit meg nem tudom miért támadjátok mindig, egy fél keretből is sikerült kihoznia a maximumot. Az meg hogy Beckhamet irányítóként játszatta nagyon be jött, védekezésben meg sikerült az nyújtania amit mondjuk Ronaldinho szokott jobb napjain, elég sokat futott hátra. Antoninit meg hamarabb kellett volna felhoznia mert míg Bonera csak védekezett azalatt a pár perc alatt rengeteget ment előre és kapta is a labdát akárcsak Zambrotta, aki ugye kivette a részét így rendesen a 3. gólból. Super Pippo meg hozta azt amit mindig is "elvárunk" tőle, na és persze már csak 2-t kell rúgnia hogy megszülessen 300. gólja. Persze nem akarok mindenkiről írni, de még meg kell említsem Maldinit aki bár már látszik rajta a kor, de sok 20 éves örülne ha így játszana mint ő most :P , de a védelem nagyon gyenge így bár ezt tudjátok, Nesta kapcsán meg amennyiben visszatér én személy szerint előre félek hogy ez a hosszú idő mennyire húzta le a játékát.

 

Viszont itt nem láttam hogy ki lenne írva, úgyhogy jelzem hogy most szombaton megalakul az AC Milan Egyesület, a név még nem dőlt el.

Szóval aki bármilyen indíttatásból részt szeretne venni az látogasson el az acmilan.hu-ra. Ott minden gyönyörűen le van írva ezzel kapcsolatban, és ha kérdése van valamivel kapcsolatban tegye fel akár itt vagy az ottani fórumon.

Link to comment
Share on other sites

Én úgy vettem észre, hogy Beckham a szokásos posztján, a háromtagú középpálya jobb oldalán szerepelt, talán csak azért tűnt neked úgy, hogy irányító pozícióban van, mert jobban játszott, látványosabb megmozdulásai voltak, mint az egyébként egyedüli irányítóként pályára küldött Pirlo-nak.

 

A vasárnapi meccsen a kommentátor mondta, hogy hamarosan megalakul a hivatalos hazai AC Milan szurkolói egyesület, én akkor hallottam erről először. Magam is akartam már jelezni itt, a Pirateclubon, de elfelejtettem, viszont joda megtette ezt helyettem. ;) Én személy szerint magába az egyesületbe nem lépek be, de az oldalt csakúgy, mint a csapat hivatalos oldalát látogatni fogom; szerintem jó, hogy van egy olyan hazai Milan-os webhely, amely a hivatalos oldalhoz hasonló színvonalat képvisel.

 

www.acmilan.hu

Link to comment
Share on other sites

Siena - AC Milan (Olasz bajnokság, 28. forduló) - 2009. március 15., vasárnap, 15:00 (Élő közvetítés: Sport1)

 

Az Atalanta elleni 3-0-s siker után úgy tűnik, hogy a csapat kezd kilábalni a rossz szériából, így végre joggal bizakodhatunk a sima győzelemben. Ráadásul a meccsre Ancelotti már nevezi Kakát és Ronaldinho-t, akik ha kezdőként nem is, de csereként talán pályára lépnek (persze ez függ a mérkőzés állásától is) Beckham kisebb sérülést szenvedett, de van rá esély, hogy bevethető lesz.

 

Végre valahára megint bízhatunk a Milan sikerében, így végre újra elhangozhat a kiáltás: Forza Milan!

 

Siena 1-5 AC Milan (Maccarone 62., illetve Pirlo 7.-tizenegyesből, Inzaghi 45+3., 72., Pato 56., 78.)

 

Nagy győzelem volt! A forgatókönyv némiképp hasonlított az Atalanta elleni meccshez: gyors vezetés, utána kiegyenlített játék, majd -mondhatni váratlanul- bebiztosítjuk a győzelmet. Nagyon érdekes (és ellentmondásos) képet mutatott a csapat játéka, helyzetünk alig akadt úgy a második félidő közepéig, ellenben amikor kapura tartó lövéssel sikerült befejeznünk egy akciót, akkor szinte mindig gól lett. Inzaghi továbbra is nagy formában (második gólja pályafutása 300. találata volt), ugyanez igaz a szintén duplázó Pato-ra is. Örömteli dolog, hogy Kaká és Ronaldinho csereként már pályára léptek, igaz előbbit vissza is kellett ültetni a kispadra (talán csak biztonsági okok miatt). A Juventus-al szemben nem fog csökkeni a hátrányunk, aztán hogy az Inter-hez közelebb tudunk-e lépni, az az esti, Fiorentina elleni meccsüktől függ. Nekem nem lehet teljes az örömöm a Manchester tegnapi kudarca miatt (plusz ott van még a Haladás veresége is), de a Milan sikerének akkor is örülök, és bízom benne, hogy a két brazil visszatértével ismét az igazi formájában játszik majd a csapat. Forza Milan!

Link to comment
Share on other sites

Így van, tényleg hatalmas győzelem volt! Kezdi végre visszanyerni formáját a csapat az utóbbi 2 gólzáporos meccs erre utal, reméljük megmarad ez a jó forma minimum a bajnokság végéig (de az se lenne gond ha örökre így maradna :P )

1 hét múlva a Napoli ellen is jó lenne ilyet látni :D

Kaká miatt viszont aggódom, remélem nem lesz belőle nagy gond, bár szerintem csak biztonsági okok miatt vitte le Ancelotti, de azalatt a 12 perc alatt is míg pályán tartózkodott egy helyzete volt, bár ki is hagyta, de nem lehet tőle egyből gólt várni, majd jönnek azok ha 100%-os lesz :D

Forza Rossoneri!!!
Link to comment
Share on other sites

Igen szép győzelem volt, méltó ehhez a hétvégéhez, MIVEL.

Megalakult az AC Milan Szurkolói Egyesület. Tegnap délután 60ember részvételével, ami valljuk be nem kevés kezdetnek. Akit érdekel az látogasson el az acmilan.hu-ra és ott minden kérdésére választ kap.

Link to comment
Share on other sites

Kaká miatt viszont aggódom, remélem nem lesz belőle nagy gond, bár szerintem csak biztonsági okok miatt vitte le Ancelotti, de azalatt a 12 perc alatt is míg pályán tartózkodott egy helyzete volt, bár ki is hagyta, de nem lehet tőle egyből gólt várni, majd jönnek azok ha 100%-os lesz :D

 

Szerintem Kaká hiába volt sérült több héten keresztül, elvárható lett volna tőle, hogy azt a helyzetet gólra váltsa. Annál már nem nagyon van 100%-osabb ziccer... :) De majd ha megint formába lendül, akkor majd biztos be fogja lőni az ilyen helyzeteket is, meg az eredmény így is elég szép lett. ;)

 

Kaká ismét megsérült; ő maga már arról beszél, hogy nem biztos benne hogy tudja folytatni a pályafutását ( :blink: ), de a vezetőség sokkal optimistább, nem kell tehát nekünk sem megijednünk. Ami viszont rossz hír, hogy Abbiati térdszalagszakadást szenvedett, így ebben a szezonban már nem valószínű, hogy pályára tud lépni. :( Ha még reális esélyünk lenne a bajnoki címre, akkor emiatt jobban aggódnék, de így, hogy gyakorlatilag már csak az a cél, hogy a BL-indulást érő helyet megtartsuk (ami az így elsőszámú kapussá előlépő Dida-val is össze kell hogy jöjjön), nem olyan nagyon nagy veszteség, mint volt pl. anno Gattuso kiesése. Vele lehet, hogy még mindig harcban lennénk a scudetto-ért...

 

Nyilatkozatok Kaká sérülésével kapcsolatban:

http://forzamilan4ever.extra.hu/hirek.php?subaction=showfull&id=1237211240&archive=&start_from=&ucat=1&

Link to comment
Share on other sites

Nagyon sajnálom Abbiatit mert elég sokat tett azért, hogy ebben az idényben ő védje a Milan kapuját (méghozzá nagyszerűen), hiszen ezelőtt Dida és Kalac mellett nem sok lehetőséghez jutott. Ő viszont bebizonyította, hogy milyen jó kapus, erre most közbejön szegénynek ez a súlyos sérülés... :(

Link to comment
Share on other sites

Ahogy az előző hsz.-emben is írtam, nagy veszteség Abbiati kiesése, mert eddig nagyon sokat tett a csapatért, óriási védéseket mutatott be; nem rajta múlt, hogy már nincs reális esélyünk a bajnoki címre. A szezon hátralévő részét már kihúzzuk Didával, bár lesznek itt még rázós meccsek (pl.: a Juve és a Roma elleni rangadó még hátravan, plusz a Fiorentina ellen zárjuk az idényt)

Link to comment
Share on other sites

Napoli - AC Milan (Olasz bajnokság, 29. forduló) - 2009. március 22., vasárnap, 20:30 (Élő közvetítés: Sport2)

 

Végre ismét jó formában van a csapat, ez megint egy olyan meccs, amitől papírforma-győzelem várható (főleg látva a nápolyi csapat utóbbi időben mutatott, nem túl fényes formáját) Az őszi szezonban 1-0-ra nyertünk, emlékszem, akkor nagyon ment a játék, csak egyszerűen nem sikerült gólt lőni, de végül a meccs utolsó perceiben Ronaldinho szabadrúgásból bevette a Napoli kapuját (végül Denis öngóljának könyvelték el) De azért a mostani körülmények, Pato és Inzaghi nagy formája, valamint az, hogy Ronaldinho talán már kezdőként is bevethető lesz; nem azt jelzik, hogy túlzottan izgulnunk kellene az eredmény miatt. Forza Milan!

Link to comment
Share on other sites

Seedorf - Trezeguet csere?

 

 

Érdekes hír látott ma napvilágot a sajtóban. Állítólag, Adriano Galliani, a Milan átigazolásokért felelős alelnöke szívesen benne lenne egy Seedorf-Trezeguet cserében, a Juventus és a Milan között.

 

A Calciomercatonews.com szerint, a Milan és a Juventus fontolóra vett egy csere-alkut, a két érintett játékos pedig Clarence Seedorf és David Trezeguet. A francia csatár összeveszett az edzővel, Claudio Ranierivel, miután a tréner kihagyta őt a Chelsea elleni csapatból.

 

Tehát úgy tűnik, hogy Trezeguet 9 év szolgáltat után elhagyja az "Öreg hölgyet", s állítólag, a Milan nagyon szívesen soraiban tudná. Carlo Ancelottinak csatárra lesz szüksége, hisz Marco Borriello állapota sosem stabil, már hosszú ideje sérült.

 

A sajtó szerint, a Milan erre Clarence Seedorfot áldozná, így nem kéne pénzt adni a francia támadóért, hanem cserélne a két klub. (sempremilan.gportal.hu)

 

 

Clarence sokat tett a csapatért, de valljuk be azért Patón kívül nincs egy épkézláb csatárunk(superpippo is ottvan de ő más helyzet :) és Seedorf se fiatalodik már ill nem eléggé motivált <_<

 

Link to comment
Share on other sites

Kétes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Trezeguet valóban nagyon jól jönne, mert Pato (és Inzaghi) mellé elkélne még egy hasonló szintű támadó. A francia világklasszis csatár, hosszú ideje játszik már Olaszországban, ez nagyon fontos abból a szempontból, hogy nem kellene átszoknia egy másikfajta rendszerre; könnyen menne neki a beilleszkedés. Viszont Seedorf bármennyire is alulmúlja önmagát ebben a szezonban, és hiába van itt Kaká és Ronaldinho is, rá szüksége van a csapatnak; nem is kell talán különösebben magyarázni, hogy miért. Szóval nem tudom, hogy a Milan mivel járna jobban, ha létrejönne a csere, vagy ha minden maradna úgy, mint ahogy most van. Idővel ki fog derülni, hogy miként alakulnak a dolgok. Bár rengeteg ehhez hasonló átigazolási pletyka kerül napvilágra, amikből egy szó sem igaz és végül nem lesz belőlük semmi; szerintem ez is csak egy a sok közül.

 

A Napoli elleni meccsel kapcsolatban: Kaká-t nevezte Ancelotti a mérkőzésre! A sérülése tehát mégsem olyan súlyos, ez mindenképpen nagy örömhír; nem hiányzott volna, ha megint hetekig nem játszhat.

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...