Jump to content
PirateClub.hu

Arsenal


Haino
 Share

Recommended Posts

  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

én olvastam pár cikket... sokan azt mondják, h életükben nem láttak még ilyen durva sérülést, és véleményük szerint csoda lenne ha ujra focizhatna... elvileg a sipcsontja közepétől teljesen a bokájáig szétroncsolodott... a pályán elvileg féltek megmozditani, mer féltek, h leszakad a lába... ha nem tud többet focizni (pont a karrierjének a csucsa előtt véleményem szerint) akkor szerintem az lenne a minimum, h a "hentes" pálya futásást is derékba törjék... undorito, h a mai fociban mit csinálnak az emberke...

Link to comment
Share on other sites

szörnyű ,de rendbe fog jönni ! :rolleyes:

 

Slaven Bilic szövetségi kapitány szerint most az a legfontosabb, hogy a szombaton súlyos lábtörést szenvedett Eduardo még visszatérjen a labdarúgó-pályára, nem pedig a horvát válogatott Európa-bajnoki szereplése. A korábbi kiváló védő reméli, az Arsenal csatára felépül, ennek alapvető feltétele, hogy jól sikerüljön az elkerülhetetlen műtét.

 

„Hamarosan beszélek Boro Primoraccal (az Arsenal edzőjével), aki pontos tájékoztatást ad a helyzetről. De amit én láttam, arra csak azt mondhatom: Uramisten! Borzasztó és rettenetes, ami történt. Most minden az orvosok kezében van, csak remélni tudom, hogy jó hírekkel szolgálnak” – jelentette ki Bilic.

 

A nyári, osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő horvát válogatott nem csak legjobb csatárát, hanem a szakvezető személyes kedvencét veszítette el a Birmingham City elleni bajnokin.

 

„Mintha a fiam lenne. Most azt a legfontosabb, hogy minden kedvezően alakuljon, remélem, így is lesz. Bizonyosnak veszem, hogy Dudu visszatér, de másodlagos, hogy az Európa-bajnokság előtt vagy után játszik újra” – jelentette ki Bilic.

 

Martin Taylor azonnal piros lapot kapott a brutális belépőért, és valószínű, hogy súlyos eltiltást szab ki rá az angol szövetség (FA). Arsene Wenger, az „ágyúsok” szakmai főnöke szerint az örökös eltiltás lenne a legmegfelelőbb döntés.

 

Az angol média szerint legalább nyolc hónapos kényszerpihenő vár Eduardo da Silvára, így Bilic „reménye” alaptalannak tűnik. Bizonyosnak látszik, hogy a brazil származású klasszis idén már nem léphet pályára, kihagyja az Európa-bajnokságot.

 

„Beszéltem néhány angol újságíróval, akik azt mondták, néhány éve Alan Smith is hasonló sérülést szenvedett. Ő pedig visszatérhetett a pályára”- mondta Slaven Bilic.

 

Smith két évvel ezelőtt a Liverpool FC elleni FA Kupa-mérkőzésen szenvedett súlyos bokatörést, hónapokat hagyott ki és visszatérése után gyorsan kiderült, már nem éri el a Manchester Unitednél elvárt szintet. Napjainkban a Newcastle United futballistája, és alaposan beleszürkült a Premier League-be, pedig korábban sokan úgy vélték, az angol labdarúgás egyik állócsillaga lehet…

Link to comment
Share on other sites

Dudu megköszönte a horvátok támogatását

 

Beszélt a horvát válogatott orvosával, Zoran Bahtijarevityel is, és kifejezte elégedettségét az elvégzett operációval kapcsolatban, egyúttal fejet hajtot a birminghami orvosok előtt is. Eduardo fájdalmai a kórházban vasárnapra sokkal enyhébbek lettek.

 

"Nem találok szavakat, hogy elégszer megköszönjem az összes támogatást, amely Horvátországból érkezik. Köszönetet mondok a szurkolóknak, a küldöttnek, a csapattársaknak és mindenkinek együtt. Ez a támogatás ebben a pillanatban valóban sokat jelent, nem tudtam elhinni, hogy az én sérülésem akkora visszhangot kelt a médiában. Sokan hívták feleségemet, Andreát és a telefonok megállás nélkül csörögnek."

 

"Külön hálát mondok a horvát médiának és az összes újságírónak Horvátországban a jó kívánságokért, de ezúton kérem őket a megértésre, és hogy a következő pár napban hagyjanak pihenni, amennyire ez lehetséges. Inkább szabadítsanak fel a kellemetlen és túl nagy nyomás alól, engem és a családomat is- közvetlen az operáció után ez nagyon nehéz. Szeretném jól kialudni és kipihenni magam és kérem a médiát, hogy ne jöjjenek utánam Londonba, ne hívjanak telefonon. Az elkövetkező napokban lesz még bőven alkalom a beszélgetésre." - üzente Eduardo a HNS (horvát labdarúgó szövetség) hivatalos oldalán.

 

(forrás: fc-arsenal.hu)

Link to comment
Share on other sites

Eduardo már beszélt a történtekről ! Itt a pontos idézés angolul !

 

“I don't remember the incident very well and it is not something that I want to see again on television or in the newspapers," said the summer signing from Dinamo Zagreb.

 

"All I remember is that when I fell, I looked down at my foot and it had turned the other way. The rest is just a blank. It was an unfortunate situation but these things can happen in football.

 

“I am unsure at the moment of the extent of the injury and how long I will be out of action for but I know that I won't be able to play for Arsenal for the rest of the season or be ready in time for the Euros this summer.

 

"But I'm not worried about that. My concentration and determination is on making as quick a recovery as possible. I am determined to overcome this injury.

 

“I would like to thank the medical team here at Arsenal for their efforts as well as the staff at Selly Oak hospital who carried out the operation on Saturday night. Everyone there made me feel as comfortable as possible.

 

"I would also like to say how touched I am by the many messages of support I have received and to be surrounded by my loved ones at this time.”

 

 

[ Sunday, February 24, 2008]

 

 

 

 

 

Jó hogy újra már a focin jár az esze és hogy minnél hamarabb vissza akar térni ! :)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Íme magyarul a nyilatkozat:

 

Eduardo da Silva, az Arsenal brazil származású, horvát válogatott csatára már beletőrődött abba, hogy vége a szezonjának, és az Európa-bajnoki szereplése is meghiúsult. A futballista azonban elkötelezett a visszatérés mellett, bár ennek időpontja egyelőre bizonytalan – adta közre a londoni klub hivatalos honlapja vasárnap este. A válogatottbeli csapattárs, Manchester City-védő Vedran Corluka a könnyeivel küszködött Eduardo tragédiája láttán.

 

 

“Egyelőre ami biztos, hogy a hátralévő szezonban és a 2008-as Európa-bajnokságon nem léphetek pályára. De nem szabad, hogy ezen járjon az eszem. Minden energiámmal azon leszek, hogy a lehető leghamarabb felépüljek ebből a súlyos sérülésből" – nyilatkozta a játékos.

 

Óhatatatlan volt, hogy a rio de janeirói születésű labdarúgót arról az ominózus pillanatról is megkérdezzék, amikor Martin Taylor beleszállt a sípcsontjába.

 

“Nem sok mindenre emlékszem, egyedül az rémlik fel, hogy lenéztem a lábamra, és láttam, hogy meghajlott. Olyan látvány volt, amit nem szeretnék újra látni a televízióban vagy az újságokban" – mondta a hétfői napon 25. születésnapját ünneplő támadó.

 

Eduardo esete egész Horvátországot sokkolta, hiszen a futballista az egyik kulcsembere a nemzeti válogatottnak, amely a házigazda osztrákok, a lengyelek és a vb-bonzérmes németek ellen küzd majd meg a kontinenstorna B csoportjában.

Link to comment
Share on other sites

Eduardo szerint baleset történt

 

Szerencsétlen esetnek minősítette a vele történteket Eduardo da Silva, az Arsenal horvát labdarúgója, akinek a Birmingham elleni szombati bajnoki mérkőzésen tört el több helyen a lába Martin Taylor belépője nyomán.

 

"Nem emlékszem nagyon a történtekre. Annyi maradt meg bennem, hogy ránéztem a lábamra, ami a normálishoz képest az ellenkező irányba állt. Az biztos, hogy nem szeretném újra látni az esetet, sem tv-ben, sem fényképen" - idézte fel sérülését a brazil születésű csatár. "Ez egy nagyon balszerencsés szituáció, ami néha előfordul ebben a sportban."

 

A birminghami védő csúnya talpalása után a támadót percekig ápolták a pályán, majd a helyi kórházban azonnal megoperálták. Vasárnap Birminghamből egy londoni klinikára szállították át Eduardót, aki már a visszatérésre koncentrál: "Tisztában vagyok vele, hogy ebben a szezonban már nem játszhatok és a júniusi Európa-bajnokságon sem léphetek pályára, de emiatt nem szomorkodom. Csak az érdekel, hogy meggyógyuljak és a lehető leghamarabb visszatérhessek."

 

A meccs után Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője nem volt ilyen elnéző és kijelentette, hogy - az azonnal kiállított - Taylort örökre el kellene tiltani, igaz, egy nappal később, már kicsit visszafogottabban, felindultságával magyarázta kirohanását. A birminghamiek ugyanakkor megvédték játékosukat, akit szerintük lesújtott az eset.

Link to comment
Share on other sites

nem is fogja azt mondani hogy "dögölj meg te szemét stb..." :D de azért jó hosszú eltiltás járna az ilyenért.

 

Egy "jó" hír !

 

Úgy tűnik, nincsenek olyan súlyos következményei Eduardo da Silva lábtörésének, mint azt sokan a futballista szörnyű balesete után, a természetellenesen fityegő bal láb láttán gondolták. Az Arsenal brazil származású horvát támadójának várhatóan hat-nyolc hétig kell gipszet viselnie. Eduardónak a birminghami Martin Taylor belépője nyomán kettétört mindkét lábszárcsontja.

 

„Ha minden jól megy, Eduardónak hat-nyolc hétig gipszet kell viselnie, és mankóval kell közlekednie” – tájékoztatott közleményében hivatalos internetes oldalán az Arsenal.

 

„A lassú rehabilitációs folyamat részleges terheléses gyakorlatokkal kezdődhet majd el.”

 

„Reményeink szerint Eduardo hat hónapon belül újra képes lesz futni, és kilenc hónap után teljesen felépülhet” – olvasható a kommünikében.

 

Eduardo egyelőre még kórházban van, az Arsenal szerint néhány nap múlva engedik haza onnan.

 

A 25 éves csatár bal lábszárát a szombati, Birmingham City–Arsenal találkozó 4. percében Martin Taylor talppal, kinyújtott lábbal találta el olyan erővel, hogy a sípcsont és a szárkapocscsont rögtön kettétörött.

 

Nyolc percig tartott, mire Eduardót el tudták szállítani, és a birminghami Selly Oak kórházban azonnal megoperálták. Vasárnap azután átszállították egy londoni gyógyintézetbe.

 

A Belfast Telegraph című északír lap a brazil-horvát csatár megbocsátóan beszélt a történtekről:

 

„Szerencsétlen szituáció volt, de ilyen esetek megtörténnek a futballban” – mondta Eduardo a lap szerint.

Link to comment
Share on other sites

Szánalom : <_<:(:angry:

 

A lábtörő Martin Taylort és a pofozkodó Jeremie Aliadiere-t egyaránt három meccstől tiltotta el az angol futballszövetség. Előbbi áldozata legalább kilenc hónapig nem játszhat, utóbbié megvakarta az állát. Videók.

 

Teljes cikk :

 

http://index.hu/sport/foci/taylor0226/

Link to comment
Share on other sites

Hát igen valóban inkább felháborító...! :angry: Nah de egy kis "ujdonság" és szeretném itt is megköszönni spirituell moderátorunk-nak hogy átnevezte nekünk a topicot ! Szerintem így már sokkal jobban tükrözi a téma neve a hozzászólásainkat és a csapatot ! Köszönjük !

Link to comment
Share on other sites

Taylor nyilatkozott !

 

Taylor:

 

"Soha semmi nem fog akkora megkönnyebülést nyújtani nekem, mint az ha Eduardo-t ismét látom gólt lőni!"

 

Martin Taylor először nyilatkozott a szombati mészárlás óta. Azóta több alkalommal meglátogatta már a kórházban.

 

" Nagyon nagyon boldog leszek, ha Eduardo felépül és újra gólokat szerez! Szörnyű volt visszanézni mit is műveltem. Mind sokkal jobb kedvűek leszünk ha végre fitt lesz és magára öltheti újra az Arsenal mezét.

Tudom, hogy sok ember megutált, és nem is haragszom rájuk, megértem őket, rémes dolog amit csináltam, de nem szándékos volt."

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...