Jump to content
PirateClub.hu

Inter


alliner16
 Share

Recommended Posts

  • Replies 605
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Meg én az Internél most nem vennék csatárt ,van négy nagyon jó csatár és én a helyébe egy fiatal csatárt felvinnék a csapatba és eddzenek eggyütt,egypárszor beállítani a meccsen és pár év alatt annyit tanulhatna tőlük hogy sok pénzt hozhat mejd az Internek.

Link to comment
Share on other sites

Ibrahimovics: Jövőre a BL-t is meg akarjuk nyerni

 

A szerdai Gazzetta dello Sport hosszabb interjút készített Zlatan Ibrahimoviccsal.

 

 

-Mikor volt az a pillanat mikor véglegesen felfogta hogy az Inter megnyerte ezt a scudettót?

”Olyan éjfél felé nagyjából amikor a nyitott tetejű busszal megérkeztünk és megálltunk a szurkolók előtt. Mikor megláttam azt a hatalmas embertömeget szinte tátva maradt a szám, óriáis élmény volt egy ünneplésnek a részesévé válni. Boldog voltam és büszke hogy egy ilyen fantasztikus közösség részese lehetek. Mikor az ember nyer akkor nagyon örül, de mikor azt látja hogy más embereknek is örömet tud szerezni, na akkor van értelme az egésznek.”

-Erre mondják azt hogy egy igazi történelmi pillanat…

”Ez nem érzelmi kérdés, egyszerűen tény hogy megcsináltuk! Ez a mostani siker több volt mint egy scudetto, hiszen ahogyan nyertünk azzal nagyon sok mindenkinek visszaadtuk a hitét amely az elmúlt 18 évben kissé megkopott. A saját sikeremnél már csak annak örülök jobban hogy olyan karizmatikus Inter játékosok mint Javier Zanetti, Cordoba és Materazzi végre igazi siker részesei lehettek.”

-Elvállalta volna a büntető elvégzését?

”Megbeszéltük, csak annyit mondtam neki hogy hova lője. De Cruznak is szóltam: „Hagyd csak majd lövi Marco”. Elég volt ránézni az arcára és látszott rajta az elszántság, egyszerűen képtelenség volt hogy elrontsa.”

-25 éves és már öt bajnoki címet nyert. Ahol Ibrahimovic játszik az a csapat bajnok.

”Mindenhol szeretem otthagyni a névjegyemet, ami jelen esetben az hogy nem hagyom az illető csapat ne nyerjen semmit. Mindig a maximumra törekszek és ez a jövőben is így lesz.”

-Most viszont kicsit le kell állni…

”Igen és ezt nagyon sajnálom. Bár a hátra lévő meccsek már annyira fontosak mint azok amelyek a jövőben várnak majd ránk. Minél előbb meg fogom műtetni magamat Hollandiában, hiszen ott már a másik lábamat is rendbehozták egyszer. De ez most egy sokkal egyszerűbb dolog lesz így felépülés is sokkal gyorsabbnak ígérkezik. A kupa visszavágón már ott szeretnék lenni, de ez csak a fájdalomtól függ csak. Nem ígérem hogy játszani fogok, de ha kell mindenképpen megpróbálom.”

-Mit adott Ibrahimovic ennek a csapatnak?

”Azt hiszem hogy egyfajta mentalitást. De nem csak rólam van szó. Ott van Vieira is aki egy igazi győztes típus. Ilyen amúgy Maxwell is…”

-És még?

”Ahogyan játszottam idén az kiemelkedő volt a karrierem folyamán, talán ilyen jó idényem még sosem volt. Élveztem a játékot és ráadásul folyamatosan nyertünk. Nem tudom pontosan leírni a dolgokat, de mint mondtam hozzállásban és fejben nagyon megerősödtünk és mindenki fölé kerekedtünk.”

-15 gólt lőtt ebben az idényben, melyik volt a legszebb?

”Legalább hármat tudnék kiemelni: a Torino ellen lőtt gólt, a derby első meccsén szerzett találatot és a Parma ellenit is. De azért a palermói sem volt rossz.”

-Mikor gondolta azt hogy jó helyre került?

”Az első napon. Ezt most nem azért mondom mert megnyertük a scudettot, ez tényleg így volt. Mindenkinek mondtam már nyáron, meglátjátok bajnokok leszünk. Egyedül a Milantól tartottam, de csak addig ameddig le nem győztük őket.”

-Ezt elmondta Morattinak is akkor?

”Nem, neki garantáltam a sikert. Gyorsan megvolt a közös hangsúly hiszen mind a ketten a scudettot akartuk semmi mást. Azon a bizonyos első napon megígértem neki hogy megszerezzük! Egyszerűen teljesen biztos voltam benne és lám igazam lett. Már akkor tudtam mikor az Intert választottam és nem mást.”

-Kit választhattot volna még?

”Ott volt ugye a Milan, de az Inter sokkal gyorsabb és meggyőzőbb ajánlattal állt elő.”

-Miért érezte úgy hogy ez lesz a helyes döntés?

”Azért mert hallottam beszélni Morattit és tudtam hogy őszintén gondol mindent. Aztán pedig ez az Inter sokkal összetettebb együttes volt mint az a Juve ahová annak idején érkeztem.”

-Ez a csapat ezzel a sikerre egy ciklust nyitott meg?

”Remélem hogy igen. De jövőre azért sokkal keményebb lesz minden. Nagyobb lesz a nyomás rajtunk, nagyjából úgy mint amikor a második évemet töltöttem a Juventusban. De ha fejben ott leszünk akkor nem lesz gond és nyerni fogunk megint.”

-Egy újabb bajnoki cím a Juve megelőzésével, vagy a Bajnokok Ligája?

”Egy bajnoki cím az bajnoki cím ha van a Juve ha nincs. De én Bajnokok Ligáját még nem nyertem…”

-Mi kellhet az Internek az európai győzelemhez?

”Aki az Internél dolgozik tudja erre a választ hiszen remek szakembereink vannak. Szerintem egy nagy csapatnak évente egy-két klasszissal erősödnie kell, hiszen ez új energiákat mozgósít meg mindenkiben.”

-Moratti fog igazolni?

”Azt mondom hogy igen hiszen Moratti is úgy gondolkozik mint én. Mindig nyerni akar és mindig egyre többet akar nyerni. Most bajnokok vagyunk de jövőre már BL-t is akarunk nyerni. Meg fogjuk csinálni.”

 

(internazionale.hu)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...