__Psion__ Posted December 15, 2007 Share Posted December 15, 2007 Memória: 1.90 -->1.95-re felvegyem? Ha 800Mhz fölé akarsz menni, alacsony időzítésekkel. Azonban 2.1 V-nál már kell borda a modulokra. 2.45 V-on vagy e felett, drasztikusan csökken a DD2-es modulok élettartama. Proci: 1.35 --> Ezt mikor kell fentebb vennem? Ha megtaláltad alapfeszen a maximumot, egy kis feszültség emeléssel, még többet tudsz kihozni a processzorból. Azonban ahogy növeled ezt az értéket, h. nő a hőtermelése is a CPU-nak. 1.5 V fölé ennél a csíkszélességnél nem érdemes menni. A te esetedben nem a processzord szab határt a ttuningnak, hanem az alaplapod. Hiába osztod vissza a memóriákat a HT ugyan úgy *x5 marad. Vagyis 240x5=1200Mhz-et nem hiszem, h. elbírná az nForce 550 chipset. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 15, 2007 Share Posted December 15, 2007 Szia Edimax ! Nálam az ULI chipset /Abit UL8/nem bírta az 1000MHz-et, úgy hgy vissza kellet vennem, plusz vettem egy VGA ventit, amit a passzív hűtőborda fölé helyeztem egy alumínium tartó lapka alkalmazásával. Ezzel te is próbálkozhatsz, ha passzív hűtésed van, nem tudom mert nem néztem utána, de túl sokat ettől se remélj. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 15, 2007 Share Posted December 15, 2007 Hali Laczekk ! Nem egy ideális összeállítás tuningra az MSI alaplapod meg az E6550 /1333MHz FSB, 7-es szorzó !/ . Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edimax Posted December 16, 2007 Share Posted December 16, 2007 Sziasztok 2,6-ról 3-ra húztam gyárihűtővel! 45-55 fok közt ugrál ahogy használom a gépet! HT órajele 1170Mhz 17%-t húztam Szerk.: Feszültség értékeket néztem(Everest) és láttam hogy a minuszos és plusszos részek nem egyeznek ez baj mitől lehet? +12 V 7.30 V -12 V -4.96 V -5 V -0.88 V Feszültség értékek CPU mag 1.35 V Aux 1.44 V +3.3 V 3.30 V +5 V 5.54 V +12 V 7.30 V -12 V -4.96 V -5 V -0.88 V +5 V készenléti 4.97 V VBAT telep 3.02 V Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 16, 2007 Share Posted December 16, 2007 Szia Edimax ! Teszteld erős 3D-s progikkal, ha akkor is stabil, akkor nyertél. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted December 16, 2007 Share Posted December 16, 2007 Teszteld Orthos-al, az 100%-ra terheli a procit. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edimax Posted December 16, 2007 Share Posted December 16, 2007 Nah este kikapcsoltam a gépet reggel bekapcsolom és pittyeg mint állat vissza állt a bios sztem nem bírta a 3gigát 2,9-en megnézem Orthos-al letesztelem (Tudtok adni egy linket hozzá?) Feszültség az jó? amit írtam előbb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted December 16, 2007 Share Posted December 16, 2007 Itt az Orthos: http://www.overclock.net/downloads/138142-orthos-v20060420.html orthos_exe_20060420.zip-re kattints. Ha elindul akkor a Priority-t rakd 9-re és nyomj egy Start-ot. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edimax Posted December 16, 2007 Share Posted December 16, 2007 Köszi majd tesztelek és írok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laczekk Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 Köszi a választ Dadus... akkor hanyagoljuk a crysis-t.... nevetséges az a játék.... mingyá kettétötöm a dvd-t. felgyujtom gépet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olipapa86 Posted December 23, 2007 Share Posted December 23, 2007 Melyik alaplap jobb tuning szempontból?? Asus M2N-E SLI vagy Gigabyte GA-M56S-S3?? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 23, 2007 Share Posted December 23, 2007 Szia Olipapa86 ! Az Asus M2N-E SLI sokkal jobb a tuningra. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted December 24, 2007 Share Posted December 24, 2007 Ma reggel nekiveselkedtem és tettem egy újbóli kísérletet a húzásra. Múltkor a ramok nem akarták a jót, de most már párbaválogatott kicsikék teljesítenek szolgálatot. Sikerült 3,3 gigaherzre felvinni nagyobb melegedés és hibázás nélkül a 3 gigás Prescottomat. Karácsonyra ez bőven elég, később megpróbálom 3,45-re feltornászni. Érdekes, hogy 1:1 aránynál kevésbé melegedett a CPU. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
optimusz Posted December 24, 2007 Share Posted December 24, 2007 Heló! Azt szeretném megkérdezni hogy a processzort ,hol kell feltuningolni a BIOS-ban? Processzorom: Mező Érték CPU tulajdonságai CPU típusa Intel Pentium 4 519K, 3066 MHz (23 x 133) CPU alias Prescott CPU stepping G1 Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3 Eredeti órajel 3066 MHz Min / Max CPU szorzó 14x / 23x Engineering Sample Nem L1 trace gyorsítótár 12K Instructions L1 adat gyorsítótár 16 KB L2 gyorsítótár 1 MB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed) Ezen a procin mennyit lehetne tuningolni? ELŐRE IS KÖSZ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sillent DX Posted December 24, 2007 Share Posted December 24, 2007 Mit csináljak akkor ha a procit felhúzoma BIOS-ban akárhány százalékkal és mindig ezt kapom: Intel CPUcode loading error. Visszaállítom alapra megint ez, és csak akkor lesz jó ha kiveszem a procit meg visszarakom. Akkor, hogy kell a procit húzni? CPU: Intel Core 2 Duo 4300 1,8 Mhz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted December 24, 2007 Share Posted December 24, 2007 optimusz: kb 3.3-ra lehet tuningolni, de a Prescott nagyon melegszik. Sillent DX: Milyen alaplapod van? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sillent DX Posted December 24, 2007 Share Posted December 24, 2007 Asus P5LD2 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 Olvastam másik fórumon hogy BIOS frissítés segít az Intel CPU uCode loading error-on. Itt keresd meg a lapodat: http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us és töltsd le a legfölső BIOS-t. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 Szia optimusz ! Amíg nem árulod el az alaplapod típusát, nem lehet konkrétan megmondani, hogyan tuningold a CPU-t. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
optimusz Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 (edited) Heló KÖSZ Alaplap neve: MSI 915P Neo2 v2.0 (MS-7028) Módosította December 26, 2007 Silverr Ne idézd a közvetlenül elötted szólót! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan_wake Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 azt árulja el nemek valaki hogy a memóriák időzítését hogy kell beállítani a proci tuninghoz.mert az enyémek geil ramok,800mhz-esek, 5.5.5.15-ös időzítésekkel.a procim meg E6420-as.fel akarom húzni kb 3200-ig. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 Szia alan_wake ! Én a helyedben úgy csinálnám, hogy a memóriát auto-ra tenném, majd elkezdeném húzni a procit ameddig tudom, ill. akarom. Ezután vagy infót szereznék az internetről /pl. Pirateclub, Tom's Hardware, stb. / , vagy nekiállnék kisérletezni, hová állítsam a feszültséget, frekit, időzítéseket. Itt meg kell találni a legideálisabb beállítást, azaz minél kisebb időzítések mellett minél nagyobb freki, természetesen a névleges frekije felett, lehetőleg a névleges frekihez tartozó időzítésekkel és kevésbé chip gyilkos feszültség mellett / hűtőborda nélkül kb. 2V, bordával kb. 2,2V, efölé ne nagyon emeld / . Nekem A-Data 800+ EE van, úgyhogy nem tudok értékeket mondani. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan_wake Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 kösz, majd megrpóbálkozok vele. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 Hali optimusz ! BIOS Cell Menu High Performance Mode > Manual Dynamic OverClocking > Disabled Adjust CPU FSB Frequency > 133-at emeld CPU ~3.2GHz-ig 2-sével, utána 1MHz-es lépésekkel Adjust DDR Memory Frequency > Auto Adjust PCI Frequency > 33.3 Spread Spectrum > Disabled Minden emelésnél ellenőrizd a CPU, NB, RAM hőmérsékleteket, én az ujjammal szoktam, CPU-nál a hűtőborda töve, ha állja legalább fél percig, akkor még jó. Valamint teszteld a gépet erős HW igényű játékkal, ha stabil, lehet tovább emelni. Amennyiben nem tudsz tovább emelni, próbálkozni kell a feszültség emelésekkel, valamelyiket a három közül, vagy többet / ki kell próbálni a variációkat / : 1 Adjust CPU Voltage (V) > először a legkisebb értékkel fentebb 2 Adjust DDR Voltage (V) > először a legkisebb értékkel fentebb 3 Adjust NB Voltage (V) > először a legkisebb értékkel fentebb ha továbbra se megy, próbáld meg visszább venni a memóriát, ha lehetséges: Adjust DDR Memory Frequency > ha pl. 533-as memóriád van, akkor 400-ra Nagy vonalakban ennyi. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
olivados Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 Helo !!! azt szeretném kérdezni, hogy egy Intel Dual Core 2160-as 1.8ghz-es processzort mennyire lehet felhúzni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 Szia olivados ! Ezt majd megmondják azok, akiknek ilyen processzoruk van, de az nem jelenti azt, hogy a te procid is olyan jól sikerült, hogy bírja majd a megadott frekit, illetve az alaplaptól is függ, hogy mennyire lehet tuningolni. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan_wake Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 (edited) ezt hogy érted hogy nem olyan jól sikerült?kispóroltak belőle valamit?,és akkor nem lehet annyira húzni sem? Módosította December 26, 2007 Silverr Ne idézd a közvetlenül elötted szólót! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 Hali ! Példa / más területről / : Van két Opel Astra F 1.4 , egyik a fékpadon 60,1 LE, a másik 60, 7 LE. Mindkettőt ugyanabban a gyárban készítették, mindkettőt ugyanúgy állították be , és mégis az egyik erősebb mint a másik. Tehát, a gyártás folyamán vannak tűréshatárok, amelyen belül dolgoznak, és hát nem mindegy, hogy éppen milyen irányba tolódik egy érték. A chip gyártásban vannak mechanikai, vegyi műveletek, stb. , és ezeket mindíg 100% pontosan eltalálni nem lehet. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
olivados Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 Az alaplapom Gigabyte 945P-DS3 szerintetek mennyivel érdemes kezdeni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 Szia ! Szerintem első nekiugrásra CPU 2300 - 2400 MHz értéknél nagyobbat ne próbálj, természetesen hozzáállítva a memóriát, PCI busz sebességet, egyéb apróságot. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts