Jump to content
PirateClub.hu

Napenergiával működő mobil


Vadócka
 Share

Recommended Posts

Egy kínai cég olyan mobilt fejlesztett ki, amelyet akkor is lehet használni, ha nincs a közelben áramforrás, ugyanis napenergiával is fel lehet tölteni annak akkumulátorát.

 

A Hi-Tech Wealth (HTW) gyártó a világ legelső napenergiával üzemelő telefonjaként reklámozza az S115 névre keresztelt telefont. A kínai cég képviselőinek az elmondása szerint egyetlen egy óra napfürdő negyven percnyi beszélgetéshez elegendő energiát biztosít a felhasználóknak. A kuriózum azonban az, hogy nem feltétlenül kell a tűző napra kitenni a maroktelefont, még mesterséges fénynél is fel lehet tölteni az akkumulátort, sőt ha egy égő gyertyához tartjuk azt, már akkor is beindul a töltési folyamat. Természetesen hagyományos áramforrásra is lehet csatlakoztatni a mobilt. A gyártó ellátta a készüléket MP3-lejátszóval és egy 1.3 megapixeles kamerával is, annak belső memóriáját pedig Micro-SD kártyával lehet bővíteni.

 

A napelemes mobilt még az idén piacra dobja a HTW Kínában, annak európai forgalmazásáról azonban egyelőre nincs hír. Az S115-ért 300 euró körüli összeget kell majd fizetniük a vásárlóknak.

 

2007. 6. 15

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...