golyzer Posted Szeptember 17, 2009 Share Posted Szeptember 17, 2009 Sziasztok! Tudom, millió-egy topic szól erről a problémáról, elolvastam őket, de sajna nem segítettek rajtam. A probléma a következő: Egy Asrock p4v88-as alaplap és egy 320 GB-os Sata-s Western Digital winchester van a gépben, de nem látja a gép. Próbáltam rá Xp-t telepíteni, előtte letöltöttem az asrock hivatalos oldaláról a Sata-s drivert, rádobtam floppyra. Telepítéskor nyomkodtam az F6-ot, de az Xp-hez tartozó Sata-s driver másolása közben hibát jelzett. Próbáltam máshonnan letölteni a drivert, másik floppyval próbálkoztam, de mindig hibát jelez annál az 1 fájlnál. Már frissítettem a bios-t is és még mindig ott vagyok, ahonnan elindultam. (A vinyót lehet jumperelni, de nem próbáltam.) Valaki tudna segíteni?? Előre is nagyon köszönöm! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horysz Posted Szeptember 17, 2009 Share Posted Szeptember 17, 2009 a bios se látja vagy csak az xp? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szergej77 Posted Szeptember 17, 2009 Share Posted Szeptember 17, 2009 A Winchesteren van valami?? Megvan formázva?? Milyen rendszeren van fat vagy ntfs? Sata driver nem szükséges, anélkül is felkéne hogy ismerje. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
golyzer Posted Szeptember 18, 2009 Author Share Posted Szeptember 18, 2009 Ez egy zsír új, szűz vinyó, amire xp-t szeretnék telepíteni (Formázva sincs). Sem bios, sem xp nem látja. Tudtok adni vmi tippet? Köszönöm! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted Szeptember 18, 2009 Share Posted Szeptember 18, 2009 Jól van bekötve?? Satát nem kell jumperelni! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
golyzer Posted Szeptember 18, 2009 Author Share Posted Szeptember 18, 2009 Igen, jól van bekötve. Áramot kap, mert felpörög csak nem tudok vele semmi konkrétat kezdeni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szergej77 Posted Szeptember 20, 2009 Share Posted Szeptember 20, 2009 Nos mivel leírtad hogy új vinyó és még nem is volt használva, akkor először ezt próbáld meg leformázni mondjuk ntfs-be egy olyan gépbe ami működik Majd utánna tedd csak bele í tiédbe és fog működni. MInden új formázatlan vinyónál ez lép fel h a gép nem ismeri fel üdv szergej Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horysz Posted Szeptember 20, 2009 Share Posted Szeptember 20, 2009 Ez így nem okés, attól függetlenül, hogy milyen partíciók vannak rajta a BIOSnak látnia kell. És nem törvényszerű amit írtál, mert ha én pl linuxot akarok rátenni akkor EXT3-4 partíciót fogok rá tenni meg egy SWAPet, tehát nem lesz 1 db NTFS rendszerű sem, mégis működnie kell. Megnéztem az alaplap manualját, nincs benne sata tiltási lehetőség, azért én megpróbálnék egy bios resetet, vagy átdugnám másik sata portba, ellenörizném a sata kábelt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
valhalla1944 Posted Szeptember 29, 2009 Share Posted Szeptember 29, 2009 Sziasztok!! Nem tudom,hogy jó helyen kérdezek-e,de nekem is visám van..Van CD/DVD is a laptopomban,de nem tudom használni,mert nem látja/nem ismeri fel a gép.HL-DT-ST DVDRAM GSA-T20N ATA Device amúgy a meghajtó.Ezt a hibaüzenetet kapom: A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a beállításjegyzékben) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19) Ezzel lehet valamit kezdeni???Köszi előre is.. Ja..Lány vagyok,úgy magyarázzátok el légyszi.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hta Posted Szeptember 29, 2009 Share Posted Szeptember 29, 2009 Nekem is volt hasonló problémám XP rendszer alatt: WD 500-as, bios nem látta (BIOS frissítés után sem). Igaz nekem nem rendszernek kellett, csak adatvinyónak, két ATA Maxtor mellé. Nálam a megoldást az alábbi hozta: - SATA-s gépben partíció + felformázás - Bekötöttem és - bár elméletileg nem kellene -, juperoltam. Ezt követően egyből észrevette, s használja is kifogástalanul. Lehet, hogy WD specialitás a jumperolás? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts