Jump to content
PirateClub.hu

Horysz

Veterán
  • Pontszám

    84
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Neme
    Férfi

Horysz's Achievements

Lézengő

Lézengő (6/24)

0

Közösségi hírnév

  1. kicsit bőven infót szolgáltathatsz ADSL kapcsolatról beszélünk? Ez esetben a PPOE beállításait meg kell adni először. Kábelnet? Ez esetben lehet, hogy csak 1 MAC addresst engedélyez a szolgáltató? Mobilnet? Fel kell telepíteni a sticket. Vistánál, win7nél admin módban kell futatni!
  2. Horysz

    Mekkora a sávszélességed?

    ugye azt írtad, hogy 1,6 Mbps a letöltésed, a kép alapján. ebből kiszámolva *1024 = 1699 kbps, ami / 8 ~ 212 kBps. kbps = kilobit per másodperc. kBps = kilobájt per másodperc. 1 Mbps = 1 megabit per másodperc = 1024 kilobit / másodperc (kbps) = 128 kiloBájt / másodperc. (kBps) nem kötekedés képp, csak, hogy helyesen használjuk. Mert 1 kg (kilogramm) sem 10 dkg (dekagramm), hanem 100.
  3. Horysz

    Mekkora a sávszélességed?

    fail. Le: 150-200 kB/s fel: 25-30 kB/s. ez olyan hiba, mintha a boltban egy kiló helyett egy deka húst kérnél.
  4. Horysz

    Mekkora a sávszélességed?

    ennyi jön át wifin, egyébként 20/10 mbps, digi. fura, mert kábelen meg 50/30at mérek. de a programok tartják a 20/10-es sebességet, gyanítom a router csomagkezelése okozza a mérési problémát. az előttem szólónak meg üzenem, hogy gondolom a második sorában MBps-re gondolt. (amit a szolgáltató kiír mbps, mega bit / másodperc, amit a programok: megabájt / másodperc, váltószám 8)
  5. Horysz

    Egy kis segítség kéne

    start menü > futtatás> control userpasswords2 >ok itt vagy bejelölöd, hogy jelszót és nevet kell megadni a belépéshez, vagy kijelölsz egy másik usert alapértelmezettként.
  6. üdv. nekem egy 8500 GT kártyám volt anno, gyárilag 256 megával szerelve. Bios 256-nak látta, XP alól azonban 512 megát írt. Minden más rendszerrel (Win7, vista, ubuntu linux) 256 MB volt. Ez az XP-nek valami hülyesége sajnos, szerintem ne éld bele magad nagyon.
  7. Horysz

    Ötletek A Fórumhoz

    Üdv. A rendszergazdához lenne egy kérdésem, mely szerint Apache2 fut-e a szerón? Ha így van, és prefork workert futtattok mellette a php miatt, akkor keressetek meg pm-ben, létezik egy megoldás, ami sokkal kevesebb apache processel ki tud szolgálni több felhasználót, ezáltal kevesebb erőforrással lesz gyorsabb az oldal. Minden jót!
  8. Ez így nem okés, attól függetlenül, hogy milyen partíciók vannak rajta a BIOSnak látnia kell. És nem törvényszerű amit írtál, mert ha én pl linuxot akarok rátenni akkor EXT3-4 partíciót fogok rá tenni meg egy SWAPet, tehát nem lesz 1 db NTFS rendszerű sem, mégis működnie kell. Megnéztem az alaplap manualját, nincs benne sata tiltási lehetőség, azért én megpróbálnék egy bios resetet, vagy átdugnám másik sata portba, ellenörizném a sata kábelt.
  9. Horysz

    Ötletek A Fórumhoz

    szerk: hülye példa.. szóval: igen, erre kitértem én is hozzászólásomban, viszont ha kérdést tesz fel a gportalos rendszerével kapcsolatban és nem dicsekedni akar akkor úgy gondolom, hogy a legjobb helyen jár a kérdezz-felelek topicban, és nem lenne helye bármiféle lenézésnek, nemigaz?
  10. Horysz

    Ötletek A Fórumhoz

    Sziasztok. Egyszer már leírtam gondolataimat, de mivel sajnos rossz helyre, így törölve lettek. Most leírom ismét, remélem ezúttal jó ajtón kopogtatok, és talán eredménye is lesz. Sajnos, miután már 1x leírtam, és jogosan kitörölték eszemfuttatásomat, ismét kellemetlen tapasztalataim voltak, és ez arra késztetett, hogy ismét megosszam veletek. Rendszeres látogatója vagyok a technikai fórumoknak, általában a honlapkészítés témában nézelődök, így nagyon nem akarok általánosítani, mivel a többi témát nem ismerem mélyre hatóbban. Ebben a témában viszont van tutorial és kérdezz-felelek topic is. Sajnos azt tapasztaltam - és, hogy önbíráskodást gyakoroljak, magamon is, mindkét szemszögből tapasztaltam - hogy a kérdezők sokszor érthetetlenül és pontatlanul fogalmazzák meg kérdésüket, ami talán hozzáértésüknél fogva megbocsájtható bűn, de gyakorta háborodnak fel a kapott válaszokon, fényezik magukat. (pistike vagyok 14 éves és már 6 éve szupika weboldalakat csinálok a netre rá 50Ft/HUF áron frontpédzsel) Aztán a másik oldalon a drága jó válaszadók elrettentik a nyomorultakat a tanulástól, ami lehet, hogy jogos, de bármennyire is fájó dolog a magas létráról beismerni, senki se úgy született, hogy mindent tudott. Aki kicsit lassabban ért meg dolgokat azt lenézik, fokozatosan egyre ingerültebben válaszolnak kérdéseire, pedig szerintem ez esetben inkább válasz nélkül kéne hagyni az illetőt, mint rácsapni az ajtót. Nos, igazából megoldási javaslatom nincs, de annyi bizonyos, hogy rengeteg fölösleges, plusz feszültséget teremt sok emberben a fennálló helyzet, és rengeteg off hozzászólást. semmi többet nem tudok elmondani, kérem kapcsojjaki.
  11. de, erre jó a hard reset, tehát hogy akksi ki-be. vannak készülékek amit gyárilag wm5tel adnak de van upgrade patch hozzá, így egy bios frissítéshez hasonlóan új rendszert éget a romba, így kerülhet rá akár wm6
  12. pocket pc-k esetében az operációs rendszer a romba van égetve. az ilyen gépek esetében megkülönböztetünk "soft reset"et, erre általában egy kis pöcök van, ami újraindítja a rendszert, illetve "hard reset" ami minden telepített programot és beállítást töröl, a romba égetett állapotot állítja vissza, majd ezután általában rövid konfigurációt kell végrehajtani. Akksi kivétel - visszahelyezéssel szokott működni a dolog.
  13. Horysz

    Mit utálsz a Tömeg közlekedésben

    én nem utálom, de szerintem te azért igen, mert egybeírják és nem szeretsz helyesen írni
  14. Horysz

    3 szavas modern mese

    szívű richárd gedeon
×
×
  • Create New...