sonneillon Posted Március 16, 2007 Share Posted Március 16, 2007 (edited) Ebben a tutorialban leírom, hogy hogyan is lehet könnyen, gyorsan szép és látványos lángoló betüket csinálni. Elsőre lehet kicsit csúnyán hangzik, de kb 10 perc alatt meg lehet vele lenni De ettől függetlenül csak olyanok próbálkozzanak vele akik már láttak photoshopot működés közben... (azaz nem abszolút kezdők) Ha minden jól csinálsz akkor nagyjábol vmi ilyesmit kell kapnod És akkor a lényeg 1. Hozz létre 1 képet háttér nélkül, a mére annyira nem fontos, de a kényelem kedvéért legalább 1024x768 legyen. 2. Töltsd ki feketével, majd fehérrel írjál valamilyen szöveget, ez elhelyezésre ügyelj, az alsó harmad felső részén legyen olyan sacc/kb alapon, és csinálj erről a layerről egy másolatot, hogy menet közben ne zavarjon a szem segítségével ki tudod kapcsolni. 3. Miután ezekkel megvagy, olvaszd össze a két layer a CTRL+E billentyű kombinációval 4. Ez után forgasd el a képet, Image -> Rotate Canvas -> 90° CCW 5. Használd a Wind filtert 2-3 alaklommal, alapbeállításon jó. Filter -> Stylize -> Wind Ha ezzel megvagy, akkor forgasd vissza a képet eredeti helyzetébe 6. Megint a filterek közül szedjük ki a következő eszközt, Filter -> Blur -> Gaussian Blur és a sugarat beállítjuk 5-6 közé. 7. Ezután jön a munk oroszlán része, a Liquify Filterrel való munka, gyorsan a CTRL+SHIFT+X kombinációval lehet előhozni amúgy meg Filter -> Liquify. Alapbeállításon használható, viszont ha részeletesebb lángokat akarsz csinálni akkor majd a méreten állítanod kell. (Ha a cs2-nél korábbi photoshopot használsz készülj fel arra, hogy lesznek hibák a lángokban, ezeket kézzel kell kijavítani, lehetőleg még a színezés elött) 8. Miután megrajzoltad a kívánt lángokat, látogasd meg a Hue/Saturation menüt, CTRL+U vagy Image -> Adjust -> Hue/Saturation, ha megatláltad pipáld ki a Colorize melletti kis dobozkát és a Saturation -t állítsd maximumra. Ne ijedj meg, hogy minden vörös lett... ez normális. A láng 2 színből áll, most adod meg az alap színt a lángnak, miután megtaláltad a neked szimpatikus színt, nyomj egy OK-t 9. Most csinálj egy másolatot erröl a layerről, és a a layer választó menüben találsz 1 olyat, hogy Opacity, na ezt hagy békén, viszont mellett látsz 1 olyan feliratot, hogy Normal, katt rá és válaszd ki a Screen -t. Majd megint kezdj el jáccani a Hue/Saturation menüben a korábbi alapbeállításokkal. 10. A két színezett layer olvaszd 1be és másold le őket, majd a másolatot állítsd át Screenre. Ha ezzel megvagy akkor megint a Gaussian Blur-t kell használnod, csak most a sugarat állítsd be 30-40 közé. 11. Most már szép fényes, már csak a normális betük hiányoznak. Válaszd ki a korábban a betükről készített másolatot és kapcsold vissza őket, (és ha még nem tetted volna) állítsd a színüket feketére. Majd jobb katt a layer menüben a szöveg layerre és Rasterize Layer. Ez után a Gradient Tool segítségével el tudod tüntetni a betük 1 részét. Ha megvan a kívánt eredmény akkor megint a CTRL+E következik. 12. Opcionálisan itt abba lehet fejezni, de tovább is mehetsz, azzal, hogy csinálsz 1 tükörképet. Nagyon 1szerü, kiválasztod a Rectangular Marquee segítségével a lényegi részt (vigyázz, hogy a lángok alatt az áttűnés rendesen benne legyen, de ne hagyj sokat alatta), majd Copy/Paste mozdulat, hogy a kiválasztott rész 1 új layerként jelenjen meg. Ez után az új layert el kell fogatni Edit -> Transform -> Flip Vertical. Ha megvan, szépen a helyére huzigálod, majd megint Gaussian Blur, olyan 4,5 pixellel elégnek kell lennie. 13. Lehet gyönyörködni SAJNOS MEGSZŰNT A TÁRHELYEM, A FOLYAMAT KÉPEKET PÓTLOM AMINT VÉGZEK A VIZSGÁIMMAL!!! Módosította Január 27, 2010 sonneillon Ne reklámoz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nyersvas Posted Március 31, 2007 Share Posted Március 31, 2007 angol tudásom még nem a legjobb sry, nem tudnád megmondani hogy lehet billkomb nélkül összeolvasztani? felidegesít hogy nem alkalmaz billentyűkombinációkat ez a vacak adobe :@ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nyersvas Posted Március 31, 2007 Share Posted Március 31, 2007 vééégre!! köszi nagyon a tutort örök hálám, legalább valamivel többet tudok mostmár photoshopos haveromnál háhááá by Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nouby Posted Április 4, 2007 Share Posted Április 4, 2007 Látom nem túl nagy a photoshopos tuturokra a kereslet de nekem nagyon jól jöttek!!10002THX Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josika Posted Április 6, 2007 Share Posted Április 6, 2007 valaki magyar photoshopra is irja le mert igy nemtom mire kell menni :S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonneillon Posted Április 6, 2007 Author Share Posted Április 6, 2007 (edited) http://szotar.sztaki.hu/angol-magyar Módosította Augusztus 28, 2007 Gabi89 Feleslegesen ne idézd az előtted szólót és használj Code tagot. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
norter Posted Április 7, 2007 Share Posted Április 7, 2007 hy! A 11 lépést elmondanád pontosabban! Ott egy kicsit eltévedtem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonneillon Posted Április 7, 2007 Author Share Posted Április 7, 2007 (edited) 1 kicsit nem tudnád jobban konkretizálni? Módosította Augusztus 28, 2007 Gabi89 Feleslegesen ne idézd az előtted szólót. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
norter Posted Április 8, 2007 Share Posted Április 8, 2007 "Majd jobb katt a layer menüben a szöveg layerre és Rasterize Layer. Ez után a Gradient Tool segítségével el tudod tüntetni a betük 1 részét. Ha megvan a kívánt eredmény akkor megint a CTRL+E következik." Ezt a Rasterize layert nem találom! És így az összeolvasztás is tök béna lesz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonneillon Posted Április 8, 2007 Author Share Posted Április 8, 2007 (edited) A Layer ablakban, jobb kattintás a fekete szöveget tartlamazó layerre, és ott kell lennie. Ezek után, CTRL+A, és kiválasztod a lasszó-t, majd a nyomsz egy balra nyilat majd 1 jobbrát, Gradient tool, vagy fekete-fehér átmenettel, vagy fehér-üres átmenettel. Majd összeolvasztás a többivel Módosította Augusztus 28, 2007 Gabi89 Feleslegesen ne idézd az előtted szólót Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
norter Posted Április 8, 2007 Share Posted Április 8, 2007 THX! de a Rasterize layert akkor sem találom! Lehet azért mert Photoshop 4et használok. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nouby Posted Április 8, 2007 Share Posted Április 8, 2007 Sztem akkor is mennie kéne. Nem lehet az a gond hogy nem CS2 van? Sztem az a gond. Nekem a tuturial.hu-n a régebbi cuccok is össze szoktak jönni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonneillon Posted Április 8, 2007 Author Share Posted Április 8, 2007 THX! de a Rasterize layert akkor sem találom! Lehet azért mert Photoshop 4et használok. A legkorábbi pshop amin megcsináltam ezt "műveletsort" az a 6os volt, és a CS 1-el nem lehetett megcsinálni. Szóval 6, 7, és 9 (CS2) amiken meg tudtam csinálni. A 6os elöttieket nem próbáltam. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
norter Posted Április 11, 2007 Share Posted Április 11, 2007 Cs2vel már meg tudtam csinálni. Nem lett olyan profi mint a tied, de azárt megteszi! THX Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
macskusz Posted Április 12, 2007 Share Posted Április 12, 2007 emberek. CS1el tökéletesen meg lehet minden lépést csinálni ... ... ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@rdel Posted Április 13, 2007 Share Posted Április 13, 2007 Kösz, megpróbálom! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
macskusz Posted Április 15, 2007 Share Posted Április 15, 2007 Igy néz ki amit csináltam, köszke még 1× a tuto-t! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bécikeeee Posted Május 14, 2007 Share Posted Május 14, 2007 Hát én csak a 9. lépésig jutottam, mer maagyar PS-em van és nem találtam meg már hogy a 9. után hol vannak a dolgok... de itt van a félkész kép, mesterművem: http://kepfeltoltes.hu/view/070514/betty_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankcsapas Posted Május 16, 2007 Share Posted Május 16, 2007 Köszi szépen! Nagyon tuti! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
M78 Posted Május 19, 2007 Share Posted Május 19, 2007 ezt nem értem mindíg ezt írja ki: Ha írnák stb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonneillon Posted Május 19, 2007 Author Share Posted Május 19, 2007 Hát én csak a 9. lépésig jutottam, mer maagyar PS-em van és nem találtam meg már hogy a 9. után hol vannak a dolgok... de itt van a félkész kép: mesterművem 18 éves fejjel kéne már annyi IQ-val rendelkezned, hogy ne kelljen Szótárhoz nyúlnod, de ha érdekel a 9ik lépésben (ha megnézed a screenshotot amit csináltam) a jobb alsó ablakról van szó. Át helyezve nincs semmi, minden ugyan ott van csak az a fölösleges magyar átírás bekavar. ezt nem értem mindíg ezt írja ki: Ha írnák stb protip: használj CS2 -t Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
M78 Posted Május 20, 2007 Share Posted Május 20, 2007 Kössz akkor letöltöm a cs2 9.0 HUN-t Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bécikeeee Posted Május 21, 2007 Share Posted Május 21, 2007 18 éves fejjel kéne már annyi IQ-val rendelkezned, hogy ne kelljen Szótárhoz nyúlnod, de ha érdekel a 9ik lépésben (ha megnézed a screenshotot amit csináltam) a jobb alsó ablakról van szó. Át helyezve nincs semmi, minden ugyan ott van csak az a fölösleges magyar átírás bekavar. köszi az osztást! de amúgy miután írtam a hsz-t másnap nekiálltam, és azér összehoztam! van itt IQ nyugi, nem is kevés! inkább a türelemmel van baj... jah és köszi a tutort Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
daver88 Posted Június 3, 2007 Share Posted Június 3, 2007 lenne egy nagy kérésem. nekem is kellene egy ilyet csinálni, de sehogy nem akar összejönni. a 9. lépésnél elakadok. viszont ma még meg kellene hogy legyen. nem csinálná meg vki nekem?? vagy nem mondaná el, hogy hogyan kell csinálni ezt a részt? nagyon nagyon megköszönném. a Tippverseny feliratot kellene megcsinálni, 1024*768-ban minél nagyobb betűtípussal. nagyon köszi, aki segítene.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonneillon Posted Június 3, 2007 Author Share Posted Június 3, 2007 (edited) megin a magyar photoshop.... - a photoshop nyelve angol! - Jobb alsó sarok? csúszka? csúszka melletti legördülő menü? próbáltad már? Módosította Augusztus 28, 2007 Gabi89 Feleslegesen ne idézd az előtted szólót Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flegeton Posted Június 3, 2007 Share Posted Június 3, 2007 Mennyi baj van azzal a 9. lépéssel, nem értem miért. Nekem a photoshop nyelve magyar . Aki tutorozni akar csak az használja az angolt, vagy olvasson magyar shopos tutort. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
daver88 Posted Június 3, 2007 Share Posted Június 3, 2007 megin a magyar photoshop.... - a photoshop nyelve angol! - Jobb alsó sarok? csúszka? csúszka melletti legördülő menü? próbáltad már? megint egy ANGOL photoshop!!!!!!!!!! másrészt életemben 3x használok photoshoppot. gondolom neked sem elsőre sikerült minden.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enisz Posted Július 4, 2007 Share Posted Július 4, 2007 Hát ez odab@sz!!! nagyon jól néz ki!!! kössz az uppot! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
petike4ever Posted Július 19, 2007 Share Posted Július 19, 2007 thx, még mázli h nekem angol a ps és nem is baj Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaraksóGergő Posted Augusztus 3, 2007 Share Posted Augusztus 3, 2007 1000THX!!!!!!! A tiéd qrva jól nézki!!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts