Jump to content
PirateClub.hu

NFL - Amerikai foci


capone
 Share

Recommended Posts

  • Replies 819
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Egy legendával kevesebb a pályán: Favre bejelentette visszavonulását

 

Az észak-amerikai amerikai-futball ligában szereplő Green Bay Packers legendás irányítója, Brett Favre bejelentette visszavonulását. A kiváló quarterback sikerekben gazdag 17 szezont töltött el az NFL-ben, a legutóbbi idényben egészen a Nemzeti főcsoport döntőjébe vezette csapatát.

 

brett%20favre%20jersey.jpg

 

"Tudom, hogy képes lennék még játszani, sőt, a feleségemnek mondtam, hogy szeretnék is, de az az igazság, hogy mentálisan már nagyon elfáradtam. Nagyon fáradt vagyok" - hangzott Brett Favre ESPN-nek eljuttatott hangüzenete.

 

A harmincnyolc esztendős irányító már évek óta kacérkodott a visszavonulás gondolatával. A két évvel ezelőtti kiábrándító szezon után azonban még összeszedte magát és csapatát, a Green Bayt, s a szakértők szerint előzetesen a pofozógép szerepére kárhoztatott Packerst a rájátszásba vezette.

 

A Nemzeti főcsoport döntőjében csak a későbbi győztes New York Giants állta útját a Packersnek.

 

Favre hihetetlen statisztikák rekordereként vonul vissza: az NFL történetében ő dobta a legtöbb hatpontos átadást (touchdown) érő passzt (442), ő passzolta a legtöbb yardot (61 655), a legtöbbször volt megszakítás nélkül kezdőjátékos (275 mérkőzés), és neki volt a legtöbb passzkísérlete (8758).

 

Háromszor választották meg az alapszakasz legértékesebb játékosának ( 1995, 1996, 1997), a Pro Bowlon kilencszer szerepelhetett.

 

A Green Bay csapatával 1997-ben Super Bowl-t nyert.

 

Köszönünk mindent Favre apó! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

A csapattulajdonosok ma (kedd) hivatalosan is kiléptek a CBA-ből, azaz a játékosok és a tulajok között egyezményből, ami azt jelentheti, hogy 2010-ben fizetési sapka nélkül lesz NFL, 2011-ben pedig ugyanolyan sztrájk következhet be, mint ami nemrégiben az NHL-ben volt. A játékosszakszervezettel még folytatják a tárgyalásokat a szerződés megújításáról, azonban félő, hogy tényleg nem látunk futballt egy egész idényen keresztül.

 

Mindeközben Roger Goodell, a ligakomisszár felvetette a tizenhetedik alapszakaszmeccs lehetőségét, mindezzel próbálja a leendő pénzügyi problémákat kiküszöbölni, és a játékosokat, valamint a tulajokat közelebb hozni egymáshoz. Ezzel egy időben eltörölnék az utolsó (negyedik) előszezon-meccset is, mivel nem elégedettek ezen találkozók színvonalával.

 

Ez nem jó hír, még a végén úgy járunk, mint az NHL. Így is elég kibírni egy offseasont, egy idénykimaradás merénylet lenne a fanokkal szemben. :(

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hall of Fame game

 

Az NFL Hall of Fame weekendjének lezárásaként a Colts és a Redksins csapott össze

 

A Hall of Fame mérkőzésnek különösebb jelentősége nincsen, tulajdonképpen egy előszezonbeli felkészülési meccsnek tekinthető, ahol a csapatok ritkán küldik pályára kezdőiket. Az idei összecsapást a Washington Redskins nyerte 30-16-ra az Indianapolis Colts-szal szemben, az alábbiakban néhány pontban összefoglaltuk a főbb érdekességeket:

  • Joseph Addai-nak el kellett hagynia a pályát egy fejsérülés miatt és már nem is tért vissza a mérkőzésen.
  • A Redskins friss igazolása, Jason Taylor nem játszott, az oldalvonalról figyelte új csapattársait.
  • Jim Sorgi mindössze egyetlen drive-ot kapott kezdőként a sérült Peyton Manning helyén, utána a két szabadügynök-igazolás, Quinn Gray és Jared Lorenzen vette át a stafétát.
  • Jól sikerült a Hawaii egyetemről draftolt QB, Colt Brennan bemutatkozása a Redskins-nél: 10 passzából 9 jó volt és 2 TD-t is jegyzett.
  • Ez persze köszönhető az új vezetőedző, Jim Zorn munkájának is, hiszen a kezdő QB, Jason Campbell mind az 5 passzát célba juttatta és 1 TD-t hozott össze.
  • A Colts újonc linebackere, Marcus Howard 1.5 sackkel vétette észre magát a Dwight Freeney-t és a kezdő LB Tyjuan Haglert is nélkülöző csapatban.

 

Brett Favre TÉNYLEG visszatér!

 

Holnap visszahelyezik Favre-t a Packers aktív rosterére

 

Brett Favre kívánsága végre teljesült, de hogy játszik-e, az már másik kérdés lesz.

Az NFL jelezte, hogy hétfőn eleget tesznek Favre kérésének és visszahelyezik őt a Packers aktív rosterére. Roger Goodell commissioner előzőleg határidőt szabott a feleknek, hogy létrejöjjön valamiféle megegyezés -erre volt kísérlet a 20 milliós "marketing-ajánlat"-, ennek hiányában azonban úgy érezte, hogy biztosítania kell a jogot Favre-nak a játékra, ezért pedig ő annyit tehetett, hogy visszahelyezte a Packers rosterére.

 

Hivatalosan a visszahelyezés magyar idő szerint holnap este 7 órakor lép hatályba, Favre-t ma este 11 órára várják Green Bay-be. A Packers ma este scrimmage-et játszik, de mivel hivatalosan ekkor még nem lesz tagja a csapatnak, Favre ezen nem vehet részt.

 

A labda ezzel a Packers térfelén pattog: a visszahelyezés hatálybalépésétől a csapatnak 24 órája van arra, hogy eldöntse, elcseréli vagy visszahelyezi őt a rosterre. Mivel hétfőn nincs edzés, ezért a csapat nyer egy napot egy esetleges trade összehozására, elkerülvén a kínos szituációt, amit Favre-nak az edzőpályán történő felbukkanása jelentene.

Mike McCarthy vezetőedző egyébként egy nyilatkozatában elégedettségét fejezte ki azzal kapcsolatban, ahogyan játékosai ezt az egész ügyet kezelik, elmondása szerint egyáltalán nem látszik az elvégzett munkán a Favre-ügy zavaró hatása. Persze arra még nyilván ő sem készítheti fel a játékosokat, ha Favre kedden bebattyog a pályára, hogy megküzdjön régi munkájáért...

Link to comment
Share on other sites

Szia green!

 

Green Bay Packers a kedvenc, de a Pittsburgh Steelers csapatát is megkülönböztetett figyelemmel kísérem, mert őket is nagyon kedvelem, de az idén szerintem a New England lesz a befutó, megcáfolva az SB döntőben vesztes csapatok szokásos visszaesését.

 

Preseason 1 hét:

 

Augusztus 8.

Detroit Lions - New York Giants 13-10

New England Patriots - Baltimore Ravens 15-16

Cleveland Browns - New York Jets 20-24

Arizona Cardinals - New Orleans Saints 10-24

Chicago Bears - Kansas City Chiefs 20-24

 

Augusztus 9.

Pittsburgh Steelers - Philadelphia Eagles 16-10

Minnesota Vikings - Seattle Seahawks 17-34

Oakland Raiders - San Francisco 49ers 18-6

 

Augusztus 10.

Washington Redskins - Buffalo Bills 17-14

Miami Dolphins - Tampa Bay Buccaneers 6-17

Jacksonville Jaguars - Atlanta Falcons 20-17

Carolina Panthers - Indianapolis Colts 23-20

Houston Texans - Denver Broncos 19-16

Tennessee Titans - St. Louis Rams 34-13

San Diego Chargers - Dallas Cowboys 31-17

 

Augusztus 12.

Green Bay Packers - Cincinnati Bengals 17-20

Link to comment
Share on other sites

New England... Magyarországon a legtöbb ember őket szereti,mert a "legjobb",meg a sport tv-n csak őket adják szinte, pedig egy sopcasten vagy akármilyen internet tv-n nézett meccs izgalmasabb,mint az. Tavaly volt nagy NFL tal amikor a Lions-Bucs meccs volt, hát az valami istentelen jó volt hihetetlen. Pats meccsen ilyet sosem fogsz látni. Lions-Bucs után volt egy Bears-Eagles meccs utána meg egy SNF Steelers-Broncos kicsit lefáradtam. Hazaértem olyan hajnali 6körül bekapcsoltam a tv-t és mi ment a sportklubon? Egyetemi foci,hát akkor még azt is végignéztem. NFL-nek nincs határa :D

Link to comment
Share on other sites

Hát ja! Pont a látvány és az izgi meccsek miatt kedveltem meg anno. Egyik csapatnak se drukkolok, csak jó legyen a meccs.

Nem sok meccset tudok követni, de a Pats - Redskins meccset nem tudtam élvezni, hiába szórtak Bradyék 50 pontot. Nem volt küzdelem. Max egy lightos edzésnek ha lehetett nevezni! :lol:

Amúgy sztem azért kedvelik sokan nálunk a Patst, mert akkor kezdték nyomatni magyar adókon az NFL-t mikor ők nyeregették a Superbowlt. Mint minden kezdő szurkoló a győztest kezdi el szeretni. Sztem...

Link to comment
Share on other sites

SuperBowl :P és a válaszom nem,sőt ha a hagyomány folytatodik akkor a pats se lesz ott, így itt van az idő,hogy a Steelers újra bajnok legyen,ráadásul két elég jó playát sikerült draftolni, nálunk van Leftwich is cserének és Dennis Dixon másik draftolt játékosunk is elégé jó QB. Faneca kiválásával is rendbenvan a falunk nincs már a bomlasztás így a katasztrófális falunk is jobb lesz,mint tavaly volt, védelem még mindig brutál, Farrior utolsó éve nálunk így érte meg kell nyerni :)

Link to comment
Share on other sites

Azt szeretném kérdezni, hogy az Nfl meccsek komolyan csak a nasn-on lesznek? A sport 1 már egyet sem fog adni? És tudnátok valami olyan programot ajánlani amivel neten tudom nézni a meccseket és ha lehetne egy kis helpet hozzá h hogy kell használni

 

Előre is köszi

Link to comment
Share on other sites

MIért ne adná a sport 1? Szokásos csomag. Vasárnap 1 meccs. Utána MNF. Szombaton gameday.

http://myp2p.eu/competition.php?competitionid=&part=sports&discipline=americanfootball

Itt tudsz majd válogatni a meccsek között amikor szezon lesz. Kivan írva az aktuális internet tv amin lehet majd nézni.

Link to comment
Share on other sites

SuperBowl :P és a válaszom nem,sőt ha a hagyomány folytatodik akkor a pats se lesz ott

 

Hát jah! :D Vmi eszetlennagykirály csapatnak még volna esélye a duplázásra, de a NYG-től még a Dallas elleni meccs is meglepetés volt. Mondjuk várjuk ki a végét, mert a sportban mindig arra jók a jóslatok, hogy kidobjuk a végén őket a kukába! :D

 

Most keresnék pár preseason meccset torrenten erre nemhogy seeder, de még a tracker is megdöglik! :blink::lol:

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...