Predator.Shifty Posted Július 12, 2008 Share Posted Július 12, 2008 Helló! http://www.youtube.com/watch?v=_Isi2cwJsp4 Inkább érdekes mint vicces, de belőlem azért kicsattant a nevetés! Ha valaki elmagyarázza, hogy ez hogy lehetséges kap egy szóbeli vállveregetést! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Július 12, 2008 Share Posted Július 12, 2008 Talán egy modellhelikopter, és valaki damilon rángatja? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deporos Posted Július 12, 2008 Share Posted Július 12, 2008 elég érdekes én arra tippelek h elkapta egy hurrikán és azért tudott fenntmaradni vgay pedig fejjel lefelé vették fel és igazából lefelé zuhant Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospel Posted Július 12, 2008 Share Posted Július 12, 2008 Én meg arra hogy kamu, helikopter nem tud vitorlázni mint egy repülő. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator.Shifty Posted Július 12, 2008 Author Share Posted Július 12, 2008 Eddig még senki se talált! Pedig nem is olyan nehéz a megoldás! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spacemarine00 Posted Július 12, 2008 Share Posted Július 12, 2008 Hát egy orosz gyártmány, szóval bármi lehet. Nem érdek a helikopterekhez, de lehet hogy termál-ba vagy hogy hívják a felfele ható meleg levegő áramlást, került. De nem tudom hogy a helikopterek képesek e ilyenre, lehet nagy hülyeséget mondtam Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj Bubu Posted Július 12, 2008 Share Posted Július 12, 2008 Nah látom senki nem tudja a választ hát én akkor megmondom Nos a rotorok olyan frekvencián pörögtek hogy a kamera állónak látta ez nem egy igen furcsa jelenség sőt akármikor le lehet utánozni akármilyen forgó eszközzel... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
atis.89 Posted Július 12, 2008 Share Posted Július 12, 2008 mondjuk egy laza számítógépes rásegítés... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator.Shifty Posted Július 12, 2008 Author Share Posted Július 12, 2008 Dj Bubu tied a szóbeli vállveregetés! Valóban ez a megfejtés, és a aki azt hitte h vitorlázik v hasonlók, a rotor zaja megvolt tehát a motor működésbe volt! ÉS itt télleg nincs rásegítés! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venheidem Posted Július 12, 2008 Share Posted Július 12, 2008 A helikopter olyan aerodinamikus légi jármű, amely motor segítségével forgatott szárnyakkal tudja önmagát a levegőbe emelni. Repülési magasságát és irányát nem szárnyakkal és vezérsíkokkal, hanem a forgószárnyak állásszögének változtatásával tudja szabályozni. A helikopter szó a görög helix (csavar) és pteron (szárny) szavakból keletkezett. A motor meghajtású helikoptert a szlovák származású Jan Bahyl találta fel. Az első stabil, sorozatban gyártott típust Igor Sikorsky tervezte. A merevszárnyú gépekhez képest a helikopterek sokkal összetettebbek, drágábbak, körülményesebb a fenntartásuk és kisebb a teherbírásuk. Jelentős előnyük, hogy a helikoptert a levegőben tartó felhajtóerő megteremtéséhez a helikopternek nem kell viszonylag nagy sebességgel mozognia, mint a repülőgépeknek: a helikopter képes egy helyben lebegni, hátrafelé haladni, és mindenek felett függőlegesen egészen kis helyen is le- és felszállni. Pusztán a töltőállomások helye korlátozza mozgásterét. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Destro Posted Július 12, 2008 Share Posted Július 12, 2008 van az alján olyan nemtom hogyhívják amibből jön ki a levegő és fenntartja mint amikkel a repcsik helyből felszállnak Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj Bubu Posted Július 12, 2008 Share Posted Július 12, 2008 helikopterekre felesleges meg már írtam a választ kb 2 hsz-szel visszább... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BE3NC3 Posted Július 12, 2008 Share Posted Július 12, 2008 Pedig nekem is az jutott eszembe cska megelőztél Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbelam Posted Július 12, 2008 Share Posted Július 12, 2008 Pedig veszettül modellnek néztem... Most meg ki van akpcsolva a hangszóró, úgyhogy ti csaltatok, mert nem hallottam a motor zaját És mintha nem lehetne alávágni egy helikopter mozgását (hangját) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator.Shifty Posted Július 12, 2008 Author Share Posted Július 12, 2008 Akkor hogy tényleg meggyőzzelek! Az utolsó pár pillanatban a rotorok enyhén előre mozdulnak, nem olyan sokat de észre lehet venni! Meg a hátsó (azthiszem stabilizáló a neve ) légcsavar is forog! Meg a futóműveit is is behajtja, de ezt már szinte bármelyik RC gép megcsinálja! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj Bubu Posted Július 12, 2008 Share Posted Július 12, 2008 akkor filmezz le te is egy helikoptert és állitgasd majd a kamera frekvenciáját és meglátod hogy állni fognak a rotorok ha olyan sebességgel megy, nah meg modell nem lehet nézd csak meg a rotorok hajlásszögét nem egyenesek meg vannak hajolva ami azért van mert nagy sújt kell hogy emeljen és ez érthető is...egy modellnek soha nem fog úgy meghajolni esetleg egy-két mm-t azok nagyon könnyűek.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator.Shifty Posted Július 12, 2008 Author Share Posted Július 12, 2008 Valóban, ez is igaz! Ha ezek után kételkedsz tényleg csak a gyakorlati kísérletezés marad! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
{Börnykúak}Manfred Posted Július 12, 2008 Share Posted Július 12, 2008 am az oroszoktól minden kitelik nagyon jól végzik a munkájukat pl ott van a SU-35 nah ha azt látnátok mien manővereket csinál hát besza**átok az biztos!!! :D majd belinkelem ha megtalálom!!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venheidem Posted Július 12, 2008 Share Posted Július 12, 2008 Hát igen minden elismerésem az oroszoknak az orosz tudósok remekül végzik a dolgukat Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortuus Posted Július 12, 2008 Share Posted Július 12, 2008 Én tudtam a megoldást de sajnos Dj Bubu megelőzött... Nála a pont! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerolka Posted Július 13, 2008 Share Posted Július 13, 2008 Ezt úgy hívják, hogy optikai csalódás, ami forgó dolgoknál észlelhető. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Destro Posted Július 13, 2008 Share Posted Július 13, 2008 Az addig oké, de emelkedés meg ereszekedés közben a rotor forgási sebessége változik ezzel mit kezdesz? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don D Posted Július 13, 2008 Share Posted Július 13, 2008 Ez nagyon durva Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leviii Posted Július 13, 2008 Share Posted Július 13, 2008 ilyet még szabad szemmel is lehet látni, nem kell kamera hozzá - akár autókereket nézve is! a legviccesebb amikor visszafelé pörögve látjuk a kerekeket, vagy az első-hátsó kereket más irányba!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbelam Posted Július 13, 2008 Share Posted Július 13, 2008 Valóban, ez is igaz! Ha ezek után kételkedsz tényleg csak a gyakorlati kísérletezés marad! Kételkedett a fene, csak nem volt kedvem elemezni Elsőre megnéztem, nem tűnt akkora cuccnak, hogy nekiálljak elemezgetni Az addig oké, de emelkedés meg ereszekedés közben a rotor forgási sebessége változik ezzel mit kezdesz? A rotorlapátokat is lehet állítani, csak a forgás sebességét kell ugyanazon tartani, a lapátok döntése megoldja Ha meg nagyobbat "kap bele" a levegőbe ugyanannál a forgási sebességnél, akkor megoldottuk a rejtélyt. De ember legyen a talpán, aki megcsinálja! Annak soook reszpekt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kript0nka Posted Július 13, 2008 Share Posted Július 13, 2008 ezt siman megcsinalom egy damillal meg azzal a modellel csak alávágom a hangot azt kész de amire bubu gondolt arragondoltam enis Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszkyy Posted Augusztus 9, 2008 Share Posted Augusztus 9, 2008 Hello!! Mondjuk ez tényleg ott van egy hozzászólásban ami 410+-t kapott: "the camera frequency makes it look like the blades are stopped. Basically the frames of images that the camera take per second Match the blade speed to make the blade look like its always in the same position. " Szóval szerintem is a kamera nem bírta rögzíteni üdv.:miszkyy Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow Beast Posted Augusztus 12, 2008 Share Posted Augusztus 12, 2008 Nah látom senki nem tudja a választ hát én akkor megmondom Nos a rotorok olyan frekvencián pörögtek hogy a kamera állónak látta ez nem egy igen furcsa jelenség sőt akármikor le lehet utánozni akármilyen forgó eszközzel... Mondhatam volna hamrabb én is de csak most járok erre. Stroboszkóp is ezen az elven működik. Addig kell alítani a villogási sebességét amíg a forgó tárgyat állónak nem látod. A kijelzőröl pedig megtudon a forgási sebességet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhPr3no Posted Augusztus 12, 2008 Share Posted Augusztus 12, 2008 Nah látom senki nem tudja a választ hát én akkor megmondom Nos a rotorok olyan frekvencián pörögtek hogy a kamera állónak látta ez nem egy igen furcsa jelenség sőt akármikor le lehet utánozni akármilyen forgó eszközzel... Én is gondoltam egy ilyesmire, csak nem éppen ilyenre, arra hogy olyan gyorsan pörög hogy nem lehet látni A másik gondolatom még az volt h vmi meleglevegőt fújt ki és az fenttartotta vagy nemtom mit de vmit fújt ki Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhPr3no Posted Augusztus 12, 2008 Share Posted Augusztus 12, 2008 ilyet még szabad szemmel is lehet látni, nem kell kamera hozzá - akár autókereket nézve is! a legviccesebb amikor visszafelé pörögve látjuk a kerekeket, vagy az első-hátsó kereket más irányba!! Igen, én is szoktam nézni az autókerekeket, amikor visszafelé forognak (igaz még csak kamerában láttam ilyet, élőben annyira nem figyelem) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts