Jump to content
PirateClub.hu

Mi az Intelligencia?


hego
 Share

Recommended Posts

"Az intelligencia nem minden, de azért jó ha van"

Ezt a bölcsességet olvashatják az érdeklődő emberkék az interneten. Ez azonban csak a kezdet. Aki komolyabban utánna néz az sok információval lesz gazdagabb. Tehát máig nem tudják a tudósok pontosan megállapítani mi is az intelligencia. Van aki szerint az egyénnel született logika(?) (Amit tesztlapokkal mérnek, majd az eredményt IQ-ban (intelligencia hányados)adják meg), mások szerint viselkedés és alkalmazkodás adott szituációkban. Én a magam részéről úgy vélem ez utóbbi sokkal inkább műveltséggre vall, mint intelligenciára. A lényeg, hogy míg az intelligencia velünk születik, addig a műveltséget el kell sajátítani, tanulnunk kell érte. Egyesek megpróbálják IQ alapján megkülönböztetni az embereket, ez azonban helytelen, pontosan azért mert nem születhet mindenki "zseninek" vagy mégcsak "normálisnak" sem. Az emberek ez a fajta meg különböztetése valójában pont olyan mintha azért ítélnénk el vakait mert annak fekete haja van, vagy esetleg más nemzetiségű....

 

 

Link to comment
Share on other sites

az érzelmi intelligencia összetett készség: egyrészt jelenti önmagunk és érzelmi életünk reális ismeretét, az önirányítás, és önmotiválás képességét, hogy mennyire vunk hatékonyak és sikeresek a kapcsolataink alakításában és fenntartásában. ebben szerepet kap empátiás készségünk is. ezen készség birtokában nem csak a mindennapi életben, de munkánkban is sokkal eredményesebben tudunk boldogulni. szipi

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ha igazán kiváncsiak vagytok rá.Arthur Herzog I.Q című könyvében elmagyarázzák.Mivel ez majdnem egy katasztófa könyv.Ezért azt is leírja mi van akkor ha az I.Q elkezd drasztikusan zuhanni.Orvosi véleményeket kért ki szóval nem kamu.Nagyon jó könyv olvassátok el ha lehet.

Link to comment
Share on other sites

AZ inteligencia:

 

Az inteligencia manapság nagyon ritka faj...mondhatnánk azt is hogy kihalt.....néhány helyen még megtalálható mint például színházak,egyetemek,főiskolák.....ez a faj piócaként tapad az emberre és világ életében rajta is marad....az emberre nézve nem káros sőt éppen ellenkezőleg igen hasznos mivel manapság nem sokan élnek e lény adottságaival.....nemszereti a diszkókat és a proteineket...eggyetlen hátránya eme lényenk hogy néha egyéniséget is ad az embernek emiatt a diszkónak nevezett tömegszórakozási helyeken homosexuálisnak nézhetik a hordozóját vagy rosszabb esetben a humanoid fajtársak irigykedve támadják le ezekkel a szavakkal "beszóttá' köcsög?" ennek következménye nagyon ritkán testi sérülések nyomai, legtöbb esetben -ha a hordozó ügyesen kihasználja az inteligencia pozitív tulajdonságait- közelharc használata nélküli győzelem..

 

EZ a kis lény nehezen szaporodik mesterségesen kell beültetnünk másikfajtársunkba , utódunkba ezért létesítették az iskolákat középiskolákat,főiskolákat egyetemeket......számos lehetőség van még a szaporítására de sokan nem élnek vele....ezért honléte lassan feledésbe merül......

 

 

 

-bocs unatkoztam x)-

Link to comment
Share on other sites

Nem baj, tökéletesen igazad van. Sajna ez az elbutulási tendencia nagyon felerősödött az utóbbi időkben, főleg, mióta a tömeg azért velli a mellét, mert ő a fogyasztó :(

 

(én abszolút a fogyasztó és a fogyasztói társadalom ellen vagyok.)

Link to comment
Share on other sites

Az inteligencia: probléma megoldó képesség.... eleddig természetes és mesterséges megjelenései közül mindkettő kirívóan magas lehet bizonyos speciális helyzetekben (pl. emberek: lásd: kasparow vs sakkrobot, ill állatok: egyes pókfajok v delfinek ( a legkirivóbbakat emlitve))

Az utóbbi pár évtizedben a tudósok 1 csoportja az erős mesterséges inteligencia tökéletesítésén fáradozik ( ennek próbája a Turning teszt).

Az inteligencia az élet értelme. következés képpen valamely élőlény rendelkezik bizonyos fokú inteligenciával, amelynek mértéke nem fügvénye a központi idegrendszer sajátosságainak (, azaz pl 1 baktérium is lehet inteligens bizonyos mértékig, vagy másik példaként 1 szilícium lapka)

kb ennyi jutott az exembe hirtelen erről a témáról

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...