Jump to content
PirateClub.hu

Meghosszabbították az egerek élettartamát


Clark
 Share

Recommended Posts

Egy kísérleti módszerrel sikerült egészségesebb egereket kinevelni, így azok élettartama növekedett. A kutatók egy nap embereknél is szeretnék alkalmazni az eljárást.

 

 

 

Sikeresen hosszabbították meg amerikai kutatók kísérleti egerek élettartamát azáltal, hogy az izomszöveteket rábírták, elraktározás helyett inkább égessék el a táplálékkal bevitt energiát.

 

Túltermelnek

 

Egy St. Louisban működő kutatócsoport olyan egereket tenyésztett ki, melyek egy speciális fehérjét túltermelnek. Ezzel elérték, hogy anyagcseréjük felgyorsuljon, élettartamuk meghosszabbodjon - olvasható a Cell Metabolism szakfolyóirat legutóbbi számában.

 

A Clay Semenkovich vezette kutatásban az energia-tárolás folyamatát alakították át sikeresen az energia elégetésévé, azaz hővé. Ezek az egerek kisebb súlyúak és kevesebb a zsírszövetük, holott nem kaptak kevesebb táplálékot normál társaiknál.

 

A gyorsabb anyagcseréjű egerek átlagosan három hónappal éltek tovább - ez 6-7 évnek felel meg emberi mércével. Egyéni maximális életkoruk nem hosszabbodott meg, ám a korral járó betegségekkel szemben ellenállóbbak lettek, ez emelte átlagos élettartamukat.

 

Ezek közt az egerek közt ritkábbak az érrendszeri betegségek és a magas vérnyomás is. A kutatók remélik, hogy a tapasztalatok alapján egyszer majd az emberi anyagcserét is sikeresen gyorsíthatják, ezzel növelve az emberi élettartamot.

 

 

Forrás:index.hu

 

Link to comment
Share on other sites

Nagyon egyetértek SixHouse-al szegény kiskutyámnak is gyors, nem is élnek tovább 14évnél... gyorsan ver a szívük és ami benn az már kinn is.t...amúgy nem tom minek tovább élni, ha csontsovány az ember! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Van az a könyv: A tökéletes katona , vagy valami ilyesmi. Ez is arról szól, hogy a csávókat feltámasztották a halálból, meg géneket manipuláltak, meg egyéb ilyen risztó dolgokat műveltek velük. Egy idő után felpörögtek és jéggel kellett őket hűteni. Naggyon durva az a könyv! Mindenkinek ajánlom! Engem a végén már komolyan megijesztett...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...