Jump to content
PirateClub.hu

Tojásrántotta


schumifun
 Share

Recommended Posts

Szinte minden héten az asztalra kerül reggeliként, vagy vacsoraként. Rengeteg módon el lehet készíteni, a variációk tárháza határtalan.

 

Arra lennék kíváncsi, hogy ti milyen rántottákat készítetek.

 

Kezdetnek leírok egyet a saját tárházamból.

Téliszalámis rántotta 2 személyre:

7 db tojás, 2 csík szalonna, 4-5 szelet téliszalámi kell hozzá. A szalonnákat nagyon vékonyra összevágom, majd a serpenyőbe teszem. Ha már elegendő zsiradék sült ki belőle, akkor a szintén apróra kockázott téliszalámit hozzáadom. (Éppen csak annyi szalonna kell, hogy legyen min a téliszaláminak sülnie, mert a téliszalámiból is rengeteg zsiradék sül ki.) Ha már jól összesült a szalámi, akkor mehet bele a tojás (nem szoktam teljesen habosra verni, hogy egy-két fehér rész maradjon majd a végén).

Nagyon finom, bár eléggé kalóriadús. :)

 

Link to comment
Share on other sites

köszi a receptet :) háát rántottát nem azért szoktak enni az emberek mert figyelnek a kalóriára :D

Link to comment
Share on other sites

Sanctus rántottája:

 

10 db tojás, 10 dkg Pannonia sajt, 1-2 fej vöröshagyma (ízlés szerint), étolaj, só (ízlés szerint), 20-30 dkg császár szalonna.

Arra ügyeljünk, hogy a szalonnából kisül a zsírja, ezért minimális mennyiségű étolajban kezdjük a sütését.

 

A császár szalonnát kockákra vágjuk (megteszi a szeletelt is, de mindenképp vágjuk apróra, hogy könnyű legyen kevergetni).

A hagymát csíkokra vágjuk (kockázhatjuk is, ki hogy szereti), hozzáadjuk a már félig megsült szalonnához, megpároljuk a felforrósított serpenyőben (ha kevés az olaj, öntsünk hozzá).

Mielőtt teljesen üvegessé válna, hozzáadjuk a sajtot, amit addig kevergetünk benne, míg az el nem olvad (érdekes lötyi lesz az egész), majd a felvert tojást hozzáadjuk, jól elkeverjük, s keményre sütjük. :)

 

Persze süthetünk bele császár szalonna helyett kolbászt, sonkát, akármit, de az ízvilágot jelentősen befolyásolja.

A virslit inkább hanyagoljuk -szójából nem lehet dolgozni. :(

Pannonia sajt helyett is lehet mást tenni, pl Trapistát..., de szegényes íze miatt inkább valami más sajttal érdemes próbálkozni.

 

A tetejét piros paprikával hinthetjük.

3-4 személy jól lakik vele ;)

 

Nem a legóccsóbb, de kipróbálni érdemes! :)

 

Jó étvágyat!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

én nem cifrázom a rántottát. 1 személyre: 5-6 tojás, kb 8-10 dkg reszelt sajt, összekeverem a tojással, só, bors, az egyetlen amire figyelek, az az hogy lágyra süssem, utálom azt a száraz rágós vackot, amiért mindenki úgy odavan.

 

Sonka-tojás:

Fogsz 1 edényt és teszel bele 1 fél ek. olajat (lehetőleg ne müanyag fülűt, bár az sem baj ha mikor berakod a sütőbe tekersz a műanyagra alufóliát, mert úgy ne olvad meg) ráteszel 3-4 szelet sonkát(mindegy milyet) erre meg ráütsz 3-4 tojást egészben és közepes lngon megsütöd. ha így hagyod akkor a teteje nem sül meg, hanem folyós marad. Akik nem szeretik a félig sült tojást azok itt betehetik a sütőbe magas hőfokra pár percre hogy a teteje is megszilárduljon, vagy egy másik edénybe átfordíthatják.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hali!!!

 

Hízni vágyó embereknek ajánlom!!!

 

Homár-féle rántottaR

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 1 l étolaj
  • 4-5 fej vöröshagyma
  • só, bors

Fogsz egy jó nagy palacsintasütöt. Beleöntöd a fél liter olajat, vigyázz, ne spórolj, így lesz a "zsír"!!! Mikor serceg, beleteszed az összevágott hagymát, de hagysz pár karikával a díszítéshez. Ezután beleöntöd az elözöleg már feltört és felvert tojásokat, amiket füszereztél. Ha megsültek a tojások, ráöntöd a maradék olajat, és díszíted a hagymával... :D Kb. fél kiló kenyérrel és két liter gagyi üdítövel betelepszel a tv elé, és kész az egész estés gyomorfájás!!! Jó étvágyat.

 

U.i.: A fenti receptet tényleg elkészítette és elfogyasztotta gizda Homár-barátunk, tehát ez tényleg az ö specialitása, ám fogyasztása csak a legbátrabbaknak ajánlott!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Heloka, gondoltam megosztom veletek a rántottám :)

 

Mint mindegyiket, lehet ezt is cifrázni, mással pótolni a hozzávalókat de én így szeretem a legjobban. Szóval:

 

 

Kis olaj a serpenyőbe, majd rádobom az előtte összekockázott házisonkát (kb. 10 dkg). Épphogy csak megfordítom már mehet is bele a csípős házikolbász. Ebből is kb. 10 dkg. Utána pedig egy jó nagy fej vöröshagyma.

Amikor már a hagyma üveges, akkor beleöntöm a 4-5 felvert tojást és mivel olaszmániám van kis oregánóval ezen a ponton megbolondítom. Én szeretem szinte teljesen "szárazra" sütni, de akinek kicsit lágyabban tetszik az úgy eszi <_<

 

Só nem kell bele, mert a sonka és a kolbász már elég sós.

 

Jó vastag friss házikenyérrel és finom borral mennyei vacsora... 10 perc alatt, mindennel együtt.

 

Jó étvágyat :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...