Jump to content
PirateClub.hu

Stargate Atlantis


uvbull
 Share

Recommended Posts

normal_SGAE-04-008.jpg

 

A Csillagkapu spin-off sorozata, a Stargate Atlantis 2004 július 16-ától látható az amerikai SciFi Channel mûsorán.

 

A fõszereplõk Joe Flanigan (John Sheppard õrnagy), Torri Higginson (Dr. Elizabeth Weir), Rainbow Sun Francks (Aidan Ford hadnagy), David Hewlett (Dr. Rodney McKay) és Rachel Luttrell (Teyla).

 

"A premiert követõen további 18 részt vetítünk péntek esténként a Csillagkapu nyolcadik évadjának egy-egy epizódját követõen, dupla kalandot adva ezzel a Csillagkapu univerzum rajongóinak.

 

Amikor egy titkos bázist találnak az Antarktisz jege alatt, amit a Csillagkapu rendszer építõi hagytak hátra, megszületik a Stargate Atlantis csapata. A felfedezésnek köszönhetõen egy expedíció indul a Pegazus galaxisba, ahol találkoznak egy primitív emberi közösséggel, és egy kegyetlen új ellenséggel, akik az emberi életet fenyegetik." (MGM Press release)

 

Link to comment
Share on other sites

Ezt a hírt a minap olvastam a www.csillagkapu.hu oldalon:

 

Újabb Csillagkapu Atlantisz ajánlót láthattunk a tv2-n, ezúttal szinkronnal. Készüljetek, szörnyű lesz...

 

Egyik rajongótársunk, ZoliJ jóvoltából a youtube-on megtekinthető az ajánló, amelyből kiderül, hogy a szinkronhangok kiválasztásáért felelős szak(?)emberek már megint kitettek magukért, a negatív irányba.

 

Dr Weir hangja az a Németh Kriszta, aki a Lostból Kate-ként lehet ismerős. A megfontolt, komoly diplomata karakteréhez egyáltalán nem illik egy ilyen fiatal, magas hang. Aki valaha hallotta az Atlantiszt eredetiben, az azonnal tudja miért, de akinek ehhez nem volt szerencséje, egyetlen epizód megtekintése után az is rögtön rá fog jönni, mennyire mellényúltak a szinkront készítők.

 

Sheppard őrnagy hangja a Viasatról jól ismert Helyszínelők sorozatban látható Nick Stokes, azaz Dózsa Zoltán lesz az ajánló tanúsága szerint. Amennyire kedveljük (?) Nickként, annyira semmi köze nincs a hangjának Sheppardhoz sajnos, dehát ez ugye szubjektív, lehet, hogy lesz akinek tetszik majd.

 

Aztán itt van Dr Rodney McKay, több PhD tulajdonosa, gyakorlatilag a világ (egyik) legokosabb embere, de legalábbis a legtöbbet ő tudja a szupertitkos Csillagkapu még annál is szupertitkosabb fizikájáról. Ehhez képest a hangját az a Kerekes József kölcsönzi, akit az ország bizony már csak Jim Carrey-ként ismer. Ez aztán az igazi mellételitalálat! Csak remélni merem, hogy Kerekes művészúr tehetsége javít majd valamit ezen a választáson.

 

Őszintén szólva ezek után rettegek attól, hogy a jövő héten kiderül, ki mindenki adja a hangját mondjuk Dr Beckettnek, Teylának, Ford hadnagynak, Sumner ezredesnek, Batesnek vagy éppen Grodinnak.

 

Költői kérdés, de mért van az, hogy a valaha méltán világhírű magyar szinkron mára annak a bizonyos békának a leghátsóbb fele alá süllyedt? Hogyan lehet az, hogy a friss szinkronok esetében mindent megtesznek az illetékesek annak érdekében, hogy a létező legrosszabb vagy leggyengébb vagy legodanemillőbb hangokat válasszák ki minden egyes karakter számára? Senkinek nem tűnik fel a szakmában, hogy ezzel gyakorlatilag tönkretesznek sorozatokat, filmeket?

---------------------

Nos én megnéztem az előzetesét, valóban borzalmas, oda nem illő szinkronokat kaptak a szereplők.... Itt van a magyar előzetes: http://www.youtube.com/watch?v=2ukd9mxqNqI

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Végre pár értelmes ember, aki szereti a Csillagkaput, nálunk család is, osztályom is fikázza, rajtam kívül csak ketten nézzük az osztályból, de az egyik az már "nagyon" fan, a másikat meg nem annyira érdekli, csak megnézi ha eszébe jut...

 

Nálunk ha csillagkapu van az egész család beül és azt nézi :)

Az osztályból 1 gyerek van aki szereti :(

Link to comment
Share on other sites

Hello all Én a csillagkapu ért anyira nem rajongok de a Csillagkapu atlantisba bele szerettem az 1. réx alkalmával jah és kiváncsi voltam én is milyen szinkron hangok lexnek de mit mongyak inkább kikapcsoltam a tv ét :D mert nekem najon nem jöttek be hozzá szoktam az eredeti hangokhoz :D

Link to comment
Share on other sites

Hát a szombati rész a hangok alapján valóban a béka ... alatt van (de attól még felvettem videóra....:D) Én fennhangon mondtam angolul, mer annyiszor láttam hogy már tudom a fele első részt angoul fejból. Amúgy annyira nem volt gázos sztem, mármint a történet. Azt már legalább nem tudták elrontani. Mondjuk maga a fordítás is elég ratyi lett helyenként... De amúgy végeredményben, leszámítva a szinkronokat, nem volt rossz.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 months later...

Az Universe nyáron fog bemutatkozni, a készítők azt mondják teljesen más lesz mint az eddigiek.

 

Történet az, hogy az ősök miután megunták, hogy csak náluk fejletlenebb civilizációkkal találkoztak, elindítottak egy Kaputelepítő hajót a 'nagy bumm' felé, hogy fejlett fajokkal találkozzanak. A kaputelepítő hajó után küldtek még egy hajót a Destiny-t, amin van egy kapu, és így fogják felfedezni a különböző galaxisokat. Aztán közbejött a járvány, ami amiatt leléptek a Pegazusba.

Ezta hajót (a Destiny-t) fogja megtalálni egy expedíicó, a hajón lévőra kapura a 9. ékzárral lehet tácsázni majd, meg lesz sok idegen faj. Illetve humanoid faj nemis lesz az új sorozatban az expedíció tagjain kívül, mivel nem az ősök teremtettek életet a többi galaxisban.

 

Tömören ennyi.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 months later...

igen lidércek magyarul, és a technológiájuk fejletlenebb votl az Atlantisziaknál viszont sokkal többen voltak, ezért sikerült az egész Pegazus Galaxist uralniuk; harcoltak az Ősök ellen, aztán az Ősöknek már csak Atlantisz maradt meg, a túlélők pedig elsüllyesztették a várost és elmentek a Csillagkapun keresztül.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nekem az Atlantis jobban bejött mint az SG1. Már untam, hogy 10 éven át nem hallunk másról csak a Goa'uld-okról. Kitalálhattak volna több "főellenséget". Az Atlantis végre valami újat hozott.

 

Ha jól értelmezem, akkor az SGU-ban nem lesz konkrét bázis egy bolygón mint SGA-ban, hanem egy hajón fognak majd utazgatni miközben a hajó pedig szépen pakolgatja kifele a csillagkapukat? Meg valami olyasmit olvastam, hogy nem lesznek főellenségek mint a lidércek vagy a goauldok. Érdekes lesz. Már nagyon várom. Szörnyű lesz túlélni hetente egy részt. Megszoktam, hogy egy nap megnézek egy fél évadot. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ajj akkor a Stargate universeben lesz egy csomó trottyosfejű idegen ufó... Pont ezt szerettem a SG1 és az SGA ban hogy elég limitáltak voltak a jabbák benne. Konkrétan csak a lidércek a goa'uld szimbióták az ash'guardok és a Lucian szövetségből 2 trottyfej meg valami agyturkász volt csak benne + még utalás volt egy kihalt fajra egy részben. Másra nem emléxek benne.

Link to comment
Share on other sites

Én már nagyon várom. Nem mondom azt egy olyan valamire hogy sz.r amit még nem láttam. Viszont a történet ígéretesnek tűnik. Ha gagyi is lesz akkor is megnézem az összes részét magyarul és angolul is. Nagy fan vagyok :D

 

Egyébként nagyobb költségvetést kapott mint az Atlantis. Bár ez még nem jelenti azt, hogy jobb lesz.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...