Jump to content
PirateClub.hu

Élő hangszeres vs. elektronikus zene


Daniel
 Share


Recommended Posts

  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Reméltem, hogy az 1. hozzászólásra gondolsz, amit az oldal megnyitása után egyből látunk/olvasunk. Aztán a képeket megnézve te is csak a tüzet szítod, ráadásul már nemtudom hányan előtted belinkelték ugyanezt. Aki a képek nézegetése közben erősen bólogat és helyesel, annak gond van a szürkeállományával. (mondom mindezt technosként)

Link to comment
Share on other sites

ez akkor baromság össze válogatják a legmocskosabb legundorítóbb képeket és maguknak berakják a szépet és jót bár ezt fordítva is meglehet tenni . És most nem a saját stílusom védelmében mondom de nincs olyan stílus ahol minden tiszta jó és tökéletes........például ha megnézünk például egy Metallica koncert képeit ott eláshatják maguk ezek a techno-sok mert azért ez hamarabb volt mint maga az elektronikus zene és több generáció számára kedveltek.......vagy ha Download festival-ról példul nem raknak be képet és mégis az egyik legnagyobb Rock/Metál fesztivál a világon és nem csak pár százan vannak

Link to comment
Share on other sites

Reméltem, hogy az 1. hozzászólásra gondolsz, amit az oldal megnyitása után egyből látunk/olvasunk. Aztán a képeket megnézve te is csak a tüzet szítod, ráadásul már nemtudom hányan előtted belinkelték ugyanezt. Aki a képek nézegetése közben erősen bólogat és helyesel, annak gond van a szürkeállományával. (mondom mindezt technosként)

Az oldal sajnos egy szánalomgödör, bár az üzenőfalon van egy-két értelmes hozzászólás, de néhány iromány közt a rocker oldalról is erősen érződik az ostobaság. A képeknél pedig egyszerűen megmosolyogtatott, hogy a csávó mennyire nem tud érvelni (Ennyi erőből járjon minden férfi szőrtelenítésre, oda is sok csaj jár!). Persze a rockerek közül se mindenki képes rá, valószínűleg a legelismertebb elektronikus előadók sem "ötperces" számokat csinálnak (Bár nem nagyon utazom a témában, enyhe sejtés).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Hali!

 

Nem szeretek, meg nem is szoktam belemenni ilyen felesleges vitákba, mert semmi értelme.

Mindenkinek szíve joga eldönteni mit is szeret hallgatni.

Viszont itt egy adalék, ami megmutatja, ha valaki tud zenélni mindegy hogy min játszik.

Ez Paul van Dyk (a világ egyik legjobb dj-je) és a frankfurti rádió szimfonikusok találkozása.

Kötelező darab.

És ami érdekes, a zenekar tolja mint az állat, emellett élő dobok szólnak és ha jól megnézitek, három billentyűs adagolja egyszerre ugyanazt.

És ami a legszebb, hogy a karmester fülig érő szájjal forgolódik hátra, mert ilyesmit szerintem még ő se nagyon tapasztalt. :)

Link to comment
Share on other sites

Ki, vagy mi dönti el, hogy ki a legjobb dj?

 

Amúgy azt értem hogy dobok, a szintis, meg a szimfónikus zenekar mit csinál, de hogy a DJ mit csinál itt azt már nem vágom. :mellow: Mármint gondolom az a srác a laptopnál a DJ.Tehát ő mit művel, világosítson már fel vki :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hááát bevallom férfiasan , hogy nem olvastam végig a hozzászólásokat, csak úgy a hecc kedvéért leírok néhány dolgot.Én jazzrockon nöttem fel leginkább,a mostani kedvenceim közül néhány.Yngwie J. Malmsteen, a Pink Floyd ami a fal elött volt,Dire Straits,Ossian, Tátrai külömböző verziókban. De nagyon szeretema Master of Chants albumait, ERA meg ami éppen gyön.Az idősebb fiam gitározik, elég keményen, a fiatalabb rapperkedik, én pedig népzenét gyűrök, méghozzá aljas módon szintetizátoron kisérve az élő hangot.Ráadásul ha hallgatod azt sem mondod meg, hogy mi az amit szinti játszik , mi az amit egy zenész.Ez egyébként rockzenében is előferdül, csak nem nagyon publikálják...:-)Szóval arra akarok kitérni, hogy az a jó ami hat rád, a többi csak duma. Mindegy milyen műfaj, és ki játsza....

Link to comment
Share on other sites

És az is, hogy észreveszik-e, hogy az tényleg hegedű-e vagy sem ;) Mert azért észre lehet venni, hogy nem igazi hangszeren szól az a hang, hanem szintin, de ha vki ügyesen csinálja, rak bele hajlításokat, stb, akkor az már majdnem valósághű. De ebben az esetben a szint tényleg egy olyan hangszer, eszköz, ami függ a zenésztől. Nem csak azért van, hogy egy gombot lenyomnak rajta és a program fut :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

teljesen mindegy ki milyen zenét hallgat, azt hallgatja ami neki tetszik legalábbis az értelmesebb fajtája.

én is hallgatok mind a 2 féléből és igenis mindkettő ugyan úgy tetszik, mikor mihez van kedvem.

Link to comment
Share on other sites

Sick Of It All, légy szíves fejtsd ki! ;) Egyébként nem foglalkoztam vele, hogy rock vagy nem rock, csak épp az utolsó hsz-t figyeltem, lehet hogy ő is szereti a rock-ot... Tehát nem vagyunk előrébb.

Sztem azzal le lett butítva a topic, hogy nem kell indokolni. Sztem ha már vki dönt vmi mellett, akkor szóljon is róla...

Úgyhogy...

Link to comment
Share on other sites

Van benne valami, ha nem kéne indokolni üres lenne az egész topik, biztos, hogy nem lenne 78 oldalas, és kb mehetne a gumiszobába, annyi értelem lenne benne.

Tény, hogy az indoklásokból kifolyólag sok vita adódik, sőt van amelyik hosszúra is nyúlik, el is durvul, de leköti, és valamilyen szinten szórakoztatja is az ide járókat, szóval így máris van értelme.Plusz általában az ember tanul a vitákból, ha nem teljesen elvakult.

Link to comment
Share on other sites

Na szóval...számomra a disco igénytelen, egyhangú hallgathatatlan "zene" (saját vélemény, nem kell hőbörögni)

A rockba, vagy akármilyen metálban, azért nem 5 perc után van valami ritmusváltás.

A rock ellazít, megnyugtat, felpörget...mondjuk én leginkább punkot, és hc-t hallgatok.

Persze gondolom megint jönnek majd az okos emberek kommentelni, hogy mekkora f@sz vagyok, meg ilyenek, és majd ők megmondják a frankót.

Részemről ennyi az indoklás.

Link to comment
Share on other sites

A BM felpörget! A BM előhozza a belső indulatokat és gyűlöletet... főleg ha valaki RAW vagy Satanic BM-et hallgat.

A Symphonic, Melodic, Athmospheretic (stb) irányzatok sokkal "muzikálisabb" számokat játszik. Legalábbis én így látom. :D

 

Amúgy evidens, hogy élőhangszeres zene! :D

Link to comment
Share on other sites

az elektronikus zenét a többség azért halgatja mert ez a divat és ezt szeretik "többen" (aki tényleg szereti az nem vegye magára!) , és túl sok zenei tapasztalt nem szükésges hozzá , nem azt mondom hogy egyből tudnék csinálni egy ilyen számot de ha érdekelne könnyebben meglehetne tanulni mint pl gitározni vagy dobolni vagy egyéb hangszeren játszani , amelyekhez visszont már tényleg tehetség vagy sok gyakorlás szükséges!

 

A metál-t, rock-t és a Hardcore zenéket lehet hogy ez az úgy mond többség lenézni azt azért meglehet jegyezni hogy ők tényleg tudnak zenélni.

Én csak azt tekintem zenének amit tényleg valóshangszereken szólaltatnak meg. (persze ez alatt ott vannak a más egybé műfajok amiket habár nem is szeretek azért eltudom fogadni mint zenészek)

 

Pl. ott van a jazz műfaj...bevallom nem igazán szoktam halgatni (többnyire progresszív zenék formájában szoktam halgatni). hát ez a műfaj ha bár ma nem hiszem hogy sokan halgatják attól visszont ezek a zenészek tudnak. Az biztos (habár metálos vagyok) ,hogy egy rock vagy metál együttes a nyomukba se ér. (max progresszív rock és metál bandák állnak közel hozzájuk)

ezekhez a műfajokhoz tehetség kell! És talán ezekre mondhatjuk azt hogy : zene.

 

Persze mondhattam volna mást is a jazz-n kívül.

Link to comment
Share on other sites

Itt van egy video:

http://www.youtube.com/watch?v=smE-uIljiGo

Ezt mondjuk én az elektronikus zenébe sorolom, bár nem is gondolom, hogy ezzel sokan vitatkoznának.Az ilyen viszont tetszik nekem nagyon, és ugye említenem sem kell, hogy ehhez is bőven szükséges tudás, gyakorlás, meg hogy érezd a zenét.Amúgy ezt a számot kifejezetten szeretem és gyakran hallgatom.Az ilyen elektronikus zenét tartom valamire, és az ilyen elektronikus zenészeket.Szóval semmiképp sem szólom le egyöntetűen az egész elektromos műfajt.

 

Aki esetleg kiváncsi a teljes számra jobb minőségben, annak itt egy link, a videot azért linkeltem, hogy lehessen látni, hogy ez sem egyszerű:

http://www.youtube.com/watch?v=2UvzD4gZnw4

 

És aki meghallgatná igazi gitáron is, annak itt a link :D

http://www.youtube.com/watch?v=8sqbvUt3skE&feature=related

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...