Jump to content
PirateClub.hu

Szúnyogálló emberek?


Szipi
 Share

Recommended Posts

Szúnyogálló emberek

 

Ha csillagfényes vízparti estén a kedvesünkkel egy padon ülve a szúnyogokat csapkodjuk magunk körül, nem mondhatnánk, hogy szerencsések lennénk. Tudniillik akadnak olyanok is, akiknek a verejtékmirigyei eleve szúnyogriasztó anyagokat termelnek. Persze bekenhetjük magunkat például citromolajjal vagy valamilyen moszkitókenőccsel, de attól a rejtély még rejtély marad: kiket csípnek a szúnyogok?

 

John Pickett angol kutató egy munkacsoporttal nekiállt, hogy megkeresse azokat az embereket, akiket a legkevésbé csípnek az Aedes fajokhoz tartozó moszkitók, amelyek egyebek között a trópusi sárgalázat is terjesztik. Pickett egyik munkatársa a kísérleti alanyok egész testéről szagmintákat vett, és egy Y-alakú üvegcsöves készülék segítségével különítette el a szúnyogok számára legvonzóbb anyagokat. A mohó vérszívók ugyanis az Y szárában fölfelé mászva azt az elágazást választották, ahonnan vonzó illatok szálltak feléjük.

Pickett nem árulja el a megtalált szúnyogriasztó vegyi anyagok nevét, mert szabadalmi oltalmat szeretne kérni a gyártásukra. De azt is kiderítette, hogy bizonyos tehenek szintén kiválasztanak természetes szúnyogriasztó anyagokat. A legígéretesebb ezek közül a 6-metil-5-heptén-2-on nevű vegyület. Akinek van ilyen vegyszere, próbálkozhat!

Link to comment
Share on other sites

kenhetem én magamat bármivel, halálra esznek engem, sőt én allergiás is vok rá, és nagyon feldagadnak.... szipi

Link to comment
Share on other sites

Nyami, most aztán végre felhasználhatom azt a hordó 6-metil-5-heptén-2-on-t amit a piacon vettem :lol:

És engem meg a kullancsok imádnak, arra meg találtak egy gombát, amivel ha lepermetezik az egész erdőt, csak a kullancs patkol el, másnak semmi hatása sincsen... Csak drága lenne lefújni a világot. Kics kcsögök!!!

Link to comment
Share on other sites

én úgy tudom, hogy a szúnyogok olyan embereket esznek akik meleget sugároznak ki, vagy ha parfümmel vagy befújva. szóval kell vmi illatanyag ami a bőrrel érintkezve vmit kiválthat a szúnyognál. szipi

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...