Szipi Posted Augusztus 26, 2007 Share Posted Augusztus 26, 2007 Időzített bomba a Temzében Délkelet-Angliában, hatvan kilométerre London középpontjától, a Temze torkolatvidékén egy amerikai hajónak, a Richárd Montgomery-nek a roncsa fekszik hatvan éve a folyó fenekén. Belsejében 1400 tonna robbanószer pihen. A halványsárga, kristályos trinitrotoluol (TNT) a legelterjedtebben használt robbanóanyag. Gránátok, aknák, bombák és torpedók leggyakoribb töltete. A hajórakomány nem éppen szolid mennyiség: a hirosimai atombomba robbanóerejének körülbelül az egytizedével rendelkezik. A hajó egyébként a roncsok sorsának megfelelően oszlásnak indult, és 10-20 éven belül megkezdődik teljes összeomlása. „Más hajóroncsokkal szerzett tapasztalatok arra utalnak, hogy egyetlen lőszer felrobbanása valószínűleg tömeges robbanást idéz elő" - szögezi le a jelentés. Ez lenne a világon a legnagyobb robbanás, amely nem atombombától származik, leszámítva a vulkánokat. A robbanóanyagok eltávolításához negyvenezer embert kellene kitelepíteni hat hónapra. A jelentés arra is javaslatot tesz, hogy 1800 méter hosszan földgáttal vegyék körül a roncsot, így a véletlen robbanás ereje lényegesen tompítható. A szakértők 1999-ben kezdtek hozzá a kockázat felméréséhez, és két év múlva nyújtották be jelentésüket. Azóta nem történt semmi... Szerencsére a hajóroncsban sem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
benito989 Posted Augusztus 26, 2007 Share Posted Augusztus 26, 2007 engem érdekel. fölkéne robbantani Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szikla21 Posted Augusztus 26, 2007 Share Posted Augusztus 26, 2007 ha ne adj isten felrobbanna,akkor mekkora károk lennének a hajon kivül ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TreeplaX Posted Augusztus 26, 2007 Share Posted Augusztus 26, 2007 Hát például fél London romba dőlne és ezrek halnának meg... Köszi a hírt szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Augusztus 26, 2007 Author Share Posted Augusztus 26, 2007 szívesen TreeplaX! de egyébként remélem, megfontolt emberke lesz az aki kimonja majd az ucsó szót, mert ezzel nem lehet játszani. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corso666 Posted Augusztus 26, 2007 Share Posted Augusztus 26, 2007 Angiláért nem kár! sosem szerettem őket! :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dkoma Posted Augusztus 26, 2007 Share Posted Augusztus 26, 2007 wow az a robbanás oriási lenne szép kis tűzijáték :lol :lolL Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TreeplaX Posted Augusztus 26, 2007 Share Posted Augusztus 26, 2007 De legfőképp véres... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiero Posted Augusztus 26, 2007 Share Posted Augusztus 26, 2007 Nem csak, hogy fél London romba dőlne, de gondoljatok az árvízre is amit ez okoz. Ha ez tényleg felrobban szörnyű tragédiaként kerül a történelem könyvekbe. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Augusztus 27, 2007 Share Posted Augusztus 27, 2007 Talán egyike lenne a világ legnagyobb ember által okozott tragédiáknak... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Augusztus 27, 2007 Share Posted Augusztus 27, 2007 Annyi lenne az Arsenalnak és a Chealseanak is Henry tudta, hogy menekülni kell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mucika01 Posted Augusztus 27, 2007 Share Posted Augusztus 27, 2007 Ja ja , nem erre a hajóra mondták az amcsik akkor mikor a németek elsűjesztették ,hogy gyalázat ,mert embereket szállított és nem robbanó anyagot meg fegyvereket , és ez is hozzájárult a Jenkik hadbalépéséhez ?? Milyen szemét dolog ártatlan túristahajókat megtorpedózni !! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 27, 2007 Share Posted Augusztus 27, 2007 nemhiszem hogy felrobbanna Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
odulako Posted Augusztus 27, 2007 Share Posted Augusztus 27, 2007 A víz alatt mitol robbana fel ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 27, 2007 Share Posted Augusztus 27, 2007 mer instabil.. egyébként faterom boltja elől az elmult évben 3 bombát halásztak ki.. élesek voltak XD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
asbi Posted Augusztus 27, 2007 Share Posted Augusztus 27, 2007 Annyi lenne az Arsenalnak és a Chealseanak is Henry tudta, hogy menekülni kell robbanjmárrobbanjmárrobbanjmár Komolyan: az angolok nem hülyék csak megoldják valahogy. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
baad_newzz Posted Augusztus 27, 2007 Share Posted Augusztus 27, 2007 Annyi lenne az Arsenalnak és a Chealseanak is Henry tudta, hogy menekülni kell vannak azért ott többen is (West Ham,Charlton,Milwall stb)! azért az amcsik nem csak azért léptek be az első világháborúba,mert megtorpedózták a turistahajókat... ha Magyarországon meg tudják oldani a fel nem robbant egykori szovjet és német lőszerek felrobbantását, akkor a az angolok is megolják valahogy. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Augusztus 28, 2007 Author Share Posted Augusztus 28, 2007 most én arra lennék kíváncsi, hogy ha ez nem egy egész dolog, hanem több kicsi robbanóanyag, akkor nem lehetne egyesével elhozni onnan és külön külön felrobbantani? máskor is csináltak már ilyesmit. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbelam Posted Augusztus 28, 2007 Share Posted Augusztus 28, 2007 Az angolok maguknak csinálták a bajt Így jár aki szigetre költözik. Amúgy életük első katasztrófáját átélhetnék ők is, mert már nagyon ki van a kolbász velük... Pattognak oda-vissza, és sír a szájuk minden kis hülyeségen. És azért a sok ronda nőért nem kár Max Mr. Beanért, ha épp ott van, de van talán annyi esze (esetleg tényleg olyan hülye mint a filmekben... ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 28, 2007 Share Posted Augusztus 28, 2007 hüülllye azért nem olyan roszhely azaz anglia Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Máté666 Posted Augusztus 28, 2007 Share Posted Augusztus 28, 2007 kiváncsi vagyok milyet robbanna a vízben... hm persze emberéletek nélkül... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
biohazard Posted Augusztus 28, 2007 Share Posted Augusztus 28, 2007 valaki robbantsa már fel... biztos érdekes Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bagi Posted Szeptember 1, 2007 Share Posted Szeptember 1, 2007 most én arra lennék kíváncsi, hogy ha ez nem egy egész dolog, hanem több kicsi robbanóanyag, akkor nem lehetne egyesével elhozni onnan és külön külön felrobbantani? máskor is csináltak már ilyesmit. szipi A TNT az idő előre haladtával, főleg, ha nedvesség éri, "megromlik", "oxidálodik", ezálltal rendkívűl instabil lessz és ÜTÖDÉSRE, de akár nagyobb RÁZKODÁSRA is detonálhat. Ezért veszélyes megmozdítani. Már attól felrobbanhat, ha esetleg erősebben fogják meg... Legalább is én így tanultam! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamary Posted Szeptember 2, 2007 Share Posted Szeptember 2, 2007 Én most voltam nem rég Londonba.. Kár lenne érte szép kis város. Emberek is kedvesek. Csak "utcalány" drága... Nekünk. Na mindegy. Amúgy nem tudom mi bajuk van az Angolokkal sokaknak, nekem szimpi népség.. Csak a sok etra kövér nő.. A MAGYAR CSAJOK A LEGSZEBBEK Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts