Jump to content
PirateClub.hu

Bemutatták az első színes, A4-es e-papírt


davidom
 Share

Recommended Posts

Megalkották a világ első A4-es méretű színes elektronikus papírját, mely farostból készült elődjéhez hasonlóan hajszálvékony s ugyanúgy gyűrhető, mégis egy LCD képernyő tulajdonságaival van felruházva.

 

 

© lg-philips.com

A dél-koreai LG Philips LCD által kifejlesztett megoldás 35,9 centiméter átmérőjű, 0,3 milliméter vastag s 4096 szín megjelenítésre alkalmas - közölte a világ második legnagyobb folyadékkristály-kijelző gyártója - írja a Sydney Morning Herald.

 

Az újonnan kifejlesztett e-papír az eddigi legenergiatakarékosabb ilyen megoldás, mely csak a lapozáshoz használ áramot. „Termékünk a képernyők következő generációjának előhírnöke” – tette hozzá Chung In-Jae vezető fejlesztő mérnök és igazgató-helyettes.

 

Az e-papír felhasználási területe ma még beláthatatlan, hiszen a pólóra varrástól az utcai reklámhordozókig számtalan helyen alkalmazható, miközben környezetkímélőbb, mint a tömeges papírhasználat.

 

Az LG Philips előzőleg 2005 októberében mutatta be a világ első 25,65 centiméteres fekete-fehér e-papírját 2006 májusában pedig annak 35,8 centiméterest változatát, mely a leggyakrabban használt papírméret a világon.

 

(forrás: hvg.hu)

 

Link to comment
Share on other sites

Hát ez tök frankó. Így akár a Harry Potter-t, Gíűrük urát, vagy akármimást lehetne rajta olvani :D Kéne egy picivel kissebb, egy USB csatlakozóval, vagy egy zsinór amin van egy USB csatlakozó és azzal tod gépphezkötni, 1 kis beépített memória 256 bőven elég és már tök könnyen akár az ágyadban, akár vonaton, akárhol lehetne olvasni, és csak 1 paírlap vastagságú és nem 1000-2000 :) Szerintem tök frankó lenne, de engem a 8-10"-os változat érdekelne:D Vagy akár filmet is lehetne rajta nézni....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...