Jump to content
PirateClub.hu

davidom

Veterán
  • Pontszám

    119
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: davidom

  1. 2012-ben nyitja meg kapuit a Galactic Suite, az első űrszálloda, állítja a projekt mögött álló spanyol építész, aki 3 milliárd dollárt kapott álmai kivitelezéséhez. A Reuters hírügynökség beszámolója szerint egy háromnapos kiruccanás a földkörüli hotelbe 4 millió dollárba fog kerülni, melyben benne foglaltatik az oda- és visszaút, valamint egy nyolchetes felkészítő tréning a Karib-szigeteken. A hotel előnyei, hogy naponta tizenötször csodálhatjuk meg a napfelkeltét, Verne Phileas Foggját jócskán lekörözve 80 perc alatt száguldhatunk végig a Föld körül és a Pókembert megszégyenítő módon mindenféle segédeszköz nélkül felmászhatunk a falakra. A projektet tető alá hozó, azonos nevű cég vezetője, Xavier Claramunt elmondása szerint szállodája kinézetre úgy fog felépülni, mint egy molekula. Gubókra emlékeztető modulokból tevődik majd össze, melyek mindegyike egy-egy külön helységet képvisel a mindössze három hálószobásra tervezett hotelben. A kialakításnak gyakorlati okai vannak, a moduloknak ugyanis be kell férniük a rakétákba. A legnagyobb kihívásnak a vizesblokk bizonyult, mivel súlytalanságban koránt sem egyszerű a vízzel bánni. Végül azonban úgy tűnik sikerült erre is megoldást találni egy olyan helyiség formájában, melyben vízbuborékok várják a vendégeket. Ezekkel kedvükre tisztálkodhatnak a kalandra vágyók, akik a csillagok és az alattuk elterülő kék bolygó szemlélését megunva akár tudományos kísérleteket is végezhetnek, állítja a Galactic Suite megálmodója. Claramunt, aki egykor űrrepülési mérnökként dolgozott, csak hobbiként foglalkozott az űrhotellel egészen addig, míg egy űrmegszállott úgy nem döntött, hogy a fantasztikumot a valóság felé tereli a megépítéshez szükséges 3 milliárd dollár nagy részének előteremtésével. Azóta egy a Mars gyarmatosítását zászlajára tűző amerikai cég is beszállt a projektbe, illetve több japán, amerikai és az Egyesült Arab Emirátusokból érkezett magánbefektetővel is folynak a tárgyalások. Neveket egyáltalán nem volt hajlandó elárulni a spanyol vállalkozó. Claramunt piackutatása szerint körülbelül 40 000 ember él a Földön, aki megengedheti magának az űrhotel árait. Az már kérdéses, hogy közülük hányan szeretnének a súlytalanságban eltölteni egy hosszú hétvégét, azonban elnézve az űrturizmus iránti érdeklődést, bizonyára lennének jelentkezők bőven. (forrás: sg.hu)
  2. davidom

    Chelsea fan!

    szerintem már túl sok jó játékos van a chelsea -nal ...
  3. davidom

    A VILÁG LEGjobbKAPUSa

    ez válasz a kijelentésedre
  4. davidom

    Ki a kedvenc játékosod?

    John Terry, Puskás Ferenc, Sergio Ramos ennyi (és még több száz... )
  5. davidom

    Kinek ki a kedvenc focistája?

    John Terry és Sergio Ramos középső hátvédek mert én is az vagyok példaképnek pedig ott van Puskás Öcsi!!!!
  6. davidom

    A saját álom 11-ed

    - Petr Cech - - Gary Neville - John Terry - Lilian Thuram - Gael Clichy - - Cristiano Ronaldo - Claude Makelele - Frank Lampard - Florent Malouda - - Didier Drogba - Fernando Torres -
  7. davidom

    A VILÁG LEGjobbKAPUSa

    Buffon Coupet Cech Casillas Dida Canizares Lehmann Kahn Reina Azok akik még talán beleférhetnek : - Robinson - Nikopolidis - Valdés - Abbondanzieri - Wiese - Hildebrand szerintem ez jó lista (szerintem)
  8. davidom

    Magyar Labdarúgás

    A DVSC-TEVA hazai pályán 1-0-ra kikapott a svéd Elfsborgtól a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén. Nagy elánnal kezdett a svéd bajnok az Oláh Gábor utcai arénában, az első néhány percben több veszélyes támadást is vezetett, ám ezt követően fokozatosan átvette az irányítást Miroslav Beranek alakulata. A mezőnyfölénnyel azonban nem tudott mit kezdeni a hajdúsági együttes, igazi gólhelyzetig nem is jutott el, így a szünet előtt már nem változott az eredmény. A fordulást követően is a Debrecen kezdeményezett, ám a svédek rendkívül jól tömörültek saját kapujuk előtt, így szinte lehetetlen volt helyzeteket kialakítani. A vendégek csak ritkán jöttek előre, ám egy ilyen alkalommal nem figyelt a debreceni védelem, amit kíméletlenül - és némi szerencsével - gólra váltott az északi gárda. Vezető gólját követően az Elfsborg még inkább visszaállt védekezni, a Debrecen pedig tanácstalan volt ezen az estén, így nehéz helyzetből várja a jövő szerdán sorra kerülő visszavágót. Fieber Péter, a debreceniek másodedzője: - Nagyon hiányzott egy gól, a védelmük rendkívül erős volt. Úgy gondolom, még semmi sincs veszve, ahogy a svédek most nyerni tudtak, úgy jó játékkal mi is sikerrel járhatunk idegenben. Magnus Haglund, az Elfsborg vezetőedzője: - Jól védekeztünk, csapatom a labdabirtoklásban is jobb volt. Nem engedtük kibontakozni a Debrecent. Remélem, a visszavágón sikerül kiharcolnunk a továbbjutást, ugyanakkor biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz. (forrás: nol.hu)
  9. Egy korsó sör vagy egy nagy pohár bor naponta mintegy tíz százalékkal növeli a bélrák kockázatát - állítja egy friss tanulmány. Az Egyesült Királyság Rákkutatási Központja szerint minél több alkoholt iszunk, annál nagyobb rizikót vállalunk - a daganatos betegségek kialakulásánál is. Akik 30 grammnyinál több alkoholt fogyasztanak naponta - ez kevesebb mint két korsó erős világos sör - azoknál 25 százalékkal nagyobb a kockázat a betegség kialakulására. A kutatók 480 ezer ember adatait elemezték - írta a BBC internetes portálja az International Journal of Cancer cikke alapján. Tim Key professzor, a Rákkutatási Központ igazgató-helyettese szerint "a kutatás világosan megmutatta, hogy ha valaki több alkoholt iszik, nagyobb a kockázata a bélrák kialakulására". Lesley Walker, a kutatóközpont igazgatója szerint meglehetősen nagy a zűrzavar akörül, "mi az ivás biztonságos szintje". A brit kormány ajánlása szerint a férfiak ne igyanak napi három-négy egységnél, vagyis 24-32 grammnál több alkoholt, a nők pedig 16-24 grammnyit fogyasszanak csak. A zavart az okozza, hogy az emberek egyenlőségjelet tesznek például egy pohár bor és egy egységnyi alkohol közé, miközben a bárokban ma már egy nagy pohárba két-három deci bort is kitöltenek. A tudósok szerint szigorúbb ajánlások kellenek, a nők ne igyanak többet napi két egységnyi, a férfiak pedig három egységnyi alkoholnál. (forrás: hvg.hu)
  10. Életnagyságú robotlegyet fejlesztettek a Harvard Egyetem tudósai. A hatvan milligrammos, három centiméteres szárnyfesztávolságú robot rovart valódi legyekről mintázták. Ugyan sok a teendő még a robotlegyek fejlesztése körül, a mechanikus rovar fejlesztői szerint a jövőben remek kémek vagy vegyianyag-felderítők lehetnek belőlük. „A természet fejlesztette a legtökéletesebb repülő lényeket” – mondta Robert Wood a Harvard robotlégy projektjének vezetője, az egyetem alkalmazott mérnök professzora az MIT által szerkesztett Technology Review portálnak. Az amerikai DARPA reményei szerint Wood kutatásai nyomán a harctéren és a városi közegben zajló küzdelemben is bevethető eszközök jönnek létre. A rendkívül pici méret teszi igazán jelentőssé ezeket a megoldásokat, hiszen míg egy legyet szinte senki nem vesz észre, addig egy sas például már elég feltűnő jelenség - teszi hozzá Wood. A robotlény mozgásának kivitelezése jelentette a legnagyobb kihívást, mert a ma elterjedt gyártási technológiákkal nem lehet ilyen parányi, mégis rendkívül dinamikusan mozgó lényeket. A ma létező nagyméretű robottechnológiák ugyanis nem kicsinyíthetőek úgy, hogy abból használható mikro-robotok jöjjenek létre, ezek mozgatásához teljesen új megoldások és megközelítés szükséges – magyarázta Wood. Némely nagyon parányi alkotóelemüket a mikormechanikai rendszerekből kölcsönözték, de az ilyen technológiák adaptálása rengetek időt, és forrást emészt fel. Wood és a kollégái a kaliforniai Berkeley Egyetemen épp ezért olcsó és gyors gyártási megoldást kerestek, mely könnyen adoptálható az eltérő célok eléréséhez, például kémlégynek, vagy kémiai anyagokat érzékelő elemző lénynek. Így jött létre végül saját gyártási metódusuk, mely lézeres mikro gépeket használ a gyártáshoz. A kutatók vékony szénszálakat vágnak szét kétdimenziós minták szerint. Ezek mikrométer pontosságú tervrajzok. Hasonló módon polimer lapocskákat is kivágnak, s a szénszállal egyesítve alkotják meg a robotlény funkcionális részeit. Ezzel a módszerrel ma már rendkívül komplex mozgások végrehajtására is alkalmazható alkatrészeket gyártanak, melyeket összeépítve létrejöhet a robot-rovar. Az elektronika beépítéséhez elektroaktív polimereket is bevetnek, melyek formát és irányt váltanak ha elektromosan töltődnek. A részletes gyártási folyamatról az ígéretek szerint a Journal of Mechanical Design című szaklapban írnak bővebben. (forrás: hvg.hu)
  11. davidom

    Gyúrjunk wazze!

    kössz a tanácsot
  12. Egy amerikai szaklap állítása szerint részegen indultak a világűrbe amerikai űrhajósok. Az Aviation Week & Space Technology című folyóirat beszámolója alapján az amerikai űrhajózási ügynökség, a NASA orvosai és szakszemélyzete indulás előtt legalább két alkalommal figyelmeztettek arra, hogy az erősen ittas űrhajósok biztonsági kockázatot jelentenek. A lap arra a vizsgálatra hivatkozott, amelyet Lisa Nowak űrhajós botrányával kapcsolatban folytattak. Lisa Nowakot azzal vádolja az ügyészség, hogy féltékenységből meg akarta ölni egyik kolléganőjét. A NASA egyelőre nem foglalt állást a lap cikkéről, de várhatóan még pénteken sajtótájékoztatót tartanak az ügyben. (forrás: hvg.hu)
  13. davidom

    Mini-projektor a mobiltelefonokban

    az árakat én is keresem még... de jó egy kis ilyen cucc vonaton lehetne filmet nézni...
  14. A Motorola bejelentette, hogy hamarosan beépített projektorral felszerelt mobiltelefonokat hoz majd forgalomba, amivel falra vagy bármilyen nagyobb felületre lehet majd képeket, videókat kivetíteni. A Motorola ezen a héten aláírt egy szerződést a Microvision céggel, melyben rögzítik, hogy utóbbi a mobilgyártó vállalat rendelkezésére bocsátja mobil eszközökbe szánt kivetítő technológiáját. Ezzel a megoldással lehetővé válik, hogy a jövőben ne a telefonok apró kijelzőjén kelljen bogarászni a fotókat, videókat, hanem bármilyen nagyobb felületen megjeleníthetőek legyenek. A Microvision ez év májusában jelentette be, hogy sikerült kifejlesztenie miniatűr lézer alapú projektorokat, melyekkel nagyképernyőssé varázsolható bármely mobil eszköz. Ezzel a megoldással nemcsak a telefonok, de a kéziszámítógépek és mindenfajta hordozható termék segítségével lehetővé válik külső megjelenítő nélkül bemutatni fotókat, videókat vagy akár vállalati prezentációkat, dokumentumokat. Sőt a mobil könyv tartalmak terjedését is meggyorsíthatja, ha a szövegeket nem egy kis kijelzőn, hanem akár a saját nadrágunkra vetítve olvashatjuk a metrón. A Microvision PicoP projektora egy ultravékony, alacsony fogyasztású eszköz, ami éppen ezért tökéletesen alkalmas bármilyen mobil kütyübe való integrálásra. A vállalat szerint a vetített kép a távolságtól függetlenül éles tud maradni, sőt egyenletlen, görbe felületeken is élvezhető marad. A nemrégiben bemutatott prototípusok WVGA felbontásban (854 x 480) 16:9-es képaránnyal képesek vetíteni, illetve alkalmasak a teljes színpaletta megjelenítésére, így akár DVD minőséghez közeli eredményt is mutathat a mindössze 7 mm vastag szerkezet. Ugyan a Motorolával kötött szerződés részletei nem ismertek, de annyi kiderült, hogy hamarosan már bemutató modellekben lehet megcsodálni a jövő mobil megoldását. Amennyiben a kivetítő energiaszükséglete nem lesz kritikusan nagy, akkor alaposan felforgathatja a következő évek mobil trendjeit. Eddig - jogosan - azért támadták a mobil eszközöket, mert mára már hiába képesek villámgyors internet kapcsolatot létesíteni, hiába nőtt meg számítási kapacitásuk, a kényelmes méretű modellek kijelzői egyszerűen túl kicsik voltak a minőségi multimédiás szolgáltatásokhoz. A Microvision szerint egyébként a mini projektorok nemcsak mobilokban, de bármilyen mobil eszközben megjelenhetnek a későbbiekben, mint laptopok, kéziszámítógépek vagy a hordozható konzolok. (forrás: sg.hu)
  15. Egy ausztrál kutatók által kifejlesztett síkosító zselé megakadályozhatja a nemi úton terjedő herpesz, illetve a HIV virus belépését a szervezetbe. A Viva Gel nevű készítményt egyelőre laboratóriumi állatokon tesztelték. A tanulmány szerint a síkosító deaktiválja a vírusokat. “A síkosítót a férfiaknak kell a közösülés előtt kell használni a hímvesszőjükön” – mondta el a International Aids Society Sydneyben rendezett konferenciáján Dr. Jeremy Paul a Melbourne-i Starpharma nevű gyógyszeripari cég kutatási vezetője. A kutató elsősorban a szubszaharai területekre szánná a készítményt, ahol a HIV-fertőzés főként a heteroszexuálisok között elterjedt. A Viva Gel hatóanyaga a dendrimer nevű mikróba-ellenes molekula, amely hozzákapcsolódik a vírusokhoz és meggátolja azokat a fertőzésben. A jelenlegi tesztek szerint a kísérleti álltaokban 85 és 100 százalék közti aránnyal akadályozza meg a fertőzést. Már megkezdték a biztonsági teszteket embereken is. Dr. Paul szerint különösen a herpesszel szemben bizonyult igen hatékonynak a síkosító. Roberta Black a konferencia fővédnöke, az amerikai National Institute of Allergy and Infectious Diseases munkatársa különlegesnek nevezte a szert. “Mind a herpesz, mind a HIV ellen különleges védelmet nyújthat, ha a tesztek sikerrel zárulnak” – nyilatkozta Black a Daily Telegraphnak. A síkosítót jelenleg nőkön is tesztelik, hogy fogamzásgátlónak is alkalmas lehet-e. (forrás: hvg.hu)
  16. davidom

    Mi vagy?

    ha még gyűllik egy pár hozzászólás akkor nyomatunk pólókat - én vámpir vagyok (piros)* - én ember vagyok (fehér)* - én vérfarkas vagyok (fekete)* és akkor rendezünk egy nagy verekedést ahol addig verjük egymást amíg mindenki ki nem fekszik és aki megmarad az nyer és a faja is... * a póló színe
  17. Pénteken, az emberi Holdra szállás 38. évfordulóján a NASA behívta az Apollo program nyugalmazott mérnökeinek egy csoportját, hogy egy megbeszélés keretében megosszák az 1960-as és 70-es években szerzett tapasztalataikat az amerikaiak 2020-as visszatérését előkészítőkkel. A veteránok a holdmodult alvállalkozóként építő Grumman dolgozóiként vettek részt a programban. Ivan Semeniuk a New Scientist hírszolgálatának munkatársa két mérnökkel, Gerald Sandlerrel és Joe Mule-lal elevenítette fel a kezdeteket. Sandler és Mule elmondásuk szerint szinte napi kapcsolatban álltak az Apollo asztronautáival, az űrhajósok a járműátvizsgáló csapat tagjaiként is tevékenykedtek. Sandler szerint jelenlétük és közvetlen kapcsolatuk a leszállóegységen dolgozókkal nagyban növelte a mérnökök és technikusok felelősségérzetét, mindenki tudatában volt, hogy az asztronauták élete függ a munkájuktól, így ez is egy volt a magas minőségi szint tartásának okai között. Mule hangsúlyozta, akkoriban nem siklottak el egyetlen ismert probléma felett sem. (Ez azért fontos, mert a Columbia űrsikló katasztrófája után került nyilvánosságra, hogy fellövések előtt egy több ezer tételes hibalista van, súlyosság szerint csoportosítva). Pedig a feladat nem akármilyen horderejű volt, a holdmodulnak olyan körülmények között kellett teljesítenie, amit a Földön senki sem tapasztalhatott meg közvetlenül. Éppen ezért a rengeteg tesztelés ellenére is akadtak problémák, melyeket teljes egészében csak az Apollo 17-nél, az utolsó leszállóegységnél sikerült kiküszöbölni, ez volt az egyetlen küldetés, melynél nem számoltak be anomáliákról. Az idő előrehaladtával óriási ismeretanyag zúdult a mérnökökre, akiknek volt egy nagy előnyük: nem kellett a jelen kor egyik legfenyegetőbb rémével, a finanszírozás hiányával szembenézniük. Ez óriási fegyvertény, ismerte el Sandler, hiszen csak a munkára kellett koncentrálni, és nem azon agyalni, hogyan lehetne helyettesíteni a drága, de jó minőségű alkatrészeket olcsóbbakkal, avagy milyen rendszereket hagyjanak ki a konstrukcióból, hogy az még mindig megfelelően el tudja látni a feladatát. Ez a szemlélet a minőség és a biztonság mellett az ütemterv tartását is nagyban elősegítette. Mindez persze nem garancia a hibátlan munkára, az Apollo 14 esetében például egy megszakító kapcsoló ment tönkre. Egy rövidzárlat következtében megszakítási módba kapcsolta a Hold felszínére éppen leereszkedő holdmodult. A földi irányításnak repülés közben kellett újraírnia a szoftvert, majd átsugározni a modulra még a hajtóművek begyújtása előtt. Az egész eset a kapcsoló egyik meglazult forrasztására vezethető vissza, amit a vibráció szétrázott, és ez okozta a rövidzárlatot. Az eset után a NASA program vezetője és Sandler személyesen röntgenezték át az összes ilyen, még a Földön tartózkodó kapcsolót, keresve az esetleges meglazult forrasztásokat. Akkoriban a legnagyobb kockázati tényezőt az alkatrészek összeillesztései jelentették, magyarázta Mule. Hogy az öregek mit tudnak átadni a maiaknak? Sandler szerint leginkább a projekt sikeréhez szükséges szemléletmódot. A holdmodul program egyik legfontosabb jellemzője a rendkívül nyitott környezet volt, azaz mindenki beszélhetett mindenkivel, emellett egymást sarkallták jobb és jobb munkára, keresve a lehető legjobb alternatívákat, és nem pusztán azt tették, amit utasításban kiadtak. Különösen nagy hangsúlyt fektettek az alternatívák keresésére és az alternatívákhoz kapcsolódó választáskényszerre. Ezeknél a legkritikusabb tényezők a tömeg és a megbízhatóság voltak. A súlyhatárok betartása különösen fontos volt, azonban minden egyes kiló lefaragásánál meg kellett győződni, hogy az ne menjen a megbízhatóság rovására. A mérnökök többnyire három tényező, a súly, a megbízhatóság és a teljesítmény között őrlődtek. Sandler az egyik legjobb döntésnek a holdmodulok üzemanyagtartályának megnövelését tartja, ami arra az esetre tette alkalmassá a modult, ami az Apollo 13-nál is bekövetkezett, hogy a modult mentőhajóként használhassa a legénység a Földre történő visszatéréshez. Az űrtechnológia az Apollo program óta rengeteget fejlődött, így a régi kockázati tényezők többsége ma már nem él. Sandler szerint egy fontos tényező azonban még mindig létezik, amire fokozottan ügyelni kell, ez pedig a szoftver. A súlyprobléma jelenleg is kiemelt jelentőségű, és amíg lehet, addig az újabb és újabb hardverek beszerelése helyett, amit csak lehet szoftveresen próbálnak megoldani, azaz egyre több funkciót kapnak az egységek számítógépein futó programok. Megbízhatósági szempontból egy szoftver jóval keményebb dió, tesztelése bonyolultabb és időigényesebb, mint egy kézzel fogható alkatrészé. Sandler szerint az egyre duzzadó szoftverek hibajavítása és a repülési szimulációkon történő tesztelése jelenti az igazi kihívást a ma mérnökeinek. A két szakember szerint a Holdra történő visszatérésnek ugyanaz lehet a haszna az emberiség számára, mint az első űrversenynek: az új technológiák megszületése, ami talán még nagyobb mérvű is lehet, mivel a mostani versenyt nem árnyékolja be a hidegháború, így ezúttal talán nagyobb részt haraphat a tudomány és a technika, mint a fegyverkezés. (forrás: sg.hu)
  18. davidom

    Mi vagy?

    1. Kedvenc évszakom… a.) Tél b.) Tavasz c.) ősz 2. Számomra a legfontosabb az életben… a.) a hatalom b.) a béke c.) a szerelem 3. Szívesen laknék… a.) egy ódon kastélyban b.) kertes házban c.) belvárosban 4. Szívesen hordok… a.) ezüstöt b.) gyöngyöt, bizsut c.) aranyat 5. Öltözködésem általában… a.) elegáns b.) sportos c.) egyedi 6. Számomra az ideális férfi/nő a.) sötét hajú, világos szemű b.) világos hajú, világos szemű c.) sötét hajú, sötét szemű 7. Ha beteg vok akkor az első tünet, hogy… a.) belázasodom b.) köhögök, tüsszögök c.) fáj a fejem, izomfájdalmaim vannak 8. Teliholdkor… a.) nyugtalanul alszom b.) ugyanúgy alszom, mint máskor c.) fáj a fejem feszült vok 9. Szoláriumban… a.) soha nem is voltam, de nem is akarok menni b.) többször voltam már és élveztem c.) voltam már, de nem nagy durranás 10. Keresztnevemben… a.) több a mássalhangzó, mint a magánhangzó b.) ugyanannyi c.) a magánhangzó több ÉRTÉKELÉS: a. Halálhozók (vámpírok) Legszívesebben vámpírokkal töltenéd el az idődet. Szereted A csillogást, gazdagságot, fontosak számodra a külsőségek. Az öröklét ellen sem tiltakoznál kifejezetten, főleg, ha sármos vámpír férfik/nők mellett kéne élned napjaidat… A vámpírok Tudniillik lassan öregszenek. b.) Emberek: Remekül érzed magad az emberek közt. Valószínűleg önszántadból ezen nem változtatnál. Nem akarod megváltani a világot, egyszerűen élvezed az életed és megragadsz minden pillanatot, hogy örömet szerezz magadnak és szeretteidnek. c.)vérfarkasok (lycanok) Lehet, hogy eddig nem tűnt fel, de egy vérfarkas lakozik benned. Harcos típusú vagy, aki végsőkig küzd a saját igazáért. Bár kevesen értenek meg, kitartásod még ellenfeleidet is lenyűgözi. Érzelmeiden és indulataidon nehezen tudsz uralkodni. (nekem összesen: 3a * 2b * 5c szóval vérfarkas vagyok)
  19. davidom

    Chelsea fan!

    én szeretem a Chelsea -t csak azzal nem érek egyet hogy összeveszik a sztárokat és minek... ott ülnek a padok és annyi sztem az ifijátékosokra is kéne gondolni... ha olyan játékosokat tudnak nevelni mint terry... sztem elég lenne egy erős kezdő 11 + 5,6,7 (2 csatár + 2 középpályás + 2 hátvéd + 1 kapus ... ezek is fiatalok) jó bármikor bevethető csere és a többi pedig a saját nevelés lenne... én a FIFA -ban így csinálom és jó... egyébként a milán is jól bevásárolt amikor megvette az-az olasz politikus ( a nevére most nem emlékszem bocs...) szóval... ha McCarthy jönne az jó lenne szeretem a játékát... (alex az ő játékosuk volt csak cserébe volt a PSV -nél)
  20. davidom

    Gén a rák és az öregedés ellen

    szerintem is! miket ki nem találnak már ma...
  21. davidom

    Francia drazsé VS Duna kavics

    nem tudok dönteni olyan jó mind a 2....
  22. Véd a rák ellen és az öregedést is lassítja a p53 elnevezésű gén - mutatták ki spanyol kutatók. A spanyol országos rákkutató központ munkatársai olyan egerekkel végezték el kísérleteiket, amelyeket genetikailag kezeltek, hogy a p53-as génből legyen egy másolat is a szervezetükben. Ezeknél az egereknél figyelték meg a p53-as gén kettős hatását. A kísérleti egerek átlagosan tizenhat százalékkal tovább éltek. "Mindenki egyetért abban, hogy az öregedést a hibás sejtek felhalmozódása idézi elő, és a p53-as gén pontosan úgy lassítja az öregedést, ahogyan megelőzi a rákot, azaz olyan protein termelődését váltja ki, amely megsemmisíti a rákos sejteket" - mondta Manuel Serrano, a kutatás egyik résztvevője. A p53-as gén szerepe régóta ismert, s mint Serrano mondta, erre a tudásra alapozták a kutatást, amikor első ízben vizsgálták egy rákellenes gén hatását az öregedés folyamatára. (forrás: hvg.hu)
  23. köcce a hír! naon elgondolkodtató... még1x köcce!
  24. szívesen máskor is! még sok hírt fogok beírni! ahogy én is elolvastam ezt í hírt rögtön a harry potter -ből a mozgó újság jutott eszembe tessék egy kép is róla!
  25. davidom

    Gyúrjunk wazze!

    cs! én kb 2-3 nap tudok majd edzeni menni mert kung fu -zni is fogok és ott úgy tudom van konditerem is... nem tudnál vmi öttletet adni arra hogy 2-3 nap is jól lehessen edzeni... köcce előre (bármit is írsz ) gyurjunk wazze!!
×
×
  • Create New...