Jump to content
PirateClub.hu

Tiramisu


grabo
 Share

Recommended Posts

TIRAMISU

 

A tiramisu egyszerű, gyorsan készülő desszert. Divatos, lassan már az újságosnál is kapni. Minden második ember, aki nálam evett tiramisut, elkérte a receptjét. Ilyenkor én cipelhetem azt a böhöm német szakácskönyvet az első fénymásolóhoz, hogy kimásoljam azt a fél oldalt. Soha többet! Következik a Tiramisu, ahogyan azt a „Die besten Rezepte" (Unipart, Stuttgart 1990) elképzeli. (Persze nem bírtam ki, itt-ott beledumáltam.)

 

 

 

Hozzávalók 4-6 személyre:

2 evőkanál instant kávé,

3 tojássárgája,

4 evőkanál méz,

300 g mascarpone,

3 tojásfehérje (Esetleg a fent említett három sárgájához tartozó? Nem írták…)

1 piskótalap

1 evőkanál kakópor

 

 

 

A kávéporból 2 deci vízzel kávét főzünk és kihűtjük. A tojássárgáját a mézzel habosra verjük és hozzákeverjük a mascarponét. Habot verünk a fehérjéből és az iménti krémhez adjuk (ekkor már csak a legszükségesebb mértékben keverjük, mert a fehérjehab a zsíros mascarpone társaságában hamar összeesik). A krém harmadát egy lapos tálba öntjük. Rátesszük a piskótalapot és meglocsoljuk a hideg kávéval. Megszórjuk kakaóporral. Ráöntjük a maradék krémet, arra is kakaóport szórunk, és hidegre tesszük.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

tira.jpg

 

Hozzávalók:

 

40 dkg piskóta

50 dkg mascarpone

25 dkg cukor

4 db tojás

3 dl kávé

kakaópor

 

 

A tojások sárgáját összekeverjük egy evőkanál cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük. A mascarponét a maradék cukorral krémesre keverjük. Hozzáadjuk a mascarponéhez a cukros tojássárgáját, majd így teszünk a tojások kemény habbá vert fehérjével is.

 

A babapiskótákat kávéba mártjuk, egy réteget egy nagy tál aljára teszünk. Erre a rétegre egy adag tiramisukrémet teszünk, elsimítjuk, majd egy újabb réteg kávéba mártott babapiskótát teszünk rá, végül pedig befedjük a maradék mascarponés krémmel. Tálalásig hűtőben tartjuk, kakaóporral meghintve tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ilyet mi is szoktunk csinálni, csak mi 3 tállal... nemtom, mennyi egy olyan zacskó babapiskóta, de 3 zacskó, és az pont 3 nagy tál. egy kis rummal(nagyon kevéssel, nem kell berúgni, épp, hogy csak érezni lehessen) még job... csak tipp

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

A párommal ez a kedvenc édességünk, ezért van némi tapasztalat az elkészítéssel kapcsolatban:

 

- Eddig a Tu$kó gazdaságos babapiskóta vált be a legjobban erre a célra. Kb. 10 másodperc alatt fel tud szívni annyi kávét, hogy utána fincsi legyen. Dolgoztam már olyan piskótával is, hogy 2 perc áztatás után is száraz maradt a belső része. Arra érdemes figyelni, hogy ne ázzon el teljesen a piskóta, mert a későbbi tárolás során a tál alján összegyűlik a víz, amely nem túl étvágygerjesztő...

 

- Meg lehet bolondítani egy kis Bourbon vaníliás cukorral is (Dr. 5ker forgalmaz ilyet), nagyon kellemes lesz tőle. Nem kell megilyedni a cukiban levő kis fekete darabkáktól (szerintem vanília darabok).

 

- A nagyobb hiper-szuperekben 2 féle mascarponét lehet kapni. Van egy csilli-villi dobozos (asszem Szabolcsi Mascarpone) és egy egyszerűbb kinézetű (sajna a neve nem jut eszembe, de a fedőkupak alatti papír egyik oldalán a termék neve, a másikon pedig elkészítési javaslatok vannak. Én ez utóbbit javaslom, mert sokkal lágyabb és krémesebb, mint a másik.

 

Remélem tudtam segíteni emme finom csemege még finomabbá tételéhez. :non_banana2:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 8 months later...

Én is nagyon szeretem a Tiramisut, én is sokszor készítem el! Az én tapasztalatom szerint a Sp@r-os babapiskota a legjobb! A Mascarpone-ból azt szoktam venni aminek ha levszed a tetjét akkor abban benne van a recept is! Én az alapján csinálom, és nagyon finom, bár egy kicsit változtattam rajta! A 3dl erős fekete KV helyett én 3in1ben KVt csinálok, ugy max másfél deci vizzel és abba öntök egy burításnyi sütő rumot. Ezáltal nem lesz keserű a süti amikor esszük! (Meg mint ha irna a recept tejet is,de én azt nem szoktam belerakni) A babapiskotát lerakom a tálba és én teáskanállal szoktam mindegyiket 2x meglocsolni, nem áztatom, mert nagyon átnedvesedik, de igy pont jó lesz! És ami a legfontosabb.. Ízlések és pofonok!!!

Link to comment
Share on other sites

Latom vannak inyencek a lenyeg h a mascarpone igazi olasz markaju legyen mert tapasztalatok szerint csak azok a jok.Sajna van nehany nem tul olasz csak olasz nevu termek is.En most Olaszban elek es bar soha nem csinaltam meg egy nenike almondta a receptet.Hat sztem o csinalja a vilag legfinomabb tiramisujat!!!Bar nem igazan emlekszem mert nem en irtam le de az biztos h amikor berakjuka hutobe annak legalabb egy ejszakat kell allnia es igen vmi ital altalaban keves rum is kell bele de tenyleg eppen hogy csak egy pici.A babapiskota tenyleg nem mindegy ok is vmi viszonylag puha jo szivokepessegut ajanlottak.A kremrol is magyarazott vmit de en nem ertettem tulsagosan sajan ennyit took megosztani veletek.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Tiramisu receptek

 

Tiramisu receptek

 

Tartalomjegyzék

 

Receptek

 

Ananászos tiramisu

Epres tiramisu (Lajos Mari)

Eredeti olasz Tiramisu

Holland tiramisu 1.

Holland tiramisu 2.

"Igazi" tiramisu

Őszibarackos tiramisu

Szedres tiramisu

Tiramisu 1.

Tiramisu 2.

Tiramisu 3.

Tiramisu 4.

Tiramisu 6.

Tiramisu 7.

Tiramisu 8.

Tiramisu 9.

Tiramisu 10.

Tiramisu 11.

Tiramisu 12.

Tiramisu 13.

Tiramisu 14.

Tiramisu Ági módra

Tiramisu a Slágerrádiótól

Tiramisu a Webcuki-ból

Tiramisu egyszerűen

Tiramisu (kicsit bonyolultabban)

Tiramisu Kriszta módra

Tiramisu másként

Tiramisu, másképp

Tiramisu (olasz recept)

Tiramisu szőlővel

Tiramisu, tojás nélkül

Tiramisu Zsuzsa módra

 

http://www.megaupload.com/?d=MY2HF0XO

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...