Jump to content
PirateClub.hu

Ayrton Senna életéből dokumentum film készül...


StandoFF
 Share

Recommended Posts

Már régóta tudjuk, hogy Ayrton Senna életéből, pályafutásából elég komoly dokumentumfilm készül. Ezúttal nem csak egy sima rövidfilmről van szó, hanem egy egészestés alkotásról, amelynek létrejöttét még Bernie Ecclestone is támogatta, az alkotók rendelkezésére bocsátott több archív felvételt. Az egykori háromszoros Forma-1-es világbajnok életéről szóló film készültségi foka már az utolsó fázisában van, ezért már ki is szivárogtattak belőle egy rövid részletet, előzetest.

 

Ayrton Senna 1994-ben Imolában, a tragikus San Marinó-i Nagydíjon vesztette életét, amikor a legendás Tamburello kanyarban máig tisztázatlan okból nagy sebességgel lesodródott az aszfaltról, fékezés nélkül a pálya melletti falnak ütközött. A brazil versenyző már a becsapódás pillanatában halálos fejsérüléseket szenvedett, a helyszínre érkezett mentőcsapat már nem tudta megmenteni az életét.

 

Sennát a mai napig sokan a valaha élt legjobb F1-es versenyzőnek tartják, legendás manővereit, előzéseit, edzéselsőségeit napjainkban is sokan emlegetik. A személyisége sok embert elvarázsolt, hazájában istenként tisztelték.

És a Videó:

http://videa.hu/videok/jarmuvek/senna-film-elozetes-auto-ayrton-f1-DIvdm26VSKEbg8jO

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Itt az Ayrton Senna-dokumentumfilm előzetese

Érdekes módon a Senna című dokumentumfilm japán premierje megelőzte a brazil bemutatót, mi pedig csak irigykedhetünk, hiszen itthon valószínűleg csak jövő nyáron láthatjuk Asif Kapadia alkotását.
Október nyolcadikán már bemutatták Japánban az Ayrton Senna, autóversenyző életéről készítet dokumentumfilmet, mely egy hetet el is töltött a legnézettebb 20 film között, azonban úgy tűnik a kasszasiker elmarad a szigetországban, ugyanis a második héten már nem volt a legsikeresebb alkotások között.



Az angol Asif Kapadia (A harcos) Senna című dokumentumfilmjét világszerte a tervek szerint jövőre mutatják be, s a Forma-1 szeretné a premiereket összekötni az adott országokban megrendezésre kerülő Forma-1-es futamokkal is. Ha ez megvalósult, akkor Magyarországon július 31-én kell a jegypénztárakhoz járulnunk.

A filmet egyébként az 1994-ben, az imolai San Marinói-nagydíjon elhunyt Senna, családi videóiból és egyéb archív anyagokból készítették el. A filmben többek között megszólal Alain Prost, Nelson Piquet, Nigel Mansell, Ron Dennis és Frank Williams is.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...