Jump to content
PirateClub.hu

Óriásgilisztákat találtak Idahóban


hankock
 Share

Recommended Posts

A University of Idaho egyetem kutatói kihaltnak hitt óriásgiliszta, a Driloleirus americanus két példányát találták meg Palouse-ban, Idaho és Washington állam határán, az USA északnyugati részén, a kanadai határ közelében.

 

1437319_a44a2bf15687103031f49149e4bb91ee_wm.jpg

 

Az egy méter hosszúra is megnövő kukacokat évszázadokig mesebeli lénynek hitték a tudósok, aztán amikor 1897-ben hivatalosan is felfedezték, kiderült, hogy szinte minden igaz volt a mondákból: a meghökkentő méret, a fehér szín, a lilioméra emlékeztető virágillat, amit a giliszta áraszt magából (erre utal a latin neve is, ami liliomkukacot jelent), és az, hogy ha veszélyben érzi magát, leköpi a támadóját.

 

Az állat populációja a XX. század második felében nagyon megfogyatkozott, és a nyolcvanas évek óta kihaltnak is hitték, miután előtte 30 éven át mindössze négy példányt láttak belőle. A most megtalált két kukac jóval kisebb, mint amiket annak idején feljegyeztek, mindössze 30-35 centisek. Elképzelhető, hogy több is él belőlük Idahóban, de nagyon nehéz a nyomukra bukkanni, mivel a föld alatt ötméteres mélységig húzódó járatokban élnek. A kutatók most a giliszta veszélyeztetett fajjá nyilvánításáért lobbiznak.

 

mti

Link to comment
Share on other sites

Fenét, ilyet kell akasztani a középső visszapillnató tükörre, illatosítónak.Képzeld el, randi után, mondjuk az ember felvinné magához a lányt, kinyitja neki a kocsiajtót, stb stb... lány:-Hú, de jó ez a virágillat... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!SEGÍTSÉG!!!!! :D :D :D

Az amúgy jó ötlet, hogy védetté nyilvánítanák.Meg aztán marha nagy idegenforgalmi értéke lehetbne, főleg mert illatos, meg nagy, meg bizarr, meg ritka. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...