Jump to content
PirateClub.hu

Iszonyat! Mindenütt fekete lyukak vannak!


bikas
 Share

Recommended Posts

A mindenség tele van fekete lyukakkal, és ezt csak most kezdik megfigyelésekkel is igazolni a csillagászok, ráadásul számos fekete lyuk "páros táncot jár".

 

2iht4xu.jpg

Két kis galaxis összeolvadása eggyé

 

Nemrég harminchárom pár fekete lyukat észleltek a csillagászok a Hubble űrteleszkóp és más földi távcsövek segítségével. Arról van szó, hogy a galaxisok gyakran összeütköznek és egybeolvadnak, s mivel szinte minden galaxis közepén fekete lyuk van, összeütközéskor ezek a fekete lyukak - metaforikusan szólva - páros táncot járnak a végső összeolvadásig.

 

A kutatók azt mondják, hogy a mindenség tele van ilyen táncoló fekete lyukakkal, de ez idáig még csak keveset sikerült megfigyelni. A tejútrendszer közepén is egy fekete lyuk "tátong", és a legközelebbi galaxis, az Androméda köd közepe is egy fekete lyuk, s a két galaxis óvatos becslések szerint hárommillió év múlva fog összeütközni. Mivel a mi naprendszerünk a Tejút szélén található, a két fekete lyuk táncát úgyszólván oldalpáholyból figyelhetik majd a jövendő emberek, ha lesznek egyáltalán még emberek akkor.

 

 

STOP/Daily Mail

Link to comment
Share on other sites

Most a natgeo-n éjjel nappal ezt nyomatják ,én érdeklődéssel figyelem a műsorokat erről a témáról.Ha ennyi fekete lyuk van , akkor csak reménykedhetünk hogy nem keveredik egy ilyen dög a közelünkbe, habár mint óriáscsillag maradványok , nem hiszem hogy csak úgy a semmibe céltalanul száguldoznának. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...