Jump to content
PirateClub.hu

A magasabb emberek több pénzt keresnek?!


T.Sz.v2
 Share

Recommended Posts

Amit egy svéd tanulmányra hivatkozva korábban már megírtunk, most ausztrál kutatók is megerősítették: a magasabb emberek több fizetést kapnak. Az Economic Recordban nemrég megjelent felmérés szerint a magasabb termetűekről általában azt feltételezik, hogy intelligensebbek és befolyásosabbak. „Egy 183 centiméter magas férfi évente átlagosan 950 dollárral keres többet, mint egy 178 centiméteres” – közölte Andrew Leigh, az ausztrál National University közgazdásza, a tanulmány társszerzője. „Pedig nem kedvesebbek, és nem is csinosabbak, mint a többiek. Semmivel sem jobbak, csak éppen a társadalom von köréjük glóriát” – tette hozzá Arianne Cohen, a tanulmány másik szerzője.

 

Hasonló eredményt jeleztek amerikai és angliai felmérések is. A magasság fontosabb tényező a bevételeknél, mint a munkavállaló neme, ráadásul a korral nem csökken a testmagasság jelentősége – írja a Yahoo!News. Egy harmincéves pályafutást vizsgálva a magas emberek kereseti előnye százezrekre rúghat. A tanulmányokból kiderül, hogy a magasság önbizalmat ad, és sikerre viheti az embert: mások jobban respektálják, még ha természetesen vannak is kivételek. A magasakat gyakran választják vezetőnek, már gyerekkorukban vezető szerephez juthatnak, mert a többi gyerek úgy tekint rájuk, mint egy náluk idősebbre.

 

Az amerikai férfiak jelenlegi átlagmagassága 175 centiméter, a nőké 162 centiméter. Száz év távlatában az Egyesült Államoknak nem volt átlagmagasság alatti elnöke; az utolsó, aki 170 centiméteres magasságával az utóbbiak közé tartozott, a 25. elnök (1897-1901), William McKinley volt, akit a sajtó „kisfiúnak” csúfolt. „Amikor az ember a vadonban élt, ugyancsak a magas társaikat választották vezetőnek, mert úgy gondolták, hogy azok jobban meg tudják védeni őket. És bár ez évezredekkel ezelőtt történt, pszichológusok szerint az ősi minta a mai felfogásunkban is működik még” – magyarázta Timothy Judge, a Floridai Egyetem professzora, aki az amerikai és angliai kutatásokat irányította.

 

Link to comment
Share on other sites

Agy térfogat.. Haha, tényleg nem vagy tudós. Semmivel sem hülyébb egy kisebb agy térfogattal rendelkező személy egy nálánál nagyobb agy térfogattal rendelkező személynél, ha kitudja használni saját adottságait. Az agy mérete az embereknél tényleg nem számít.

Link to comment
Share on other sites

am sztem nem biztos h egy kisebb agytérfogatú ember jobb mint mondjuk egy 2x akkora térfogatú! bár biológiából teljesen h****e vagyok szval ezt nem tudom de oan józan paraszti ésszel kb!

 

Akkor egy légy lehet okosabb egy tudós fizikusnál?

 

Azért azt az adottságot én is leírtam szval én nem arra írtam az agy térfogatát hanem arra h aki magas annak nagyobb lehet aki kicsi annak kisebb de az adottságot én is leírtam!

 

ezt írtam:

pl.: ha vki nem ért a festéshez de 231 cm viszont a másik úgy fest mintha fényképező lenne de ő csak 165 cm akkor sztem nem a nagyot veszik fel hanem a hozzá értőt!
Link to comment
Share on other sites

ez szerintem hülyeség, ott van pl. a rengeteg alacsony színész, mint pl. tom cruise, danny de vito vagy mondjuk sylvester stallone, ezek közül egyik sincs 180 fölött, meg még rengeteg alacsony gazdag van, pl. közeli ismerős, keresztapám is. szóval ez nincs a magassághoz kötve szerintem...meg gazdag leszek én is, hiába vagyok 172 cm. szóval.. :D:lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...