Belami18 Posted Április 9, 2009 Share Posted Április 9, 2009 A sportitalokban lévő citromsav károsíthatja a fogakat - ismertették kutatásuk eredményét amerikai kutatók egy Miamiban megrendezett fogászati konferencián. A New York-i Egyetem kutatói borjak fogait kettévágták, és beletették 75-90 percre a fogak egyik felét sportitalba, a másikat vízbe. Megállapították, hogy a citromsav eróziót okozott a fogakon. A sportitalban áztatott fogrészeken több tucat apró lyuk jelent meg, míg a vízben fürdő fogdaraboknak semmi baja nem lett. "Az ivás utáni azonnali fogmosás tovább bonyolítja a problémát, mert az ital savtartalma lágyítja a fogzománcot, ezáltal érzékennyé teszi a fogkrémes dörzsölésre" - mondta Mark Wolff, a kutatás vezetője. A Brit Üdítőital Egyesület szóvivője más állásponton van: "A tanulmány nem a való életet ismétli meg, mert a fogakat a szájon kívül tanulmányozták. Az Ohiói Állami Egyetemen lefolytatott, valós életet szimuláló, eddigi legkomolyabb tanulmány nem talált kapcsolatot a sportitalok fogyasztása és a fogerózió között". Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Április 10, 2009 Share Posted Április 10, 2009 Ahogy a Pepsi és Coca és a többi Cola is! Na meg a csontokat is "törékenyebbé" teszi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Belami18 Posted Április 10, 2009 Author Share Posted Április 10, 2009 Persze a cola az kiveszi a kálciumot a csontokból, és állítólag a Colát még vizkőoldásra is remekül lehet használni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szergej77 Posted Április 17, 2009 Share Posted Április 17, 2009 Amúgy szinte minden cukros lötty rontja a fogakat , szóval ... azért ne menjünk át cola topicba Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vulpin Posted Április 18, 2009 Share Posted Április 18, 2009 Hosszú szívószállat kell használni,csak úgy nem érzed az ízeket és az a lényege az egésznek. :] Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kitchengetneck Posted Április 19, 2009 Share Posted Április 19, 2009 Én már leszoktam a Cocáról meg barátairól. Ha haverokkal vagyunk akkor Kobra energiaitalt iszok. Az finom. De nem kell úgy érteni h naponta megiszok 2 litert belőle Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BE3NC3 Posted Április 21, 2009 Share Posted Április 21, 2009 Mint powerrade meg getorade meg társai? amúgy a Kígyó nálam is bejön Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viktor007 Posted Április 24, 2009 Share Posted Április 24, 2009 Hosszútávon biztos rossz, mert az ember nem 75-90 percig tartja a szájában az italt. Amúgy miért nem kólába rakták? Mindenki tudja hogy a víztől nem lesz semmi baja. Józan paraszti ész. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sixpounder Posted Május 9, 2009 Share Posted Május 9, 2009 Mert manapság mi nem roncsolja a fogainkat ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Május 10, 2009 Share Posted Május 10, 2009 Ja ja, majd rájöttök ti is egyszer, hogy az olcsóbb a drágább mindig! Sosem éltem sportitalokkal, anélkül is tudtam teljesíteni mindig is. Energiaitalt is nagyon ritkán Burn-t pl kifejezetten szeretem, jót tudok tőle aludni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frosty88 Posted Május 22, 2009 Share Posted Május 22, 2009 Jól tudsz tőle aludni? Ez ismerős, haverom faterja szokott úgy zúzni, hogy lefekvés előtt iszik 1 kávét, mert az felpörgeti annyira, hogy el tud aludni. Anélkül nem megy neki . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Május 22, 2009 Share Posted Május 22, 2009 Igen Frosty88, rám jó hatással van, jó altató hatással az energiaital. Ez a kávés dolog egy munkatársamra szintén jellemző volt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hudi Posted Május 22, 2009 Share Posted Május 22, 2009 Minden innivaló rontja amiben van cukor. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts