Jump to content
PirateClub.hu

Guruló pókot fedeztek fel a Szaharában


naposcsibe
 Share

Recommended Posts

Különleges mozgású pókfajtára bukkant egy német tudós a Szaharában: az újonnan felfedezett ízeltlábú nem mászik, hanem gurul.

 

Eddig csak a délnyugat-afrikai Namíb-sivatagban találtak olyan pókot, amely lábait kerekekké alakítva le tud gurulni a homokdűnéken. A szaharai guruló póknak azonban sokkal erősebb a lábmunkája, és ennek köszönhetően gyorsabb gurulásra képes - mondta a berlini egyetem professzora, aki egy kutatóút során véletlenül fedezte fel az eddig ismeretlen pókfajtát.

 

A németországi Senckenberg Intézet egyik pókszakértőjének már sikerült besorolni a guruló pók egy hímnemű, konzervált példányát a Cebrennus nemzetségbe. Annak határozott kijelentéséhez azonban, hogy teljesen új pókfajt fedeztek fel a Szaharában, szükség lenne egy nőstény példány vizsgálatára is. Szerencsére a német professzor egy második példányra is szert tett Afrikában, azt viszont még egyelőre nem tudni, hogy nőstényről van -e szó.

 

forrás: MTI

Link to comment
Share on other sites

Ezt már régebben mutatták a National Geographicon és azért gurul így, mert ez az legjobb módja a menekülésre. Bocsi Csibe, hogy állandóan azt nyomatom, hogy ez már nem új ,de tényleg nem az.. itt a videó róla

 

Link to comment
Share on other sites

Elsőnek aszittem valami eszement tudós keresett valami hülyeséget :D Aztán elolvastam és akkormár jó ha tényleg véletlenül bukkant rá mert pénzt ölni abba azzal hogy keresnek valamit ami lehet hoyg nincs az már kicsit hülyeség lenne :P Na de a lénneg hogy felfedezte :)

Amúúúúgymeg ... Nem szeretem aa pókokat főleg ezta a kis csudajószágot :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...