Jump to content
PirateClub.hu

Teljes hosszúságú videókkal kísérletezik a YouTube


HULK15
 Share

Recommended Posts

Egyelőre ugyan csak tesztjelleggel, de állítólag engedélyezte a YouTube egyes, az oldalon jelenlévő cégeknek, hogy a hivatalos 10 perces keretnél hosszabb filmeket is feltegyenek - amelyek azonban 1GB-nál így sem lehetnek nagyobbak, viszont tartalmazhatnak hirdetéseket is. A dolog nem teljesen példa nélkül való: tavaly egy független film, valamint a The Tudors sorozat egy epizódja is felkerült az oldalra, promóciós céllal.

 

Vélhetőleg ez a kísérlet is egy újabb lépés a hirdetések útján történő további bevételtermelés irányába a YouTube és anyacége, a Google részéről. A videómegosztó oldalt mindeddig a rövidebb klipek uralták, ezekhez azonban csak ritkán kapcsolódtak jelentősebb hirdetések; a legtöbb cég leginkább csak az általánosabb hirdetésekért fizetett, vagy időnkénti, az egyes videók alsó sávjában ideiglenesen megjelenő reklámszalagokkal, esetleg a műsorukon belüli reklámmal kellett beérniük.

 

Az így befolyt pénzeket vélhetőleg arra is fordítják majd, hogy valami úton-módon javítsák a vezeték nélküli felhasználók élményét is, mivel egyelőre még számos mobiltelefon és egyéb hordozható készülék nem rendelkezik elég gyors kapcsolati sebességgel a hosszabb videók megbízható, valós idejű megtekintéséhez - maguk a teljes hosszú videók pedig esélyt nyújthatnak az olyan versenytársakkal szemben, mint például a Fox és az NBC Hulu-ja vagy a BBC iPlayer-je, amelyek már eleve is támogatták a hosszú filmeket. Egyelőre ugyan még nem hódítottak el jelentős terepet a YouTube-tól, de legalábbis ígéretes kezdeti sikerekkel büszkélkedhetnek.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...