Jump to content
PirateClub.hu

Mien messzire tudtok elmenni?


gebana
 Share

Recommended Posts

Érdekelne ki milyen messzire tud képzeletben sétálni. Úgy hogy látod magad hogy mész, és persze a környezetet. Végülis agyi vizuális térképre gondolok. :)

 

Én ahol faluban lakok, kb 4 kilométer hosszú, szélesben nemtoom, de az egészet be tudom járni és tudom mi merre van, kb. méter pontosan akár még a távot is. :D

 

ahol tanulok, kb 1,5 km a leghosszab táv amit fejben is tudok látni.

 

 

 

na tesék agyakat felkölteni és ha van akkor választ adni, thx. :)

Link to comment
Share on other sites

érdekes...

 

Én önmagamtól kikapcsolom a józan eszemet és úgy haladok, amíg meg nem érkezem.

Sokszor szokott lenni, hogy amikor elindulok az edzőterembe, csak akkor eszmélek föl mikor már ott vagyok,

-Úristen,de hamar telik az idő :P

 

De amikor teljesen belesüppedek a képzeletembe, az az amikor nagyon sok ideig futok.

Akkor is csak akkor veszem észre hol vagyok , ha már megálltam.

Link to comment
Share on other sites

kimegyek az ajtón ééééés.... :(:D

Viccelek.

 

Mondjuk menjünk el haveromhoz. :)

Körülbelül (nagyon körülbelül) 1 - 1,5 km re lakik tőlünk. az út könnyű. Szinte csak egyenesen kell menni.

Kilépek a kapun, becsukom vagy ahogy szoktam csak elengedem és hallom ahogy zörögve becsapódik mögöttem.balra fordulok és lemegyek az úton. Egy lejtős úton lakunk az állomás mellett. Miután lementem jobbra fordulok megyek 1-2 métert és azután megint jobbra. A peronon vagyok. Pont az utcánkkal merőlegesen. végigmegyek a peronon és közben gondolkozok. Mindig elgondolkozok valamin ha gyalog megyek valahová. Egyszer még olyan is történt hogy jöttem hazafelé de mikor benyitottam a kapun bevillant hogy nem emlékszem hogy jutottam haza. elgondolkoztam és a lábaim egyszerűen vittek ahova kellett. Haza.

A peron végénél vagyok. Előttem a sorompó és a kocsiátjáró. Hirtelen megállok. Egy BMW áthajott előttem. Körülnézek nem jön e még autó és teljesen nyugodtan átmegyek az úton. A jegypénztárhoz érek. Egy szépen megmunkált vas szerkezetű pad mellett megyek el. Elgondolkozok hogy fekete-fehérben jól mutatna egy fotón. Haladok tovább egyenesen. Jobbról zenét hallok. Éppen Edda szól a közelemben lévő kocsmából.

 

"Életem egyszerű, nem tudom hová jutok,

Egy biztos úton még ma elindulok.

Tévedésből túl korán elengedtek,

Úgy gondolták, sokáig melengettek."

 

Szeretem ezt a dalt. :) Legszívesebben maradnék és végighallgatnám. Rálépek egy aszfalt útra, az edda egyre halkabban szól.

Célpont voltam, rám számoltak,

Acél ajtók rám csukódtak.

A napok hosszú sora megzavart,........

Házak mellett megyek el. Kis szerény házak ezek, nem azok a kifejezetten szép házak de elmennek. Régies kinézetükkel igazán hangulatosak.

A házak mellett elhaladva egy Óvodához érek. Egy fákkal szegélyezett földúton gyalogolok. A gyerekek játszanak az Óvoda udvarán. Nagy a zsivaj. elhagytam az Óvodát és a fák is kezdenek eltünedezni. Tőlem jobbra egy Általános Iskola van. Ide jártam régen én is. Elgondolkozok hogy milyen rossz voltam mindig. :) vajon mi lehet a tanárokkal akik régen engem tanítottak? (próbáltak tanítani. :) ) Rég nem láttam őket.

még mindig földút de már lejtős és néhány méteren még az is marad. Nem az a tipikus földút. Itt sok kő áll ki a földből inkább félig "kőútnak" is nevezhetném. Balra tőlem a vasúti sínek jobbra pedig lakóházak vannak. Lakik itt egy öregember. Nagyon dadog. Mindig eszembe jut mikor erre járok. Van két agárkutyája. Direkt ilyen vékonyak ezek a kutyák? Az egy dolog hogy versenykutyának születtek és vékonynak kell lenniük de hogy ennyire!?

A köves földút igen hosszú. Lehet vagy 2-300 méter de talán több is. Nem vagyok jó abban hogy saccperre megmondjam mi mekkora vagy milyen hosszú.

Itt végig házak vannak és a másik oldalon a vonatsín. Néha néha elrobog egy vonat de kocsik nagyritkán járnak erre. most épp jön egy velem szemben. Elporzik mellettem én pedig megyek tovább míg a köves földút végére nem érek. végre egy kis aszfalt. Nem porzik és nem állnak ki belőle hegyes kövek. :)

Lemegyek a lejtőn amíg a vasúti hídhoz nem érek. Itt mindig rengeteg víz megáll ha sokat esik az eső. Elhaladok a túlem balra lévő vasúti híd mellett. Belül tele van Graffitizve. Már ha a "Szeretlek Julis" felirat Graffitinek számít. :)

Balra még mindig vasúti sín de jobbra egy kisebb rét található. Ide szoktak lejárni focizni a közelben lakó gyerekek. Most senki sincs itt. Gondolom a hideg miatt. elvileg már tavasz van mégis majd meg fagy az ember. :)

Megyek még pár métert egy lejtős részen de mostmár fölfelé. (ez megmagyarázza miért áll meg a víz ott a vasúti hídnál. :) ) Lefordulok jobbra a Bem térre. Néhány ház található csak itt és a tér jobb oldalán az utolsó előtti a haveroméké.

 

Benyitok a kapun és megpróbálom visszaszorítani a kutyájukat hogy ne menjen be a lakásba. :)

 

Remélem így gondoltad ezt a végigjártást. Előtte azért jól meg kellett dolgoztatnom az agyam hogy ténylegesen végig tudjam járni az egész utat pontosan. :)

Link to comment
Share on other sites

érdekes...

 

Én önmagamtól kikapcsolom a józan eszemet és úgy haladok, amíg meg nem érkezem.

 

De amikor teljesen belesüppedek a képzeletembe, az az amikor nagyon sok ideig futok.

Akkor is csak akkor veszem észre hol vagyok , ha már megálltam.

 

Hát ez velem általában kocsmajárások után fordul elő :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...