Kronos Posted Február 26, 2007 Share Posted Február 26, 2007 Szóval összekötöm a TV t a géppel (JÓL) És a gépen nemtom beállítani a TV t ,nem érzékeli Viszont a TV n hogyha bekapcsolom gépet vagy rákattintok video kártya illesztőjére akkor behullámzik Szerintetek mi a gond és mi a megoldás ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProZsolt Posted Február 26, 2007 Share Posted Február 26, 2007 Megpróbálok segíteni, de kérdeznék előtte párat. Milyen videókártya? Min keresztül csatlakoztatod a tévéhez? Milyen illesztőprogramot használsz? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronos Posted Február 26, 2007 Author Share Posted Február 26, 2007 GeForce 7600GT S-videó kábel A legujabb Nividia Driver Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenny2 Posted Február 26, 2007 Share Posted Február 26, 2007 A beállításoknál van olyan hogy Force Detect. Ez a TV-t keresi meg ha nem találta magától! Nekem is csak azzal megy! Pontosan már nemtom hol van mert már rég állítottam be, és már Ati karim van... De szerintem a TV beállításoknál keress ilyet! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Memnon Posted Február 27, 2007 Share Posted Február 27, 2007 RCA-val próbáld meg, nem S-videoval. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenny2 Posted Február 27, 2007 Share Posted Február 27, 2007 Megnéztem és az Tulajdonságoknál az nVidia menüben a Tools-nál van a Force Detect TV! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blasi Posted Március 8, 2007 Share Posted Március 8, 2007 Így van ahogy mondták ! Vagy RCA kábel és ha ugy sem, akkor Force Detect TV ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
susi99 Posted Április 20, 2007 Share Posted Április 20, 2007 Szóval összekötöm a TV t a géppel (JÓL) És a gépen nemtom beállítani a TV t ,nem érzékeli Viszont a TV n hogyha bekapcsolom gépet vagy rákattintok video kártya illesztőjére akkor behullámzik Szerintetek mi a gond és mi a megoldás ? Elvileg össze dugod a tv-vel a gépet és újra inditod . Akkor fogja látni a Tv-t Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
homa Posted Április 20, 2007 Share Posted Április 20, 2007 vagy a driverben lehet,hogy van olyan,hogy tv érzékelés kényszerítése(angolul force tv nemtommi...) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
warass Posted Május 3, 2007 Share Posted Május 3, 2007 Nekem is ugyanez a prolbémám csak 7600 GS-el! RCA kábellel, defaulton ugye hdtv, de hiába állítom manuálisan is crt-re ua a problem mint Kronosnál... Ha kvi tud megoldást légyszi segítsen! Előre is kösz! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schorpyon Posted Június 12, 2007 Share Posted Június 12, 2007 bedugod a seggébe mind a kettőnek és újraindítod. a tv-t átnyomod av-ra és a driverben keress olyat ahol át lehet állítani hogy melyik legyen az elsődleges és melyik a másodlagos (ne abban amit a windows kiad hanem a driverban) és elvileg jó lesz jah és s-videoval kösd össze Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrT2 Posted Július 7, 2007 Share Posted Július 7, 2007 Hát én azt mondom, hogy PC-t egyáltalán nem érdemes összekötni TV-vel, mert nagyon rossz a TV képminősége a monnitoréhoz képest. Persze ha az embernek lenne HDTV-je, akkor más lenne a helyzet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
homa Posted Július 8, 2007 Share Posted Július 8, 2007 MrT2!sima tvn lehet,hogy rosz(én is csak azon próbáltam),de például egy lcd tvn már élvezetesebb játszani... esetleg egy plazma tvn,bár azoknak kisebb a felbontásuk,mint az lcdknek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pörköltszaft Posted Július 21, 2007 Share Posted Július 21, 2007 MrT2 sztem Te még nem néztél filmet jó képcsöves TV-n (nem kínai 55cm-esre gonolok)... Persze netezésre, olvasásra hulladék, de hát sztem nem is ezért akarják összekötni. Nekem is össze van kötve, és hát mit ne mondjak jobb egy filmet megnézni az ágyból egy 80 valahány centis TV-n, mint a székben ülve egy 15"-ös monitoron... Amúgy: Force TV Detection, gépet nem kell ujraindítani, engedélyezed a másodlagos kijelzőt,jelformátum PAL -B vagy -G legyen, S-Video kábellel természetesen csak akkor tudod összekötni ha a TV-n van ilyen bemenet, vagy ha van egy SCART átalakítód(ez amúgy hasznos szerkezet, kompozitot is át tud alakítani), ilyenkor a gépet az átalakítóba azt meg a TV scart csatijába be, átkapcsolod AV-ra (jobb tévéken ebből is több van). AZ ANTENNA CSATLAKOZÓBA még véletlenül se dugjatok semmit ami a gépból jön (nem poén láttam már olyat aki igy akarta csinálni). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokuka Posted Augusztus 1, 2007 Share Posted Augusztus 1, 2007 Segitsetek lécci!!! Filmet szeretnénk nézni (egy csajszval, sürgös lenne) a tv-n, de bármilyen videot inditok - dvd,divx - csak fekete a lejátszó ablaka... Gef 7600 gs, svideo kábel, clone modban, pal-b re állitva de semmi kép.. Az xp asztal látszik... pl a youtube-os videok látszanak firefoxbol.... nem értem Driver:6.14.10.9424 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
homa Posted Augusztus 2, 2007 Share Posted Augusztus 2, 2007 töltsd le az mplayert http://www.mplayerhq.hu/design7/dload-hu.html ehhez nem kell semmi kodek,mert azért csak a sötét képet látod,mert nincsen a videóhoz való kodek.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandoki Posted Augusztus 24, 2007 Share Posted Augusztus 24, 2007 Én vlc-vel játszok le mindent mert nem kell neki kodek. A videókártyát clone módba kell állítani utána a felbontással lehet variálni egy kicsit. Nem túl bonyolult. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Augusztus 24, 2007 Share Posted Augusztus 24, 2007 állítsd a frissítést 50Hz-re..., ha a monitoron ment a film, akkor ezen is fog..., legalább is 9600Pro/X800XT-vel így voltállítsd a frissítést 50Hz-re..., ha a monitoron ment a film, akkor ezen is fog..., legalább is 9600Pro/X800XT-vel így volt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomi14 Posted Január 30, 2008 Share Posted Január 30, 2008 De ha valakinek HDTV-je van, akkor ahoz kell egy jó videókari is, mert pl az én ATI-m nem nagyon akar éles képet adni az LCD-n. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolfrang1990 Posted Augusztus 10, 2008 Share Posted Augusztus 10, 2008 Helosztok volna egy GV-NX86T256H-ZL vidkarim minden megvan hozzá (ami a dobozba volt) és volna egy Samsung Hitron plusz http://kep.ivpicture.hu/10778.jpg 6éves tvm(scart csati müxik).Szoval nemtudom összekötni ami adtak hozzá átalakitot összedügom a géppel belenyomom a scartcsatit a tvbe az rcat http://images.asia.ru/img/alibaba/photo/51744922/RCA_Audio_Video_AV_Cable_to_Scart.jpg meg az átalakitoba amit kaptam.nos szoval ennyi.Nemjelenik meg a kép a tvn.Mi lehet a gond?Hardwer netán softver?Ha valaki tud erre választ szoljon.Thx. Szerk: Ez tök jo sikerült ráerőszakolni a gépre hogy ismerje fel hogy van tvm is.De aztán jőtt a nemtúl vonz dolgok tömgelege.Lefagyott a gép,beindult az üdvözlöképernyő elött meg megállt a kép és nemfagyott le.Hát ez naon király aszem hardwer hibám van.TÖK jo XD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
cscscs Posted Augusztus 16, 2008 Share Posted Augusztus 16, 2008 Hali! Nekem olyan problémám lenne h rákötötöttem a gépet a tvre és csak fekete fehér kép van a kari egy 8600GTS, a gépet S-video/RCA átalakítóval kötöttem rá tvre. Az lehet a probléma hogy 4tűs az Svideo csatlakozó? Válaszokat előre is köszi:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Augusztus 16, 2008 Share Posted Augusztus 16, 2008 Szia cscscs ! Nekem még sose volt gondom asztali gép és TV összekötéssel, viszont LapTop - TV összekötéssel igen. Ott én is 4 érintkezős S-video kábellel próbálkoztam sikertelenül. A megoldás az volt, hogy a Media Markt-ban vettem egy olyan kábelt, aminek az egyik vége /TV oldal/ Scart /rajta egy kis kapcsoló In vagy Out, legyen In-be/ , a másik vége ketté ágazik, egyik vége 4 érintkezős S-video, másik vége két RCA a hangnak, amire csatlakozik egy átalakító modul 3,5-edes Jack-re /már nem emlékszem, de szerintem a csomagban volt az átalakító/ . Ezek után nekem is fekete-fehér képem volt a TV-én. A megoldás az volt, hogy kondival át kellett kötni két érintkezőt, és lett színes kép. Egyszerűen nálad is szerintem át kellene kondizni /kb. 10 NanoFarád/ két ágat az S-video erek közül, vagy lehet drága pénzért venni /ha jól emlékszem, akkor kb. 3-4 ezer Ft-ért/ olyan kábelt, amivel nem kell csinálni semmit, csak bedugni és használni. Esetleg keress egy TV műszerészt vagy más hasonló szakembert, aki megcsinálja neked. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alarine Posted Augusztus 16, 2008 Share Posted Augusztus 16, 2008 Hali! Nekem olyan problémám lenne h rákötötöttem a gépet a tvre és csak fekete fehér kép van a kari egy 8600GTS, a gépet S-video/RCA átalakítóval kötöttem rá tvre. Az lehet a probléma hogy 4tűs az Svideo csatlakozó? Válaszokat előre is köszi:D Figyi mondok egy egyszerűbb verziót! Sima rca kábellel kösd össze max ha a tv-n nincs rca csatlakozó, akkor veszel egy scart átalakítót. A képminőség elfogadható, nem rossz, nekem is így van összekötve évek óta. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
cscscs Posted Augusztus 17, 2008 Share Posted Augusztus 17, 2008 Szia cscscs ! Nekem még sose volt gondom asztali gép és TV összekötéssel, viszont LapTop - TV összekötéssel igen. Ott én is 4 érintkezős S-video kábellel próbálkoztam sikertelenül. A megoldás az volt, hogy a Media Markt-ban vettem egy olyan kábelt, aminek az egyik vége /TV oldal/ Scart /rajta egy kis kapcsoló In vagy Out, legyen In-be/ , a másik vége ketté ágazik, egyik vége 4 érintkezős S-video, másik vége két RCA a hangnak, amire csatlakozik egy átalakító modul 3,5-edes Jack-re /már nem emlékszem, de szerintem a csomagban volt az átalakító/ . Ezek után nekem is fekete-fehér képem volt a TV-én. A megoldás az volt, hogy kondival át kellett kötni két érintkezőt, és lett színes kép. Egyszerűen nálad is szerintem át kellene kondizni /kb. 10 NanoFarád/ két ágat az S-video erek közül, vagy lehet drága pénzért venni /ha jól emlékszem, akkor kb. 3-4 ezer Ft-ért/ olyan kábelt, amivel nem kell csinálni semmit, csak bedugni és használni. Esetleg keress egy TV műszerészt vagy más hasonló szakembert, aki megcsinálja neked. Üdv.: Dadus Jaja egy 670 mikroF-os kondi megtette a szolgálatot:DD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts