Jump to content
PirateClub.hu

Alarine

Veterán
  • Pontszám

    110
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: Alarine

  1. Alarine

    Sony Ericsson W595

    Na nekem ilyen telefonom van. Nagy hibája, hogy szoftverhibás. Szériás. Egyébként kurva sokat tud a kis teló. Mozgásérzékelős és hiába, hogy nem af-es a kamerája szép képet csinál.
  2. Alarine

    Budapesten vagy vidéken élsz?

    Egertől nem messze Kálon- szval vidék
  3. A dinoszauruszok közül sokan melegvérűek lehettek, akárcsak a madarak vagy az emlősök, ez magyarázhatja, hogy miként uralhatták bolygónkat több mint 160 millió éven keresztül - állítják amerikai kutatók. Mivel a dinoszauruszok a gyíkokra hasonlítanak, a tudósok évtizedeken keresztül adottnak vélték, hogy akácsak a hüllők, hidegvérűek lehettek, és belső hőmérsékletük a környezet melegedésével vagy lehűlésével együtt változott. A madarak, amelyeket a dinoszauruszok kései leszármazottainak tartanak, ugyanakkor melegvérűek. Ebből kiindulva a St. Louis-i Washington Egyetem kutatói elgondolkodtak azon, hogy nem lehettek-e melegvérűek a dinoszauruszok is - olvasható a LiveScience című tudományos hírportálon. Amennyiben a dinoszauruszok melegvérűek voltak, valóságos atléták lehettek, és képesek voltak olyan régiókat - hegyeket, sarkvidéket benépesíteni, ahol az alacsony hőmérséklet miatt a hidegvérű állatok elpusztultak volna. Ám mindennek ára van, a melegvérűségnek is, hiszen ebben az esetben a dinoszauruszoknak több élelemre volt szükségük, mint a hidegvérű állatoknak, Hogy kiderítsék melegvérűek vagy hidegvérűek voltak-e a dinoszauruszok, a kutatók megkísérelték megállapítani mennyi energiát használták fel. Amennyiben a járás vagy a futás több energiát igényel, mint amennyit egy hidegvérű állat szervezete képes biztosítani, a dinoszauruszok vélhetően melegvérűek voltak. Korábban a kutatók a mozgáshoz szükséges energiamennyiséget a végtagok hosszának alapján próbálták kiszámítani. Kiegészítésként meghatározták, hogy a dinoszauruszoknak mekkora izomtömeget kellett a aktiválni a mozgáshoz. A St. Louis-i Washington Egyetem kutatói mindkét számítási módszert alkalmaztak 13 dinoszauruszfaj esetében, s az eredmények arra engednek következtetni, hogy közülük legalább öt melegvérű volt. A mozgáshoz és futáshoz ugyanis oly sok energiára volt szükségük, amelyet képtelen lett volna egy hidegvérű állat szervezete előállítani. Érdekes módon, amikor minden egyes dinoszaurusszal kapcsolatos eredményeket az evolúciós családfába illesztették be, a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy már a legkorábbi fajok is nagy valószínűséggel melegvérűek lehettek. Ez lehetett a záloga evolúciós sikerüknek, annak, hogy több mint 160 millió éven át uralták a Földet. "Kutatásaim során azt vizsgáltam, hogy a végtagok anatómiájában meglévő különbségekből miként vezethető le a mozgáshoz és futáshoz szükséges differenciált energiamennyiség. Ahogy jobban megismerjük ezeket az alapvető összefüggéseket, csupán a csontvázak tanulmányozásával egyre több és több adatot gyűjtünk a kihalt fajok élettanáról. Egyre jobban megismerjük, hogy miként éltek, vagyis nem kell beérnünk azzal, hogy tudjuk, hogyan is néztek ki" - hangsúlyozta Herman Pontzer, a Washington Egyetem kutatója, aki tanulmányát az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia folyóiratában, a PNAS (Proceedings of the National Academy of Science) legújabb számában publikálta.
  4. A kérdés adott, hátha egy két felhasználó még látta is egymást....
  5. Alarine

    Távkapcsolatok

    Én egy kicsit ellentmondanék az előttem szólókkal. Ha szeretitek egymást semmi akadálya annak, hogy távkapcsolatban éljetek. Volt ilyen kapcsolatom csak nekünk 289 km volt a táv Egy próbát megér sztem.
  6. Nesze Pityu! Azért szavaztam, hogy lásd, hogy valaki megnézte a topicod:D:D
  7. Alarine

    Ki mennyire várja az Ünnepeket?

    Én gyűlölöm az őszt!!!!! Mindenki mondogatja, hogy milyen szép milyen jó milyen sokszinű az ősz meghogy milyen szépek a fák levelei... legszivesebben szembeköpném.! Milyen szép dolog hogy heteken kerszetül esik az eső, hogyne nagyon szép dolog hogy elsüllyedsz a sárban. Amúgy a karácsony a legkedveltebb ünnepem, de elég lenne ha november lenne vagyis november közepe... Készülődés az év utolsó két ünnepére. Ez olyan meghitt.
  8. Alarine

    Emos villanykörte:)

    Már kiégett:))))
  9. SZiasztok! Ma szerelem a villanyunkat, és elolvastam a szép villanykörte adatait és meglepő dologra leltem. De inkább feltöltöm képformában. Üdv
  10. Alarine

    Óvatosan a szexchat-tel :)

    Ez elég morbid és abszurd. Szerintem nem nagyon lehet ez igaz, figyimár chat mindenki azt ír be amit és ahogy akar. Annyit lehet hazudni amenniyt akarsz. Ezt hülyeségnek tartom. Szerintem.
  11. Alarine

    TESCO vagy LIDL

    A LIDL-re szavasztam, de ugyanúgy járok a Tesco-ba is, de valahogy a LIDL-ben jobb minőségű és olcsóbb termékek vannak. De ez az én egyéni véleményem.
  12. Alarine

    Mióta van internetetek?

    2006 októberében de azóta csak a gond van vele, most fog letelni a hűségidő és váltok...
  13. Figyi mondok egy egyszerűbb verziót! Sima rca kábellel kösd össze max ha a tv-n nincs rca csatlakozó, akkor veszel egy scart átalakítót. A képminőség elfogadható, nem rossz, nekem is így van összekötve évek óta.
  14. Alarine

    Taxi 4

    Hát nem tudom mit mondjak, én láttam mind a 4 részt, és tettszik összetéve az öszes. Mindegyikbe van valami jó dolog. Egyébként a Taxi 1-nek a forgatókönyvét mindössze 30 nap alatt írták meg, talán azért is lett ilyen jó! A 4-ben azért szerepel szerintem kevés Taxis jelenet, mert Samy Nacerit akkoriban kaphatták el a narkózása végett. Egyébként nekem a 406-os sokkal jobban tettszett, mint a 407-es . Formásabb volt!
  15. Alarine

    Mennyi a net havidíjatok?

    7195,- Dunaweb 1MB nagyon drága és minőségtelen!!!!!
  16. Alarine

    Ki milyen cigit szív?!

    Én mikor iszom akkor gyújtok rá( mostanában kissé sűrűn:D) de am kb havonta egyszer kétszer többször nem akkoris kék -szofit-
  17. Alarine

    Mikor szeretkeztél utoljára?

    Szombaton, de remélem, hogy ma is mert jön bnőm
  18. Alarine

    Kinek milyen hangfala van?

    hali van két hifi 2*140W KENWOOD 2*110W KENWOOD, akkor egy végfokom, 2*300W-al. Az összesen pont 1000W
  19. Alarine

    Kikapcsolod éjszakára a mobilod?

    Csak akkor ha tudom, hogy a főnököm beakar hívni túlórába Egyébként nem. Max lenémítom.
  20. Alarine

    Mi a kedvenc autód?

    Peugeot 306/406 sedan!!!! :-D
  21. Alarine

    Ti hogyan védekeztek?

    Én óvszerrel védekezem. Csak akkor veszem le ha pisilek vagy ha nővel vagyok!
  22. Alarine

    Milyen szinű a szemed?

    Kékeszöld szinű nekem
  23. Alarine

    Véges az emberiség

    Zsomboy! Teljes mértékben igazad van, rengeteg hülyeségre dobálnak ki pénzt Kutatás néven. Nem az a lényeg, hogy mi lessz ezer meg kitudja hány millió év múlva, hanem az a lényeg, hogy mi van most. Háború, éhínség, és lassan világválság az olaj, és egyéb megújuló erőforrások végett. Ha így halad a világ 50 évnél nem kell továbbra tervezni. Ez az én véleményem. Kicsit kevesebbet kellene ezekre a hülyeségekre költeni és sokkal többet kellene foglalkozni, a jelen helyzettel!
  24. Alarine

    Találd ki, mi van a képen!

    LCD vagy plasma képernyő
  25. Alarine

    Véges az emberiség

    Az értékelés szerint a grönlandi felmelegedés a szigetet borító belföldi jégtakaró jelentős részének elolvadását okozza majd, amely hozzájárul a világtenger vízszintjének emelkedéséhez. Hosszú távon a grönlandi jégmezők elegendő olvadékvizet tartalmaznak ahhoz, hogy a tengerek szintje akár 7 méterrel is megemelkedjen. Forrás: http://2000magyar.mindenkinet.hu/tudomany/fold/20041123eszakisarkvidek.html?pIdx=1 Részben igaz amit te mondassz, de az csak a Grönlandi felmérések eredménye. A National Geographic Cahnnel-en majd júli 21-én lesz az ismétlése (MIndennapi Tudomány) annak a dokumentumfilmnek ahol elmesélték, hogy mostmád nem csak Északon, de Délen is olvad a jég és annak együttes értéke a 60egynehány méter. Tilos a direkt link! bagi
×
×
  • Create New...