Jump to content
PirateClub.hu

Olasz Foci


akft
 Share

Recommended Posts

Sampdoria: Koman Vladimirék 15 gólos győzelme a nyitányon

 

Koman Vladimir együttese, az UC Sampdoria szombat késő délután 15 gólos győzelemmel kezdte a 2007/08-as szezont Moenában a Monti Pallidi elleni barátságos mérkőzésen. A magyar középpályás a második félidőben vette kia részét a kiütéses sikerből.

A Trento tartománybeli 2600 fős kisvárosban rendezett mérkőzésen a nagy meleg dacára Walter Mazzarri tanítványai tizenötször is megadásra késztették a kiscsapatot. A betegségéből felépülő ex-Palermo játékos Caracciolo és a Bolognától érkező Bellucci főszereplő volt a mérkőzésen.

 

Koman Vladimir a második félidőben kapott játéklehetőséget, Caracciolo mögött, fantasista szerepkörben számított rá Novellino mester.

 

Gastaldello, Delvecchio és Bonazzoli viszont sérülés miatt kihagyta a találkozót. Bellucihoz hasonlóan Kalu is triplázott, Ziegler kétszer volt eredményes. Franceschini, Foti, Maggio, Volpi és Palombo szerezték a további gólokat.

 

-----------------------------------------------------------

JUVE FANPORTAL: http://juventushungary.atw.hu/

-------------------------------------------------------------

Link to comment
Share on other sites

Francesco Totti döntése végleges: búcsúzik a válogatottól

 

Francesco Totti meghozta döntését, nem szerepel többé az olasz labdarúgó-válogatottban. Az AS Roma kiválósága így már nem lesz ott Budapesten sem. A világbajnok játékos úgy indokolt, az egészsége mindennél fontosabb.

Francesco Totti ezután már csak az AS Romában játszik, a válogatottnak hátat fordított

Francesco Totti ezután már csak az AS Romában játszik, a válogatottnak hátat fordított

 

A nap képei (2007. július 20.)

A nap képei (2007. július 20.)

fotó: Reuters

Francesco Totti a 2006-os világbajnokságon, a Franciaország elleni döntőben szerepelt utoljára az olasz labdarúgó-válogatottban. Marcello Lippi szövetségi kapitány kulcsszerepet szánt volna neki, ám az év tavaszán az egyik bajnokin súlyos sérülést szenvedett.

 

Bár a torna előtt valamennyire „összedrótozták”, Németországban tisztán látszott: messze van korábbi formájától. Igaz, a társakra nem lehetett panasz, hiszen a válogatott megnyerte a világbajnokságot.

 

Totti a vb után úgy nyilatkozott, hogy ideiglenesen visszavonul a válogatottságtól, a 2006-os évben már nem akar pályára lépni a nemzeti tizenegyben.

 

Roberto Donadoni, az új szövetségi kapitány mindenképpen szerette volna visszacsalogatni a játékost, úgy nézett ki, hogy a Magyarország elleni felkészülési mérkőzésre már ő is csatasorba áll…

 

Ebből azonban nem lesz semmi, ugyanis Francesco Totti ma sajtótájékoztatót tartott, ahol világossá tette: 58 mérkőzését nem követi folytatás…

 

Az AS Roma játékosa úgy indokolt, döntésének nem szakmai, hanem fizikális oka van. Nevezetesen, hogy már csak klubcsapatára szeretne koncentrálni, az egészsége ugyanis mindennél fontosabb.

------------------------------------------------------------

JUVE FANPORTAL: http://juventushungary.atw.hu/

------------------------------------------------------------

Link to comment
Share on other sites

Ludovic Giuly távozik Barcelonából, az AS Roma együttesében folytatja

 

Távozik Barcelonából Ludovic Giuly. Az aprótermetű francia szélső ügyében a katalán klub és az AS Roma már megegyezett, igaz, ő még nem írta alá a szerződését az olasz együttessel.

 

A Barcelona csapatának sportigazgatója, Txiki Begiristain elmondása szerint Ludovic Giuly az AS Roma együttesénél folytatja pályafutását. A játékos 4,5 millió euróért vált klubot.

?A két klub már megegyezett, de Giuly még nem írta alá a szerződést? ? mondta az egykori kiváló futballista. ? ?A játékos még nem esett át az orvosi vizsgálaton.?

 

Giuly 2004 nyarán került Monacóból a Barcelonához, ahol első két szezonjában 29-29 bajnokit játszott, legutóbb azonban ?csak? 27 mérkőzésen jutott szóhoz. Rómában három évig fog játszani.

 

A katalán együttessel két bajnoki címet elhódító, 17-szeres válogatott francia játékos 2006-ban a BL-trófeát is elhódította.

Link to comment
Share on other sites

 

 

ÁTIGAZOLÁS. A firenzei alakulat egyéves szerződést kötött az Atalantától távozó harmincnégy esztendős kitűnő csatárral

 

Christian Vieri marad Olaszországban, a Fiorentinánál folytatja

Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában (Serie A) szereplő Fiorentina csapta leigazolta a korábbi olasz válogatott, Christian Vierit. A csatár egy évre írt alá az előző bajnokságban az ötödik helyen végző alakulathoz, amely másfél millió eurót garantál neki az elkövetkezendő tizenkét hónap alatt.

 

Marad Olaszországban Christian Vieri! Hiába próbálta a 34 éves csatárt Angliába csábítani Sven Goran Eriksson, a Manchester City "frissen" kinevezett vezetőedzője, Bobo döntött: a mediterrán félszigeten folytatja (fejezi be?) pályafutását.

 

A lilák tizenkét hónapra másfél millió eurót fizetnek a játékosnak, aki az előző szezont az Atalanta csapatában töltötte. Sérülései miatt azonban mindössze hétszer lépett pályára a kék-feketéknél.

 

Vieri nem sokat gondolkozott a Fiorentina ajánlatán: gyorsan döntött, s miután aláírta szerződését, csütörtökön már az új társakkal készülhet az elkövetkező szezonra.

 

A Fiorentinától a nyáron távozott Luca Toni. Kérdés tehát: hogy a veterán csatár képes lesz-e megközelíteni a (most már) müncheni gólvágó teljesítményét?

 

Vieri sokáig igazi vándormadárnak számított. Pályafutása során nyolc év alatt megfordult a Torinoban, a Pisében, a Ravennében, a Veneziában, az Atalantában (több mint tíz évvel ezelőtt), a Juventusban, az Atletico Madridban, a Lazioban. 1999-ben aztán nagy változás történt: szerződtette Bobót az Inter, ahol hat idényt töltött el. Ezek után Milan-Monaco-Atalanta volt a csatár útja.

 

Ez egy jo igazolás volt :D

Link to comment
Share on other sites

Christian Chivu végre mindenben megegyezett az Internazionale képviselőivel, így a román védő az olasz bajnokcsapatban folytatja pályafutását.

 

 

A hírt a játékos ügynöke, Giovanni Becali is megerősítette. A menedzser szerint Chivu mindenáron Roberto Mancinivel akart dolgozni, ezért hajlandó volt engedni igényeiből.

 

- Jelenleg a játékos Rómában tartózkodik, de még holnap megérkezik Milánóba, hogy aláírja szerződését. Ki kell emelni, hogy a két klub elnöke, Rosella Sensi és Massimo Moratti példaértékű egyezségre jutott, jóindulatuk nélkül nem jöhetne létre ez a szerződés - mondta Giovanni Becali, aki ügyfele szavait is tolmácsolta:

 

- Chivu azt üzeni a Roma híveinek, hogy maradjanak nyugodtak, a csapat továbbra is nagyon erős lesz. Komoly terveket szövögethetnek a drukkerek, hiszen a gárda távozásával egyáltalán nem gyengült. Végül Christian Chivu szeretné megköszönni az elmúlt éveket a római szurkolóknak.

 

A hírek szerint Chivu a mai estét az olasz fővárosban tölti, de a csapat tagjaitól külön, nem akarja ugyanis semmilyen atrocitásnak kitenni magát. A Roma drukkerei már hetek óta tüntetnek, kikövetelik a csapatból a román klasszist, amiért szerintük "hűtlen" volt a farkasokhoz.

Link to comment
Share on other sites

Olaszország: Fabio Capello egy évig szakértő lesz

 

Egy év pihenőt tart Fabio Capello, s az olasz labdarúgóedző ez idő alatt a RAI televízió szakértője lesz.

Ezt a 61 éves tréner jelentette be, s a tévécsatorna is megerősítette szavait. Capello várhatóan 150 ezer eurót kap egyéves munkájáért, az olasz bajnokság mellett a Bajnokok Ligája találkozóit is elemzi majd.

 

Capello idén - 1997 után másodszor - bajnokságot nyert a Real Madriddal, mégis menesztették a spanyol klubtól. Olaszországban három csapattal (Milan, Roma, Juventus) összesen négy bajnoki címet szerzett, a Milannal 1994-ben a BL-ben is az élen végzett.

 

--------------------------------------------------

FANPORTAL: http://juventushungary.atw.hu/

--------------------------------------------------

Link to comment
Share on other sites

Davide Di Michele és három társa tiltott fogadások miatt bűnhődhet

 

Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában (Serie A) szereplő Torino csapatának labdarúgóját, Davide Di Michelét három hónapra eltiltotta az Olasz Labdarúgó-szövetség. A támadó illegális fogadásokat kötött, ezért a súlyos büntetés. Rajta kívül még három labdarúgót sújtott a szervezet.

 

Davide Di Michele, Thomas Manfredini, Vincenzo Sommese és Massimo Margiotta nem lesz ott csapatában az új idény kezdetén. Az ok nem a sérülés, vagy a fáradtság, hanem hogy a futballisták saját hazájukban labdarúgó-eseményekre kötöttek fogadást - ez pedig szabálytalan.

 

Az épphogy az élvonalban maradó Torino válogatott támadója, David Di Michele három hónapig nem játszhat, és emellett 20 ezer dollárt be is kell fizetnie a szövetség kasszájába.

 

Az Atalantában játszó Thomas Manfredini Di Micheléhez hasonlóan negyedéves eltiltást kapott.

 

A legsúlyosabb büntetést a másodosztályú Mantova játékosa, Vincenzo Sommese kapta, akinek öt hónapot kell kihagynia. A szintén második vonalban szereplő Frosinone játékosa, Massimo Margiotta pedig négy hónapig nem szerepelhet csapatában.

 

Az érintettek tudomásul vették, és elfogadták a döntést.

 

Az ügyészség nem csak az érintett futballistákat vizsgálta, további tizenhat játékos keveredett gyanúba, ám bizonyítékok hiányában egyikőjüknek sem lehetett bizonyítani a bűnösségét. A felmentettek között olyan "nagy nevek" is találhatóak, mint a válogatott Vincenzo Iaquinta és az AC Milan játékosa, Marek Jankulovski.

 

--------------------------------------------------

FANPORTAL:

http://juventushungary.atw.hu/

--------------------------------------------------

Módosította Gabi89
Direkt link használata tilos.Máskor használj Code tagot. [code] [/code]
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

A botrányhős Antonio Cassano Koman Vladimir csapattársa lett

 

A spanyol bajnoki címvédő Real Madrid egy évre kölcsönadta Antonio Cassanót az olasz élvonalban szereplő, Koman Vladimirt foglalkoztató Sampdoriának. A megállapodás értelmében a 25 esztendős olasz válogatott támadó fizetésének kétharmadát – 2.8 millió eurót – továbbra is a madridi klub utalja az öntörvényű futballista bankszámlájára.

 

NÉVJEGY

ANTONIO CASSANO Született: 1982. július 17., Bari

Magasság/testsúly: 175 cm/73 kg

Posztja: támadó

Jelenlegi klubja: Sampdoria (2007-)

Korábbi klubjai: Bari (1999-2001), AS Roma (2001-2005), Real Madrid (2005-2007)

Válogatottság: 10/3

A Marca című spanyol sportnapilap értesülései szerint eredményesen zárult a Real Madrid és a Sampdoria vezetőinek egyeztetése, a jelek szerint megállapodtak a felek Antonio Cassano kölcsönadásának feltételeiről.

 

A spanyol fővárosból Genovába költöző támadó járandóságának kétharmadát továbbra is a királyiak állják, a fennmaradó 1.4 millió eurót pedig a Samp fizeti.

 

A kölcsönadási szerződés lejártakor – 2008 nyarán – a Sampdoria élhet elővásárlási jogával, 5.5 millió euróért veheti meg Cassanót.

 

2005 januárjában Antonio Cassano nagy reményekkel érkezett a spanyol fővárosban, az elmúlt két és fél évben nem találta meg a számítását a királyiaknál, és a válogatottnál is kikerült a szövetségi kapitány látóköréből. Új állomáshelyén - hazatérve Olaszországba - talán újra vitathatatlan tehetségéhez méltó teljesítménnyel rukkolhat ki.

 

A Koman Vladimirt soraiban tudó Sampdoria a 2006/2007-es szezont 49 ponttal a kilencedik helyen zárta, 13 győzelem és 10 döntetlen mellett 15 vereséggel.

Módosította Gabi89
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nestát visszakönyörgik a válogatottba?

 

 

A Milan hátvédje néhány hete jelentette be, hogy befejezi válogatott karrierjét, de Marco Materazzi sérülése mindent megváltoztathat.

 

Az olasz válogatott szeptember 8-án sorsdöntő meccset játszik Franciaországgal a San Siróban, ahol nem léphet pályára a sérült Marco Materazzi és Fabio Cannavaro sem. Az Inter védője a Magyarország elleni barátságos mérkőzésen szenvedett combizomszakadást, míg a Real Madrid játékosa csütörtökön edzésen sérült meg. Az égető védőhiány megoldása Alessandro Nesta lehet, aki mindössze néhány hete döntött válogatott pályafutásának befejezése mellett. Az olasz szövetség vezetői most azt tervezik, hogy megpróbálkoznak visszacsábítani Nestát. A hírek szerint minden fórumon győzködni fogják a tapasztalt hátvédet, hogy legalább a szeptemberi, Franciaország és Izland elleni Eb-selejtezőkön lépjen pályára.

 

a 2 védő között nagy különbség van! NESTA javára!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
A bírók tartják az élen az Intert?

 

 

A Gazzetta dello Sport állítja, a Juventus vezetné az olasz bajnokságot, ha a bírók nem fújnának folyamatosan az Internazionalénak. A ?Zebrák? hét ponttal kevesebbel állnak, mint amennyit ?érdemeltek? volna, az Internek viszont nyolc egységgel több van.

 

- A közelmúltban többször is szóba került Itáliában, hogy a sporttársak erőteljesen a kék-feketéket támogatják ítéleteikkel, az Inter azonban természetesen visszautasította a vádaskodást. A lap összeállításra, melyet az elmúlt két forduló történései ihlettek, csa olaj a tűzre. A Gazzetta szerint a Parma és az Empoli elleni találkozót is egyértelműen befolyásolta a játékvezető, amikor vitatható szituációkban ítélt büntetőt Mancini együttese javára.

 

Az újság számításai szerint az Internek nyolc ponttal van több a kontóján a bírói ?tévedések? következtében, a Juventusnak viszont hét ponttal kevesebb, így a tisztított tabellán már a torinóiak a Serie A éllovasai, a hivatalos listavezető Ibrahimovicék a másodikak, a Roma pedig a harmadik. A képzeletbeli listán a döntések által leginkább sújtott (8 pont) Milan is befér a legjobb négybe, a kiesés elől menekülő Reggina pedig a középmezőny tagja.

 

Az élmezőny (zárójelben a hivatalos pontszám):

1. Juventus 48 pont (41), 2. Inter 45 pont (53), 3. Roma 45 pont (45), 4. Milan 41 pont (33)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...