Jump to content
PirateClub.hu

Brutális Lamborghini-Hummer denevérautó


tibiole
 Share

Recommended Posts

Brutális Lamborghini-Hummer denevérautó

 

A Batman: kezdődik! című filmben a Denevérember, azaz Christian Bale egy igen rendhagyó, tankszerű gépszörnnyel közlekedik, amelyet egy Lamborghiniből és egy Hummerből gyúrtak össze. A vészjósló jármű azért elég ügyes: kevesebb mint 6 másodperc alatt gyorsul százra, 180 centi magasra "ugrik" és 18 métert képes repülni.

 

user posted image

 

Denevérember új autója egyáltalán nem hasonlít a sorozat korábbi futurisztikus járműveire (az eredeti, 1966-os első epizódban például egy átépített, 1955-ös Lincoln Futura koncepcióautó szerepelt), mert Christopher Nolan, az ötödik rész rendezője egy olyan autót szeretett volna alkotni, amely a valóságban is megold minden rábízott feladatot. A Batmobile tehát abszolút működőképes, összes alkatrésze funkcionál, s hiába a marcona kinézete, egy sportkocsi gyorsaságával képes közlekedni. A filmben a Gotham City utcáin játszódó autós üldözési jelenetben a jármű például éles kanyarokat vesz be, nekiütközik más autóknak, s a megszokottól eltérően nem 90-100 km/órás sebességgel hajt, hanem 180-nal. A Batmobile a stáb szerint majdnem lehagyta a filmes helikoptert.

 

user posted imageuser posted image

 

A kritikusok által "Bat Hummernek", azaz Denevér Hummernek elnevezett jármű 4,57 méter hosszú, 2,85 méter széles, 1,52 méter magas és 2,5 tonnát nyom. Megdöbbenést tehát leginkább a külső szélességével kelt, no meg hatalmas kerekeivel; a hátsók átmérője például 44 hüvelyk, azaz 113 centiméter. Az első abroncsokat az amerikai gyorsulási versenyekről ismert Hoosier gyártotta, a négy darab hátsó sárgumi pedig az Interco Super Swamper nevet viseli. A kellő menetteljesítményekről egy GM eredetű 5,7 literes V8-as motor gondoskodik, 340 lóerővel és 540 Nm maximális nyomatékkal. A Batmobile 180 km/órás végsebességet képes elérni, kevesebb mint 6 másodperc alatt gyorsul százra, benzintankja pedig csupán 40 literes.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
  • 8 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...