Jump to content
PirateClub.hu

A.C. Milan


etooo
 Share

Recommended Posts

A vérszegény szó se jó erre amit tegnap este produkáltak, nincs ember akit kiemelhetnék, vagy olyan momentum ami emlékezetes lehetne, talán Ancelotti labdaelrugása, vagy Navarro és Contini produkciója, ami nagyon jól jött volna nekünk ha egy kicsit erősebben piszkál bele a labdába. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hiába játszott Kaká és Ronaldinho is (mégha csak csereként beállva is), a legutóbbi két meccsünkön aratott nagy győzelem után megintcsak olyan vérszegény, álmos játékot produkáltunk, mint pl. korábban a Sampdoria vagy a Cagliari ellen (én majdnem el is aludtam a második félidőben) Annyira nem bánkódok, mint mondjuk a Manchester Fulham elleni 2-0-s veresége miatt, mert a bajnoki címért ahogy már többször leírtuk, nem vagyunk harcban, a cél már csak az, hogy megtartsuk ezt a mostani harmadik helyet vagy esetleg megelőzzük a Juvét (bár erre is elég kevés esély van). Szóval én azt mondom, ez most így alakult, tekintsünk előre a következő meccsre (a Lecce ellen, hazai pályán lesz ez a találkozó)

Link to comment
Share on other sites

Egyetértek veled Wildebeest, többször is leírtam már az általad elmondottakat én magam is. Bár szerintem a mögöttünk sorakozó csapatoktól (Genoa, Fiorentina, Roma) nem kell tartanunk, jópár ponttal vannak lemaradva, és szerintem annyira már csak lesz stabil a gárda a szezon végéig, hogy a "bronzérmes" helyet megtartsák. Bár a negyedik hellyel sincs különösebb gond, mivel az is ugyanúgy BL-selejtezőt ér, mint a "dobogó alsó foka". De annál lejjebb már egész egyszerűen végképp nem adhatjuk, a jövő évi BL-indulás kötelező feladat!

Link to comment
Share on other sites

Méghogy kötelező. A 10 legjobban kereső focisták közül 4-en a Milan-ban vannak, vagyis egy újabb ilyen szezon úgy hogy most is szólnak arról hírek, hogy anyagi gondokkal küzdenek. Egy újabb BL nélküli évvel a Milan a padlóra kerülhetne, bár a nyáron hatalmas átalakítások lesznek a csapattal. Viszont a mai nap Galliani szinte 100%-osra veszi, hogy Ancelotti marad jövőre is. Amivel én sok emberrel ellentétben egyetértek, és amint helyreáll a csapat hátha Ancelotti is felhagy végre a "karácsonyfával" - elég az karácsonykor - :) és áttér 2 csatáros játékra, amibe bízok hogy sikert is hozhat akár, főleg ha Pato mellé kap a nyáron egy másik klasszist.

Link to comment
Share on other sites

Nem értek joda, hogy miért "szóltál be", az általad leírtakból is az tűnik ki, hogy te is kötelezőnek tartod a jövő évi BL-indulást. :mellow: Vagy lehet, hogy amit írtam, azt úgy értelmezted, hogy jövőre kötelező elérni a BL-helyek valamelyikét(?) :huh: Mert ha így van, akkor pontosítok, IDÉN kell BL-helyen végeznünk, hogy jövőre újra a BL-ben játszhassunk(!)

 

Szerintem egyébként annyira drasztikus átalakítások nem lesznek a csapatnál nyáron, kétlem, hogy jelentősebb játékosunk távozna, esetleg csak akkor, ha elcserélnék egy szintén klasszis játékosra (pl.: a fentebb említett Seedor-Trezeguet csere "lehetősége") De azt se hiszem, hogy nem fognak jó játékost igazolni (pl.: belső védőre nagy szükség lesz; nyártól itt lesz ugyan már Thiago Silva, de Maldini visszavonul, Nesta-nak is lehet hogy kényszerből ezt kell tennie, Kaladze szinte semmit nem ér, Favalli meg...)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

AC Milan - Lecce (Olasz bajnokság, 30. forduló) - 2009. április 5., vasárnap, 21:00 (Élő közvetítés: Sport1)

 

Jó ideje nem láthattunk már Milan-meccset, de a VB-selejtezők után végre folytatódik a bajnokság. A meccsel kapcsolatban nem tudok túl sok mindent írni; jelentős hiányzónk nincs, igazi nagy tétje nincs a meccsnek (persze pontokat kell szerezni, hogy tartsuk a BL-indulást érő helyet), de a Leccét hazai pályán kötelező megverni, főleg azután, hogy az őszi idényben döntetlent játszottunk velük "köszönhetően" annak, ami nem egy meccsen jelentkezett már a csapatnál ebben a szezonban, vagyis hogy 1-0-s vezetésnél a biztos győzelem tudatában szépen döntetlenre adták a meccset a fiúk. Reméljük, hogy ez a csúfság most nem fog megesni, és biztosan hozza a csapat a 3 pontot ;)

 

Kapcsolódó hír még, hogy a Milan április 22-én, Budapesten lép pályára, a magyar ligaválogatott ellen! A teljes első csapat itt lesz, szóval nem holmi tartalékjátékosokat láthat majd a közönség, hanem AZ AC Milan-t. Én sajnos elsősorban a nagy távolság (Szombathely közelében lakom) és egyéb kisebb tényezők miatt nem tudok felutazni Pestre, de remélem közületek sokan el tudnak menni a meccsre ;)

ACMILAN_400x364-insert.jpg

A Milan budapesti látogatásával kapcsolatos cikk:

http://www.nemzetisport.hu/egyebfoci/immar-veglegesse-valt-vilagsztarjaival-jon-az-ac-milan-budapestre-229613.html

Szerk.: A Juventus 3-3-at játszott a Chievo-val (Pellissier mesterhármast lőtt), így ha este nyerünk, 5 pontra megközelíthetjük őket. A közvetlen üldözőink közül nyert a Genoa és a Fiorentina is, a Roma két Totti-tizenegyessel nyert 2-1-re.

Link to comment
Share on other sites

A meccs alatt már elég fáradt voltam, különösebben nem is idegesített az, hogy a Lecce ezzel a "futballgyilkos" játékkal (tavaly pl. a Rangers-től láthattunk ilyesmit, azzal jutottak be az UEFA-kupa döntőjébe) próbált 1 pontot szerezni, de a sors végül igazságot tett. A második gólnál én személy szerint inkább már csak elmosolyodtam, ritkán látni olyat, hogy egy csapat a hosszabbításban megszerzi a biztos győzelmet jelentő gólt, és azután szerez mégegyet :) De legalább nem mondhatjuk azt, hogy csak egy soványka 1-0-s győzelmet arattunk egy kiesőjelölt ellen ;)Forza Milan!

Link to comment
Share on other sites

Chievo Verona - AC Milan (Olasz bajnokság, 31. forduló) - 2009. április 11., szombat, 15:00 (Élő közvetítés: Nincs)

 

Túl sok mindent azt hiszem nem érdemes hozzáfűzni így előzetes a meccshez, egyértelmű, hogy hozni kell a 3 pontot. Reméljük, hogy nem fogják olyan hosszúra nyújtani a dolgot a fiúk, mint a legutóbbi bajnokin a Lecce ellen ;)Forza Milan!

A másik kedvencem, a Manchester United soros bajnokijához hasonlóan ezt a meccset sem közvetítik élőben (a római rangadót adják helyette, végülis azért érthető) :( Online fogom nézni a Sunderland - Manchester meccset, közben majd figyelem a Milan meccsének alakulását is ;)

 

Ui.: Online közvetítéshez a meccs napján tudok linket adni, ha valakinek kellene (csak idejében jelezzétek (itt vagy PM-ben), ha igényt tartotok rá) ;)

 

Online közvetítés:

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=35362&part=sports

Közvetlen:

http://www.justin.tv/aladin4/popout

Jelszó: stream-24.com

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

Chosen, voltak itt online közvetítéses linkek, miért nem nézted úgy? :huh: Egyébként én se néztem, inkább a Sunderland - Manchester-t figyelem.

 

Nem is tudom mit mondjak, igazából nem sokat számít, hogy nehezen nyertünk, vagy hogy gyenge volt a játék, mert most már végülis csak az a cél, hogy folyamatosan hozzuk a 3 pontot, és tartsuk a BL-indulást érő helyet. Bár végülis az automatikus BL-főtáblát jelentő második hely még meglehet, hisz a Juvéval még játszunk, és nekik még az Interrel is lesz meccsük. Azért nem lenne rossz, ha nem kellene selejtezőznünk, bár az a két meccs nem hiszem, hogy túlságosan megterhelő, vagy hogy nehezen vennénk az akadályt.

Link to comment
Share on other sites

Na, végre van megint miért hajtani. Reális közelségbe került a második hely, már csak 2 pontra vagyunk tőle, ráadásul jövő hétvégén Derby d'Italia, azaz Juve-Inter meccs; ha ott az Inter nyer, akkor egy Milan-győzelem (a Torino ellen játszunk majd) azt jelentené, hogy a második helyre ugrunk, 1 ponttal megelőzve az "Öreg Hölgyet" (és mellesleg a Juve kiszállna a bajnoki versenyfutásból = az Inter tutira bajnok lesz, de minket ez már nem igazán érint) Nem lesz tragédia, ha csak a harmadik helyen végzünk, és selejtezőznünk kell majd a BL-ben, de nem lenne rossz ha egyből a főtáblára jutnánk ;)

 

Ui.: Egyébként olvastam/hallottam, hogy valamelyik évtől már 3 csapat kerül közvetlenül a csoportkörbe, lehet, hogy már a jövő évre is érvényes ez (szóval akkor a harmadik hely is automatikus BL-főtáblát jelentene), de korántsem biztos; majd megpróbálok utánanézni a dolognak ;)

Link to comment
Share on other sites

Utánanéztem, és jövőre már valóban az első három helyezett jut közvetlenül a BL-főtáblára az angol, a spanyol, és az olasz bajnokságból is, tehát felesleges volt a "nagy izgalom", bőven elég, ha megtartjuk ezt a harmadik helyet, akkor is biztosan ott vagyunk jövőre a BL csoportkörében ;) Persze azért egy második helyezés még mindig jobban mutat, mint egy harmadik :)

 

Egyébként a BL-ben nem csak ez lesz az egyetlen "reform" (vagyis hogy a topligákból az első két helyezett helyett az első három van ott közvetlenül a csoportkörben, és így csak a negyedik helyezettnek kell selejtezőznie), ha valakit esetleg -már így előre is( :) )- érdekelnek az újítások (a cikk az UEFA-kupát felváltó Európa Liga lebonyolítását is tartalmazza):

Alaposan átalakul jövőre az európai klubfutball. Megszűnik az Intertotó Kupa, az UEFA-kupát felváltja az Európa Liga, a Bajnokok Ligájában is más lesz a rendszer. A kontinens 53 országából 237 csapat indulhat a két sorozatban. Magyarország négy csapattal próbálkozhat. A Bajnokok Ligája 2009/2010-es kiírása teljesen megváltozik, legalábbis ami a selejtezőket illeti. A csoportkör és utána a folytatás marad a régiben, a nyolc négyes csoportból az első kettő továbbjut, a 3. helyezettek az Európa Ligában folytatják. Az egyenes kieséses szakaszban sem történik változás.

 

A csoportkörbe nem az eddig megszokott 16, hanem 22 csapat jut közvetlenül. Újdonság, hogy a címvédő egyből csoportkörös. A változó UEFA-koefficiensek alapján módosul az egyes országok részvételi aránya. A topligák közül az angolból, a spanyolból és az olaszból az első három közvetlenül BL-résztvevő. A bajnokság első két helyezettjét indíthatja a francia, a német, az orosz (itt már eldőlt, kik a résztvevők: a Rubin Kazany és a CSZKA Moszkva) szövetség. Románia, Portugália, Hollandia, Skócia, Törökország és Ukrajna bajnoka is biztos BL-résztvevő.

 

Új elvek szerint, négy selejtező körön keresztül vezet az út a 32-es táblára. Az UEFA-koefficiens alapján hat leggyengébb ország előselejtezőt játszik. Az első selejtező fordulóban 31 bajnok (köztük a magyar is) és az előselejtező három továbbjutója meccsel. A 17 párharc győztese, valamint a belga, a görög és a cseh bajnok vívja az úgynevezett bajnokok második selejtező fordulóját. A tíz továbbjutó a bajnokok selejtező fordulójában már a főtábláért küzd.

 

Nemcsak a bajnokok, az UEFA-koefficiens alapján a bajnokságok második, sőt harmadik helyezettjei is harcolhatnak a BL-csoportkörért, de ők egymás között döntik el a főtáblára jutást. Az úgynevezett bajnoki helyezettek második selejtező fordulójában csatlakoznak ezek a csapatok a küzdelmekbe. Előbb az orosz Dinamo Moszkva (bajnoki 3.), valamint a román, a portugál, a holland, a skót, a török, az ukrán, a belga, a görög és cseh második helyezettek vívják párosmeccsüket. A továbbjutó öt gárda kiegészül az angol, a spanyol és az olasz bajnokság 4. helyezettjével, valamint a francia és német bronzérmessel. Ennek a csatáknak továbbjutói egészítik ki 32-re a BL mezőnyét.

 

Így fog kinézni a Bajnokok Ligája csoportköre:

- A Bajnokok Ligája 2008/2009-es kiírásának győztese (1)

- Az angol bajnokság 1., 2. és 3. helyezettje (3)

- A spanyol bajnokság 1., 2. és 3. helyezettje (3)

- Az olasz bajnokság 1., 2. és 3. helyezettje (3)

- A francia bajnok és 2. helyezett (2)

- A német bajnok és 2. helyezett (2)

- Az orosz bajnok és 2. helyezett, vagyis a Rubin Kazany és a CSZKA Moszkva (2)

- A belga, a portugál, a holland, a skót, a török és az ukrán bajnok (6)

- A bajnokok selejtezőjének harmadik fordulójából továbbjutó csapatok (5)

- A bajnoki helyezettek selejtezőjének harmadik fordulójából továbbjutó csapatok (5)

 

(Amennyiben a BL idei kiírásának a győztese az fenti országokból kerül ki, akkor az adott országból a rangsorban eggyel hátrébb végző csapat kerülhet a BL főtáblájra. Pl.: Ha a leendő angol bajnok nyeri a BL-t, akkor a Premier League negyedik helyén végző is főtáblás lehet. Ennek megfelelően változhat az Európa Ligában indulók névsora is.)

 

Az Európa Liga főtábláját 48 csapat 12 négyes csoportban alkotja majd. Négy selejtezőkör vezet a főtábláig, ahonnan a 12 csoport első két helyezettje, illetve a 8 legjobb harmadik jut az egyenes kieséses szakaszba. Onnan oda-visszavágó alapján jut el a két finalista a 2010-es, hamburgi döntőig.

 

A megváltozott szabályok szerint minden ország, Liechtensteint, Andorrát és San Marinót leszámítva, minimum három csapatot indíthat. Általános, hogy a kupagyőztes, illetve a bajnokság 2. és 3. helyezettje nevezhet, de a BL-részvétel miatt az angol, a spanyol és az olasz bajnokság 6. helyezettje is részt vehet az Európa Ligában.

 

Ötven csapat vág neki a selejtezők első körének, köztük a magyar bajnokság bronzérmese és a három UEFA Fair Play-díjazott. Az első kör 25 továbbjutójához 55 újabb csapat csatlakozik a második selejtezőkörben, köztük a Soproni Liga második helyezettje.

 

A második körből továbbjutók mellett újabb 30 gárda mutatkozik be a harmadik fordulóban. A Magyar Kupa későbbi győztese is ekkor kezd.

 

A negyedik körben 35 továbbjutóhoz 24 újabb kiemelt mellett 15, a BL-selejtező második köréből kiesett csapat (10 bajnoki selejtezős és 5 bajnoki helyezett selejtezős) csatlakozik. A 37 továbbjutó, az UEFA-kupa 2008/2009-es szezonjának győztese, valamint a BL harmadik selejtező köréből kiesett 10 csapat alkotja az Európa Liga főtáblájának 48-as mezőnyét. Ahogy BL-ben, az új Európa Ligában is a főtáblán oda-visszavágó meccsek alapján döntik el a továbbjutást.

 

Így fog kinézni az Európa Liga csoportköre:

- Az UEFA-kuap 2008/2009-es kiírásának győztese (1)

- A BL harmadik selejtező fordulójának vesztesei (Öt csapat a bajnokok selejtezőjéből és öt a bajnoki helyezettek selejtezőjéből) (10)

- A negyedik selejtező forduló 37 győztese (37)

Forrás: index.hu

Link to comment
Share on other sites

AC Milan - Torino (Olasz bajnokság, 32. forduló) - 2009. április 19., vasárnap, 20:15 (Élő közvetítés: Sport2)

 

Nagy nyertesei lehetünk ennek a fordulónak, hisz ha a Torino ellen hozzuk a kötelező győzelmet, és a Juve ma kikap az Inter-től, akkor a "zebrákat" 1 ponttal megelőzve a második helyre lépünk (vagy ha az a meccs döntetlen lesz, akkor pontszámban beérjük a Juvét) Bár ahogy már mondtam, túl nagy jelentősége nincs, hisz az első három csapat közvetlenül a BL-csoportkörbe jut, úgyhogy igazából nincs miért harcolni, maximum annyi, hogy a második hely jobban néz ki, mint a harmadik :) Bár ha még meg is szerezzük az "ezüstérmet", akkor is hozzátartozik a dologhoz, hogy a Juve maradt állva tovább az Interrel szemben a bajnoki címért folytatott versenyfutásban. De nem érdemes előreszaladni, először is hozzuk inkább a 3 pontot holnap a Torino ellen ;)Forza Milan!

 

Szerk.: A Juve tegnap 1-1-es döntetlent játszott az Inter-rel (csak az utolsó percekben, emberhátrányban sikerült egyenlíteniük), így egy mai győzelemmel pontszámban beérhetnénk őket, sőt, mivel a Juvénak csak eggyel jobb a gólkülönbsége (nekik 27-es, nekünk 26), ha két góllal megverjük a Torino-t, akkor meg is előzzük őket ;)

Link to comment
Share on other sites

Nah ez már igen! Végre egy felszabadultan játszó Milant láttam (Y)[nah jó, ehhez kellett a Torino is]

de ezt a játékstílust kellene továbbvinni, és ahogy láttam végre Kaká is kezdi megtalálni a formáját, sőt tegnap elég harcosan játszott, látszott rajta, hogy bizonyítani akar :D

Csak így tovább!

FORZA Ac Milan!!

Link to comment
Share on other sites

Nagyszerűen játszott a csapat, az idény egyik (ha nem a legjobb) produkcióját láttuk tőlük, és bár kellett hozzá egy ennyire gyenge Torino is, de az érdem nagy része (nagyon nagy része...) a Milan-é ;) Nem akarok és szerintem nem is érdemes senkit kiemelni, mindenki a maximumot nyújtotta. Ha akkor is így ment volna a játék, amikor még versenyben voltunk a bajnoki címért... :rolleyes: Most majd egy nagyon "rázós" szakasz következik, könnyű meccseink innentől már nem lesznek, de ha a további meccseken is a tegnapihoz hasonlóan teljesítünk, simán tartható ez a második hely. Forza Milan!

 

Milan-fanok, jó lenne, ha kicsit aktivizálnátok magatokat, mert jobbára csak a meccsek után írtok (senki ne vegye sértésnek vagy szemrehányásnak! ;) ) legalább most, a csapat szerdai, Magyar Ligaválogatott elleni meccse környékén legyetek kicsit aktívabbak ;)

Link to comment
Share on other sites

Ameddig nem jelentél meg a fórumon addig semmi baj nem volt az aktivitásunkal (már bocs), de számomra már idegesítő a túlzott fanatizmusod, ami még nem lenne baj ha nem erőltetnéd annyira a többiekre(pl MU topic).

Lehet hogy kicsit bunkón hangzott, de ez már kikivánkozott belőlem <_<

Link to comment
Share on other sites

Most egy jót mosolyogtam Chosen, legalább ezért megérte, hogy ezt írtad :) Szerinted mégis miben gátolja a többiek aktivitását az, hogy én aktív vagyok? :) A Manchester-topikban is folyamatos az aktivitás, nincsenek napokig tartó leállások, mindenki ír, ha valami olyat tud hozzászólni a szóban forgó témákhoz, és nem csak a meccsekről van szó, hanem a csapat körüli egyéb más dolgokról is (ezekkel nem a Milan-topikra célozgattam!) Szóval? :huh:

Link to comment
Share on other sites

Ancelotti hivatalosan is kihirdette a Milan Budapestre utazó keretét:

Kapusok: Kalac, Perucchini

Mezőnyjátékosok: Ambrosini, Beckham, Cardacio, Darmian, Flamini, Furlan, Jankulovski, Kaká, Mattioni, Osuji, Pasini, Ronaldinho, Seedorf, Senderos, Sevcsenko, Strasser, Thiago Silva, Viudez

 

Azért ahhoz képest, hogy tegnap még olyanokat lehetett hallani, ill. olvasni, hogy a Milan egy Dida - Zambrotta, Maldini, Thiago Silva, Jankulovski - Beckham, Pirlo - Kaká, Ronaldinho, Seedorf - Pato összeállításban fog kezdeni, a hivatalos kerethirdetés után gyökeresen változott a helyzet; nem jön Maldini, Pirlo, Inzaghi, és Pato sem. Mindenesetre így sem panaszkodhatunk (sőt...), így is kijut majd a jóból mindenkinek :) , az tudomásom szerint továbbra is áll, hogy pl. Kaká és Ronaldinho kezdeni fog (csak aztán nehogy "hoppon maradjunk", és a sok fiatal kapjon lehetőséget, mint a Haladás az Arsenal ellen nyáron, amikor a csupa fiatalokból álló csapatba a nagyobb nevek közül csak Almunia, Clichy, és Walcott jött el a kerettel, igaz ők kezdők is voltak; reméljük, ez nem fog megtörténni ;) )

 

A meccset egyébként -részemről sajnos- az Rtl Klub közvetíti, 19 órától.

 

Ui.: A csapattal kapcsolatos hír, hogy Emerson személyes okok miatt a szerződésének felbontását kérte a vezetőségtől, és ők ebbe bele is mentek, úgyhogy mostantól szabadon igazolható a brazil középpályás. Emerson szinte semmi nyomot nem hagyott a csapatban, az ő "elvesztése" finoman szólva sem fog minket a padlóra küldeni.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...