Jump to content
PirateClub.hu

Édességek


Crystal
 Share

Recommended Posts

nem vagyok nagy szakács sőt, még 1 piritóst se nagyon tudok megkenni de ez tényleg egyszerű és akányhárszor csináltam megdícsértek :)

azért tetszik mert nem kell semmi komolyabb hozzávaló és kiméréshez elég 1 joghurtosdoboz :)

 

Hozzávalók:

1 doboz natúr joghurt

2 tojás

liszt

cukor

olaj

szódabikarbóna

 

Elkészítés:

kikanalazod a joghurt tartalmát 1 tálba amibe majd keverni fogsz, de ne dobd ki a joghurtosdobozt mert abba fox mérni:)

 

ezután 2 tojást teszel a tálba

előveszed az olajat és félig töldöd a joghurtosdobozt ->beleöntöd

cukor > másfél joghurtosdoboznyi >beleöntöd

liszt > 2 joghurtosdoboznyi >beleöntöd

 

sóból 1 púpozott kávéskanálnyit

szódabikarbónából is 1 púpozott

 

>>> összekevered mig sima nem lesz (csomómentes)

 

ha csokis piskótát akarsz csak simán raksz bele tetszésszerinti nesqiucket vagy bármely más kakaóport.

 

előveszel 1 tepsit kitömöd sütőpapírral majd beleöntöd a masszát

 

180 fokon megsütöd kb 50-60 percig.

 

kevesebb mint másfél óra alatt lett 1 sütid anélkül hogy az asztalod dzsuvás lett volna és mosogatnivalód sincs sok :)

Link to comment
Share on other sites

Csokis gofri

 

Hozzávalók:

 

50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 20-20 dkg vaj és porcukor, 4 tojás, 5 dkg kakaó, 1 csipet szódabikaróna, 2 dkg élesztő, olaj a forma kikenéséhez.

 

Az élesztőt feloldjuk a langyos tejben hozzáadjuk a liszthez, és langyos helyen a kétszeresére hagyjuk kelni. Összegyúrjuk, hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott vajat, a cukrot, a kakaót és a szódabikarbónát. 2 órán át pihentetjük, majd kiolajozott formában megsütjük.

 

Almás táska

Hozzávalók:

 

a tésztához 50 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 1 tojás, 3 dkg élesz­tő, kb. 1/4 liter tej, egy kevés reszelt citromhéj;

 

a töltelék­hez 1 kg alma, 5 dkg cukor, 1 csapott mokkáskanál őrölt fa­héj vagy 1-2 evőkanál rum; a tetejére 1 tojás.

 

Egy kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a liszttel elmorzsolt margarinnal, a tojás­rgával, csipetnyi sóval, egy kevés reszelt citromhéjjal és annyi langyos tejjel, hogy ruga­lmas tésztát kapjunk. Ala­posan bedagasztjuk, de nem kelesztjük, vékonyra nyújtjuk és nagy fánkszaggatóval kisz­úrjuk. Megtisztítjuk az al­mát és felszeletelve puhára pároljuk, majd a cukorral meg fahéjjal vagy a rummal ízesítjük. Minden tésztakorongra rakunk belőle egy halommal, a tésztát félbehajtva, tete­jé tojásfehérjével megkenjük, sütőlemezre fektetve, a sütően szép pirosra sütjk. Me­legen, hidegen egyaránt kitűnő.

 

 

GYömbérkenyér

 

Hozzávalók:

 

3 tojás, 10 dkg vaj vagy margarin, 35 dkg rétes­liszt, 1 dl tejföl, 30 dkg porcukor, 1 kiskanál sütőpor, l kiskanál őrölt gyömbér, 1 kiskanál őrölt kardamoni (gyógynövényboltban kapható), 2 kiskanál őrölt fahéj, 1 csapott mok­káskanál őrölt szegfűszeg; a forma kikenéséhez zsír és liszt.

 

Alaposan kikeverjük a tojássárgá­kat a cukorral meg a vajjal vagy margarinnal, majd hozzáadjuk a fűszereket, közékeverjük a kemény habbá vert fehérjét, végül beleszi­táljuk a sütőporral elkevert lisztet. Kizsírozott, kilisztezett tortaformá­ba vagy nagy őzgerincformába önt­jük, és úgy sütjük, akár a piskótát.

 

Estike

 

Hozzávalók:

 

4 tojás, 29 dkg porcu­kor, 27 dkg rétesliszt; a tepsi kike­néséhez vaj vagy zsír; a tetejére tört ánizs vagy mazsola, esetleg birsalma­sajt-darabka.

 

Fél óráig keverjük (nem verjük!) a cukrot az egész tojásokkal, majd tovább verjük fehéredésig a liszttel. Ki­vajazunk vagy kizsírozunk egy nagy tepsit, és egymástól jó távol kis lapos csókokat csurgatunk a tésztából rá, ügyeljünk, nehogy a tésztakorongok összefolyjanak Mindegyikre csipet­nyi durvára tört ánizst, esetleg jól megmosott, megszikkasztott mazsola­szemeket vagy apró birsalmakocká­kat rakunk, és legalább négy óráig állni hagyjuk; hogy a tetejükön hár­tya: képződjék. Legjobb este kikever­ni, és reggel sütni, nevét is ettől kap­ta. Forró sütőbe toljuk, de a tüzet azonnal mérsékeljük, mert nem sza­bad megpirulnia: akkor szép, ha szép sárga marad a sütemény. Sokáig eláll.

 

Meggyes lepény

 

Hozzávalók a tésztához:

 

30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg

 

porcukor, 50 dkg meggy, 1 to­jássárgája, fél citrom héja, fél, tasak vaníliás cukor.

 

A krémhez: 10-10 dkg margarin és por­cukor, 4 tojássárgája, 10 dkg dió, 1 dkg őrölt fahéj.

 

A meggyet kimagozzuk, és le­csepegtetjük. A tésztához való anyagokat Összegyúrjuk, hűtő­szekrényben lehűtjük. Kinyújt­juk, és tepsiben megsütjük. A margarint, a tojássárgáját és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót, és egyenletesen a tésztára kenjük. Rászórjuk a fahéjjal ízesített meggyet. Középmeleg sütőben megsütjük, majd kockára vágjuk.

Tarka kocka

 

Hozzávalók:

 

5 tojás, 20 dkg vaj, 30-30 dkg porcukor és liszt, 1 dl tej, 8 dkg kakaó, 15 dkg baracklekvár, 1 tasak sütőpor, 5 dkg vaníliás porcukor.

 

A tojássárgákat a vajjal és a porcukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a hideg tejet, a lisztet és a sütőport. Végül lazán belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tészta egyik felét, és megsütjük. A másik feléhez hozzákeverjük a kakakót, majd azt is megsütjük. Amikor a lapok kihűltek, barackízzel megkenjük, Összeragasztjuk, és kockára vágjuk. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

 

 

Ha már valamelyik recept fenn van akkor elnézést kérek.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Madártej

 

Hozzávalók (4 személyre):

1,5 liter tej

6 tojás

15 dkg cukor

liszt

vanília

 

A tojásfehérjékből - 5 dkg cukorral - verj kemény habot. A tej felét forrald fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggass bele nagy galuskákat. Lassú tűzön főzd, s ha félig már "megszilárdult", óvatosan fordítsd át. Amikor kész, szedd ki, és tedd félre. Ezután öntsd hozzá a tejhez a másik felét is, tegyél bele egy (2-3 darabra tört) rúd vaníliát, egy csipetnyi sót, majd forrald fel. A tojások sárgáját dolgozd el a maradék cukorral és egy teáskanálnyi liszttel. Néhány kanálnyi tej hozzáadásával hígítsd fel ezt a keveréket, majd lassan csurgasd a tejbe. Kevergetve főzd, míg kissé be nem sűrűsödik. Akkor húzd félre (szedd ki belőle a vaníliát), hagyd kihűlni, majd tedd a tetejére a galuskákat, s a tálalásig jól hűtsd be.

 

Jó étvágyat

 

Kedvenc desszertem!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Szőlős desszert

Hozzávalók:

1l kefir

2dl méz

mandula keverék

óriás szőlő

csipetnyi fahéj

 

A kefirbe beleöntjük a mézet és a mandula keveréket, jól elkeverjük. Tálba rakunk szőlőt és ráöntjük a keveréket. A tetejére fahéjat szórunk.

Próbáljátok ki!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...