Jump to content
PirateClub.hu

Élő hangszeres vs. elektronikus zene


Daniel
 Share


Recommended Posts

Azt még leírnám hogy azért mennek rock számok a naaaagy rádijókban.Nyomatják néha a Metallica - Nothing else matters -t, Guns'N'Roses - Sweet child o' mine, Opus - Life is Life, Europe - Final Countdown, Lynyrd Skynyrd számok, stb.Szóval azért vannak olyan nagy rock számok, amiknek még azok a rádiók sem tudnak ellenálni, akik szigorúan követik a divatot, és játszák a sok mai szemetet.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nem tudom ki írta ,hogy nincs igény a rockra.Na ezen durrant el az agyam.Még ,hogy nincs igény.Szerintem az utca emberét meg lehet kérdezni és csinálni egy statisztikát erről a kérdésről.Mellesleg meg lehet nézni a legnagyobb együtteseket!AC/DC,Black Sabbath,Deep Purple,Iron Maiden,Queen persze itt fel lehet tenni a kérdést ,hogy miért csak régieket mondok?Na vajon miért?Talán mert ezeket nem unja meg 2 hét alatt az ember és nem mondja ,hogy ejj de gáz te egy 2 hetes számot hallgatsz.Mellesleg meg lehet nézni a techno számok felét, feldolgozások és milyen stílusú számokat dolgoznak fel?Naná ,hogy rock.Persze most jöhet az ,hogy de nincs igazam ,de általánosítok stb.Nem érdekel ,ez egy privát vélemény ,lehet támadni de ez az én álláspontom.Elfogultnak pedig nem érzem magam ,mert ugyanúgy hallgatok altert,gépzenét(nem technot),ambient-et vagy metalt mint rockot, de ha valaki marhaságokat ír az kicsit irritáló tud lenni!Köszöntem. ;)

Link to comment
Share on other sites

Azt hiszem (bár részben intelligens) hozzászólásoddal átveszed mesi1987 szerepét és közkedveltségét itt a topic-ban egy időre :D

Nálam már átvette.

 

"Erre jön az ének, ami sokkal közvetlenebbé teszi egy diszkó számnál, szól az emberekhez."

 

El nem tudom mondani, hogy hány albumnyi "diszkós" számnak tudom fejből a szövegét, mert szeretek énekelni...

 

" Én sosem láttam olyat, hogy egy rocker társaság odamegy egy ártatlan járókelőhöz és jól elgyepálja, kirabolja."

 

Velünk a Tesco előtt tegnap este unokatesóimmal mégis megkísérelték ezt.

 

"discosok mindig is ebből éltek, hogy fikázták a rockereket."

 

Te nem ezt csinálod a postodban, csak fordítva?

 

"De aztán egy diszkósnak magyarázhatom mi az a komolyzene"

 

Bármilyen meglepő, én szoktam Beethoven-t, Vivaldi-t, Mozart-ot is hallgatni. Biztos már azon is elcsodálkozol, hogy a "sötét húgyagyú diszkós" le tudta írni a nevüket.

 

"Sohase próbálj meg megértetni ilyet egy buta diszkóssal, hogy mennyi ember volt koncerten..."

 

Megmondom neked, hogy én személy szerint lesz....om hogy egy koncerten hányan vannak. Az a lényeg hogy én ott vagyok-e vagy sem, nem?

 

Kb ennyi hozzáfűzni valóm volt.

Link to comment
Share on other sites

panki51 többször leírtam, hogy kivételek vannak. Nem akarok teljes mértékben általánosítani, sőt leis írtam ennek sokszor az ellentétjét is, hogy rockerek között is meglehet ezeket találni, bár amit írtál sok egy-két nem értek egyet. Utolsó mondataim egyikében pedig utaltam is rá, bár ez a véleményem, engem nem érdekel ki milyen zenét hallgat, nem ezalapján válogatom barátaimat.

Igazat adok teljes mértékben Swarm-nak is. A nagy régiek előkerülnek 27 év után (Led-Zeppelin) adnak egy koncertet, nemis az eredeti felállásban, mégis volt aki a házát eladta, hogy eljusson. Jön az AC-DC, és órák alatt elfogynak a jegyek (Stockholmban konkrétan 11 perc alatt :) ). Őket nem felejtik el, de a disco számoknál 2 hetes számmal már lefikáznak, és én nemtúl sok olyan elektro zenészról halottam akik ilyen hosszú idő óta fent állnak és híresek, nem felejtik el őket - mondom, van talán kivétel, mielőtt valaki belekötne. 1-2 évig nagyon nagy sztárok, de nem több.

Panki51-hez még annyitt: "discosok mindig is ebből éltek, hogy fikázták a rockereket." Ez egy vita itt mindenki az ellenkező felet szólja le, mégis többször hallok iskolában mindenhol, hogy megszólják a rockereket, de pl azt még nem láttam/hallottam a suliban, hogy áll egy rocker társaság és a mellette álló discost leszólják. Nah most igen lehet pattani, gyors megcáfolni, el nem hinni, pedig ez így van. Nyugodtan támadjatok, valaki majd visszaír, és megy a vita tovább, konkrét álláspont és döntés ebben a kérdésben úgysem lesz :)

 

Szerk.: Azért örülök, hogy ennyi viszonylag pozitív visszajelzést kapok a hsz.-ekben, mert csak hirtelen felindulásból, és kis dühből írtam ebbe a topicba, amint megláttam ricsike értelmes hsz-eit. :)

Módosította KO.pasz
Link to comment
Share on other sites

Nahát igen...A suliban szeretnek engem leszólni a hosszú hajam miatt....de ami a legidegesítőbb,hogy a "rózsaszín póló+photoshop-os kép=szuper kemény vagyok" képlettel élnek ... nemveszik észre,hogy ha nem szólnak be akkor nem oltom őket vissza...de ennek ellenére sok barátom van és nem vettem észre,hogy olyan k*cs*g lennék aminek néhányan tartanak... amúgy van 1-2 disco szám ami szerintem kifejezetten jó és szívesen meghallgatom...

 

Link to comment
Share on other sites

Ez a megszólás felénk inkább csak a divatmajmokra van. Akik egyik hónapban kőkemény rockerek másikban meg lebuziznak..... engemet is szoktak: itt a buzi rocker stb. Persze ha neki mondják vérig van sértve. Addig mondogassák, amíg tényleg egy kemény rockerrel kerülnek szembe :D Aki majd helyreteszi őket :D Természetesen ez fordítva is van.

Link to comment
Share on other sites

KO.pasz: Értem én hogy van kivétel, és én sem a zenei stílus alapján válogatom a barátaimat (legjobb barátom "rapper", tehát mondjuk úgy hogy főként feka zenét hallgat, de például nála nagyobb U2 rajongót még nem láttam, tehát vegyes. Másik nagyon jó barátom meg ízig-vérig rocker, és ha a fülembe dugja a fülesét, hogy hallgassam meg ezt a számot, nem kezdem el fikázni, igyekszem végighallgatni azt amit mutat, aztán max annyit mondok rá, hogy nem rossz, vagy hogy ez nem az én stílusom). Hogy a te sulidban (bocs, ha már nem vagy iskolás, csak az iskolai példádból következtetek erre) ilyen emberek vannak, az sajnálatos, mert akkor kb ilyen ricsike szintű emberek lehetnek, azért mert vki a rockot kedveli, nem kell leszólni, és vice versa. Ezt szereti, akkor egészségére. Én sose szoktam szólni senkinek, aki nem elektromos zenét hallgat, mer minek. Na szal mondanivalóm lényege, hogy mi a sulinkban ilyen nincs, legalábbis én egyik oldalról se találkoztam még ilyennel... :)

Link to comment
Share on other sites

:D akkor ezzel nem csak egyedül vagyok, megszólnak a hosszú hajam miatt engem is, ami kifejezetten idegesít, dehát énis csak röhögni tudok a cuki rózsaszín pólós divatján, meg 10x15 cm-es övén. <_<

Diszkó számokat nem szoktam hallgatni, de ha meghallok valami nem rock számot a rádióban, vég is hallgatom, nem rohanok elkapcsolni, de ettől függetlenül nem kedvelem a stílust :)

 

Szerk.: Még suliba járok (11-be) és azért nem napi rendszereséggel fordul elő, de havonta egyszer hótbiztos' hogy valaki megszól, ami szerintem is elég szegényes dolog, de nem suliról általánosítok, ugyanúgy előfordul ez utcán is...

Módosította KO.pasz
Link to comment
Share on other sites

Haveri korokben csak én lógok ki. Mindenki rapper és nyomatja a disco számokat, de nincs is velük bajom. Egy kivétellel. Tavasszal mondom, hogy megvan e neki a Metallica - One. Mondja, hogy nincs az meg milyen, másnap mutatom neki. Nagyon fasza minden erre mostmeg suli után bekapcsolom a telóm mielőtt a fülest dugom be lebuziz, meg hogy gyere verjük meg.....

Link to comment
Share on other sites

Nem tudom, elolvastátok e a téma alcímét. Az áll, hogy az orokos vita. Nah megnézzük mikor nyílt a topik és látjuk, hogy a nyitó nem tévedett sokat.

 

Most jon majd Ricsi2 és ossza a népet rendesen....

Link to comment
Share on other sites

Jajj... ez a rózsaszín póló meg photoshop tényleg nagyon jellemző a divatmajmokra.Az a gáz benne, hogy a photoshopot csak azt hiszik, hogy tudják nagyon jól kezelni, közben csak össze-vissza nyomatják a képekre az effekteket ami 2 kattintás, és utána büszkék magukra.Annyit én is megtudok csinálni :D Ami még menő az a "szőrös kapucnis" kabát :D Télen az emberek 80%án olyat látok.Kiváncsi lennék, ha nem lenne divat (vagy már nem az?) akkor hányan hordanának olyat.Én kajakra nem bírom elképzelni, hogy valaki így gondolkodjon: "nézd már egy csomó mindenki ilyet hord, vegyünk mi is"

 

A témára kicsit jobban rátérve: elismerem, hogy vannak zeneileg szépen összetett elektro számok, de én még mindig úgy érzem, hogy egy rock/metal bandában sokkal több munka van, és ez az én szememben többet ér.És ezért idegesítenek az ilyen tokio hotel, meg no thanx majmok, akik nem csináltak szinte semmit, mégis hatalmas nagy sztárok.Mások meg keményen gyakorolnak, a szabadidejükből áldoznak arra időt, hogy a banda jobb legyen, meglegyen az összhang, és végül nem viszik semmire.Ezt kéne szerintem valahogy megtörni, és újra jó zenék mennének a médiában, mert ez így csak a rock műfajt alacsonyítja.Tökre bírnám, ha csak benyomnám a rádiót, vagy a tv-t és élvezném a zenéket amik mennek.

Link to comment
Share on other sites

Hát akkor többet nem csinálok képeket :D

De egyébként rengeteg progresszív rock lemez borítója ilyen típusú, amiket én csináltam, tehát lehet nem sok értelmük van, vagy csak az érti, aki csinálta, de látványos és mondjuk nem is nagyon tükrözi a zenei világot, amit takar a borító, vagy csak azok számára, akik értik mit akar a lemez kifejezni :D Kicsit lehet bonyolult, de én értem mit akartam mondani :D

 

De a sötét, ködös erdő is disco-s? :D

 

Sztem meg azok a disco-sak, amelyek ilyen brush-os firkálmányok, felíratok, csili-vili színekkel stb, persze én is szeretem a színeket, de talán annyira nem viszem túlzásba :D

Link to comment
Share on other sites

Sztem szinte az összes mai divat ruha nagyon gáz, vagy nagyon szűk nadrág vagy nagyon bő, szőrös kapucni, susogós pufikabát, holdjáró cipő, meszes nadrág... ez igen, ezek közül egyet se tűrnék magamon. Érdekes, nekem vhogy a normál farmer egy egyszínű kapucnis pulóver és egy normál póló vagy egy galléros, gombos póló és kész, vhogy divatosnak tűnnek ezek is, de mire találok egyet is a boltokban... :D Pl a New York-er nevű boltban egy normális ruhadarabot nem találok soha, bár nem is önszántamból megyek be oda, de ha már ott vagyok, szétnézek, hát borzalom és azok az árak... Viszont a disco-s vagyis inkább a divatmajmok valamilyen oknál fogva ki vannak tömve pénzel, csak ilyen idétlen göncökre tudnak koncentrálni és ugyanolyan bénán néznek ki, mikor felveszik azokat :D

Link to comment
Share on other sites

Sztem meg azok a disco-sak, amelyek ilyen brush-os firkálmányok, felíratok, csili-vili színekkel stb, persze én is szeretem a színeket, de talán annyira nem viszem túlzásba :D

Adam%20Freeland%20-%20Global%20Underground%20032%20-%20Mexico.jpg

Nick%20Warren%20-%20Global%20Underground%20018.%20Amsterdam.jpg

ren10.gif

 

el nem hinnéd, de mindegyik egy-egy "disco" album borítója.. nem látok rajtuk csillivilli színeket, stb. mindegyik nagyon igényes munka. megint csak velem lehet a baj, hogy ilyeneket hallgatok. :)

 

azt meg nem értem, hogy miért baj, ha úgymond egy "discos" sokat költ/tud költeni ruhákra.. nem hinném, hogy azért hallgat olyan zenét, mert tehetősebb. ennyi erővel ráhúzhatnánk a rockerekre is, hogy csórók. :)

szőrmekabátról: nekem ugyan, nincs, de beszélgethetnénk a szimatszatyorról az egyen rockbandás pólókról és az acélbetétesről is..

Link to comment
Share on other sites

Nyugodtan térítgesse csak akiket akar, engemet nem tud :P Lehet papnak kellene mennie, azok ennyire elfogultak.

Tudom kicsit későn reagálok...de ha már papokról van szó...

">" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355">

 

Még ők is metált játszanak... :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...